Carmen Movileanu, vocea de la Teleenciclopedia, a împlinit 66 de ani! Cu ce s-a ocupat după ce i s-a luat postul de crainică TVR: "Ruperea mi-a indus o mare suferință"

 Dumba Gabriela
.

Carmen Movileanu, vocea de la „Teleenciclopedia”, a împlinit 66 de ani pe 17 octombrie. Carmen Movileanu a fost una dintre cele mai îndrăgite crainice de la TVR, care anunța programul TV după anii ’90, a povestit prin ce a trecut atunci când a fost îndepărtată de la pupitru, moment despre care spune că „i-a indus o mare suferință”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Carmen Movileanu a început să lucreze în Televiziunea Română pe 1 octombrie 1977, puțin după ce a împlinit 20 de ani. A fost una din vocile Teleenciclopediei, iar imediat după Revoluție a devenit una dintre cele mai iubite crainice din TVR. Acum ceva timp, fosta voce de la „Teleenciclopedia” povestea cum s-a produs ruptura de pupitrul TVR și cât de mult a afectat-o schimbarea aceea.

5464-15464-1

Ce face Carmen Movileanu, vocea de la „Teleenciclopedia”, după pensionare

Carmen Movileanu a împlinit 66 de ani pe 17 octombrie și peste 40 de ani au fost dedicați televiziunii române. De ziua ei, fosta voce de la „Teleenciclopedia” nu a fost uitată de prieteni și de colegi, iar pe Facebook au curs urările și felicitările.

„Suflete, mă leagă de tine atâtea amintiri! Le-am construit, de-a lungul anilor, le prețuiesc și îți mulțumesc! La mulți ani, Carmen, buni și senini! Te iubesc', a fost mesajul Corinei Dănilă pentru prietena ei, Carmen Movileanu. Cele două au împărțit ani buni de colaborare în TVR.

Fosta vedetă TVR s-a pensionat în urmă cu trei ani, iar acum se poate bucura și mai mult de rolul de bunică, pentru că fiica ei, Maria, i-a dăruit un nepoțel superb. Este fiul pe care Maria îl are din mariajul cu Gabriel Coveșeanu (Cove), de care a divorțat în 2010.

După pensionare, pe Carmen Movileanu am mai văzut-o la TVR în 2021, în seria de minidocumentare 2X65, realizate de Televiziunea Română împreună cu Comisia Națională a României pentru UNESCO (CNR UNESCO), potrivit libertateapentrufemei.ro.

Citește și: Ce cadou i-au făcut Viorica și Ioniță de la Clejani lui Johnny Depp: „Ne-a fost foarte greu să alegem’. Actorul a împlinit 60 de ani

Citește și: De ce și-a închis Alina Ceușan restaurantul din București: „Pentru un business cu cheltuieli destul de mari…’. Detalii neștiute despre afacerile și veniturile vedetei / EXCLUSIV

Citește și: Ce crede Elena Merișoreanu despre operațiile estetice ale Biancăi Drăgușanu: „Arăta superb și atunci. S-a emancipat, nu cred că a exagerat cu nimic' / EXCLUSIV

Cum a afectat-o pe Carmen Movileanu pierderea postului de crainică TVR

Carmen Movileanu a început să lucreze în Televiziunea Română pe 1 octombrie 1977, iar ultimii ani petrecuți în clădirea din Emil Pangrati se leagă de emisiunea prezentată de Corina Dănilă, „Ieri, Azi, Mâine', unde a fost producător.

Retragerea ei din postul de crainică a fost dureroasă pentru Carmen Movileanu, aceasta povestind acum ceva timp cum s-a produs acea schimbare și la dorința cui.

Carmen Movileanu a lucrat 13 ani în spatele camerei la Redacția Social și a fost una din vocile Teleeniclopediei. Apoi, a devenit crainica postului național. „În 1990, după prima apariție pe post, în noua mea poziție, de crainică, toți, dar absolut toți colegii din redacția din care veneam – Economică și de Știință – m-au felicitat și m-au încurajat și au făcut-o cu sinceritate și cu mândria recunoscută că vin dintre ei, că sunt a lor. Așa am simțit și asta rămâne cea mai frumoasă amintire, cu toate vorbele, zâmbetele și glumele acelor clipe', spunea Carmen Rădulescu acum ceva timp pentru revista Cariere.

A fost nevoită să se retragă în rolul de producător al unei emisiuni moderate de Corina Dănilă, chiar dacă împotriva voinței ei.

„Răspunsul e trist (de ce nu a mai prezentat n.red.). Am venit într-o zi la servi­ciu, m-am machiat, m-am dus în studioul de emisie și acolo am constatat că, pe desfășurătorul zilei, nu mai figura niciun anunț de crainică. Am crezut că era o eroare, așa că am sunat la Stoica Meteleanu, „tă­ticul' crainicelor, și-am întrebat unde sunt anun­țurile. Iar el mi-a răspuns: „Am văzut și eu că lip­sesc, am sunat la Programe și mi s-a spus că, de azi, crainicele nu mai există pentru Televiziunea Ro­­mână'.

Director de Programe era pe atunci Titus Munteanu, care avea o viziune foarte modernă, cu privire la derularea lor. Și el a decis că, de vreme ce la marile televiziuni ale lumii nu prea mai exis­tau crainice, nici la noi nu mai trebuiau să existe. Așa, de pe o zi pe alta, literalmente, au dispărut crai­ni­cele, iar locul nostru a fost luat de spoturile de promovare.

Apoi, pentru că niciuna dintre noi nu era vreo proastă, am fost redistribuite: Mirela Ata­nasiu a mers la Film, eu cu Iuliana Marciuc și cu Despina Moiceanu am venit la Divertisment… De lucru aveam, dar, totuși, ruperea asta atât de bru­tală și de neașteptată ne-a indus o mare suferință tutu­ror', a mărturisit vedeta.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton