Cât costa rochia pe care Matilda Pascal Cojocărița a purtat-o la Miss România, acum 42 de ani: "Ar fi trebuit să merg cu o stilistă"

 Oana Pantazi
.

Puțini sunt cei care știu că, în urmă cu 42 de ani, Matilda Pascal Cojocărița a fost aleasă Miss România la primul concurs de gen care a avut loc la noi în țară. La fel de frumoasă, distinsă și elegantă și la 63 de ani, artista a dat detalii neștiute despre competiție, dezvăluind și cât a costat rochia pe care a purtat-o atunci.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Matilda Pascal Cojocărița, una dintre cele mai apreciate artiste autohtone de muzică populară strălucește nu doar prin talent, ci și prin frumusețe – de altfel, ea a fost prima femeie care a câștigat titlul de Miss România, cu 42 de ani în urmă. Artista a rememorat, cu emoție, pentru Irina Păcuraru, acele momente, iar fanii ei au putut afla amănunte neștiute despre viața ei.

Matilda-Pascal-Cojocarita-Miss-Romania-3Matilda-Pascal-Cojocarita-Miss-Romania-3

Matilda Pascal Cojocărița, prima Miss România. Cât a costat rochia

Frumusețea Matildei Pascal Cojocărița, dar și distincția se fac remarcate imediat, reputata artistă de muzică populară fiind una dintre cele mai carismatice artiste autohtone. În emisiunea Irinei Păcurariu, „Rețeaua de Idoli', în ediția de vineri, 17 decembrie, de la ora 22:00, artista își deschide sufletul și face confesiuni emoționante despre cariera și viața sa.

„Niciodată nu mi-am ascuns vârsta… mai ales când aveam 20 de ani. Îmi asum, sunt mândră de anii care au trecut peste mine și spun că îmi place', mărturisește interpreta de muzică populară.

Citește și: Matilda Pascal Cojocărița, adevărul despre operațiile estetice: „Soțul meu este cel care…”

Citește și: Matilda Pascal Cojocărița are grave probleme financiare. A rămas și fără concerte, și fără afacere: „Eu cu ce mă întrețin?”

Citește și: Matilda Pascal Cojocărița, reproșuri dure din partea fiului ei, Alin: „Mi-a spus că nu am avut grijă de el!”

Citește și: De ce nu vrea Cristina Cioran să se mărite cu tatăl copilului ei:„Important este cum ne înțelegem’

Citește și: Cine este Emil Rengle de la Survivor România 2022.Este bisexual

Și la 63 de ani Matilda Pascal Cojocărița și-a păstrat mare parte din frumusețea din tinerețe. Frumusețe care atunci a fost recompensată cu un premiu important. Pe când era doar o adolescentă, la 19 ani, artista a câștigat primul concurs de frumusețe feminină autohton. Concursul, echivalent cu Miss România, pe atunci purta numele unui slogan comunist – „Muncă, Tinerețe, Frumusețe' – și a avut loc la Costinești. În niște vremuri în care la concursurile de frumusețe rochiile purtate de concurente costă mii de euro pare incredibil că o tânără a câștigat un concurs de Miss, în 1979, cu o rochie de 100 de lei (în anii 1980, salariul mediu era 2827 de lei).

„La Miss România am concurat cu o rochie care costa 101 lei, pe vremea aceea. În mod normal, ar fi trebuit să merg cu o stilistă la etapa națională… Concursul se numea «Muncă, Tinerețe, Frumusețe» și mi se părea normal să fie întâi muncă, pentru că cine muncește este și frumos…', a mărturisit artista.

Artista a moștenit talentul din familie

Matilda Pascal Cojocăriţa s-a născut pe plaiurile vasluiene, la Negreşti. Talentul l-a moştenit din familie. Deși le plăcea și lor să cânte, părinții artistei nu au făcut o profesie din pasiunea pentru muzică. În schimb, bunicul din partea tatălui artistei a fost un rapsod cunoscut în Huşi. Matilda Pascal Cojocărița şi-a început cariera la 12 ani. Iar în 1978 primea Premiul special al juriului în cadrul primului concurs la care a participat, Festivalul „Maria Tănase', organizat la Craiova. Șapte ani mai târziu, câştiga trofeul „Floarea din grădină'.

Matilda Pascal Cojocărița formează un cuplu de aproape 30 de ani cu violonistul Ștefan Cigu. Artista are trei copii (doi băieți și o fată), primul fiu provenit dintr-o căsătorie anterioară. Plină de energie și la 63 de ani, Matilda Pascal Cojocărița mărturisește că iubește să fie înconjurată de oameni.

„Știu că oamenii se bucură când vă văd și vă cheamă la evenimente când vor să se simtă bine alături de cei care contează pentru ei…', i-a spus Irina Păcurariu artistei.

„Vreau să spun că eu sunt cea care mă încarc de energie atunci când sunt în mijlocul oamenilor. Se zice că atunci când ești înconjurată de multă lume, ești stors de energie, dar eu sunt cea care primesc multă putere din partea celor din jur. Probabil din dragostea și admirația care mi le poartă. Dacă nu sunt înconjurată de multă lume, nu mă simt bine, nu sunt eu', a mai spus Matilda Pascal Cojocărița la „Rețeaua de Idoli'.





 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton