Carmen Trandafir, prima reacție după ce a aflat că Festivalul Mamaia revine: ”Să lase deoparte jocurile de culise, să îi dea...” Ce le-a transmis organizatorilor / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Carmen Trandafir își amintește de debutul la Festivalul Mamaia, pe care organizatorii doresc să îl 'învie', după 11 ani de absență. Artista povestește cum a pășit pe drumul muzicii sub bagheta profesoarei Mihaela Runceanu. Într-un interviu pentru viva.ro, cântăreața le atrage atenția organizatorilor să lase jocurile de culise și să-i valorifice pe tineri.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Carmen Trandafir își amintește de debutul la Festivalul Mamaia, pe care organizatorii doresc să îl 'învie', după 11 ani de absență. Cântăreața s-a pregătit pentru acest eveniment cu regretata profesoară Mihaela Runceanu.

61B2A1F3-CD8E-415C-AA78-196845D8196B61B2A1F3-CD8E-415C-AA78-196845D8196B

Citește și: „A fost o depresie, șocul a fost mare”. Carmen Trandafir, marcată profund de moartea Mihaelei Runceanu, pe care o iubea ca pe o mamă

Citește și: Cum a marcat-o pe Carmen Trandafir moartea Mihaelei Runceanu: „A fost exact ca și cum ne-am fi pierdut mama. Amintirile mele se leagă mult de cele de la cimitir…' / EXCLUSIV

Citește și: Cum se simte fiica Adelinei Pestrițu, după ce a avut pneumonie. Vedeta și Zeny au stat o săptămână în spital: „Pornind de la o tuse banală. Norocul nostru a fost că…' / EXCLUSIV

Citește și: Horia Brenciu, despre debutul său în televiziune și revenirea pe micul ecran: „În TVR nu mă trata nimeni ca pe un star. Eram…' / EXCLUSIV

Carmen Trandafir: 'Ca orice aspirant la un asemenea succes, am muncit, m-am pregătit vocal, am urmat…'

Carmen Trandafir s-a lansat la Festivalul Mamaia în anul 1991. Cântăreața spune că evenimentul acesta a însemnat totul pentru ea. Odată cu participarea la această manifestare artistică, artistei i s-a îndeplinit un vis. Pentru acest lucru, Carmen s-a pregătit cu regretata Mihaela Runceanu.

Festivalul de la Mamaia' a însemnat TOTUL pentru mine, pentru cariera ce avea să urmeze începând cu vârstă de 16 ani. În 1991 mi s-a îndeplinit acest vis, visul de a cânta pe scenă festivalului și de a obține Marele Premiu. Mi s-a încolțit această dorința când aveam 11 ani și 5 ani mai târziu…destinul a fost de partea mea. Ca orice aspirant la un asemenea succes, am muncit, m-am pregătit vocal, am urmat cursurile Școlii Populare de Artă având-o profesoară pe Mihaela Runceanu.', a declarat Carmen Trandafir, pentru viva.ro.

Carmen Trandafir: 'Premiul de la Mamaia a atras atenția compozitorilor și…'

Carmen Trandafir era extrem de ambițioasă. Artista spune că premiul obținut la acest festival le-a atras atenția compozitorilor care i-au oferit piese.

'Eram extrem de ambițioasă, dar și foarte timidă. Nu știu cât de bine s-au completat cele două trăsături… dar, într-un final, s-au dovedit a fi benefice. Premiul de la Mamaia a atras atenția compozitorilor și au urmat propuneri de colaborare. Am lansat piese care au devenit rapid hit-uri… Corneliu Meraru, Marius Țeicu, Cornel Fugaru, George Natsis, Eugen Mihăescu sau, mai târziu, Mihai Alexandru sunt printre marile nume de compozitori ce au semnat piesele mele. Le mulțumesc!', a declarat Carmen Trandafir, pentru viva.ro. 

Pentru că era timidă, ea i-a lăsat pe alți concurenți la machiaj înaintea ei. Așa se face că din acest motiv Carmen a apărut pe scenă mai puțin fardată. Pentru ea n-a mai fost timp. În plus un reflector a explodat atunci când cânta ea și o mai dureau și dinții. Însă, micuța artistă a dat totul din ea pe scenă.

Carmen Trandafir: 'Sper să se întâmple o minune…'

Carmen Trandafir își dorește enorm ca bătrânul festival de la malul mării să revină. Ea le atrage atenția organizatorilor să valorifice talentul tinerilor și să lase jocurile de culise.

'Legat de revenirea festivalului după 11 ani de absență, ce pot spune..?! E un pas important pentru muzica românească și sper ca organizatorii să gândească deschis, să valorifice talentul tinerilor, să lase deoparte jocurile de culise, să îi dea festivalului măcar o mică parte din farmecul pe care îl avea până să dispară.

Sper să se întâmple o minune și să vină oameni tineri la cârma festivalului, corecți și obiectivi. Din păcate, nu am mare încredere că se va întâmpla asta. Nu încă.', a mai declarat Carmen Trandafir.

Foto: Facebook, arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton