"Am trecut într-o altă lume... Auzisem ca trei sferturi din samani sunt șarlatani. Asa ca i-am spus ca vreau sa-i verific puterea. Mi-a spus să...". Cătălin Botezatu, detalii despre ritualul cu ayahuasca, pe care l-a făcut în jungla din Peru

 Dumba Gabriela
.

Cătălin Botezatu a dat câteva detalii despre ritualul cu ayahuasca, pe care l-a făcut în junga din Peru, acum mai mulți ani. Ayahuasca este o plantă folosită în ceremonii spirituale și de purificare, iar Bote susține că prin meditație și yoga cu șamani adevărați poți atinge anumite stări incredibile. Însă, spune Cătălin Botezatu, nu este permis să povestești ce ți s-a întâmplat în acel ritual șamanic.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Bogdan Vlădău nu este singurul pasionat de ritualuri șamanice, cu ayahuasca, făcute în jungla peruană. Cătălin Botezatu recunoaște că și el a făcut astfel de practici de purificare, care funcționează, spune designerul, doar dacă sunt în prezența unor șamani adevărați.

72db9d6e-7b5d-4e0d-8991-d707c4ea979a72db9d6e-7b5d-4e0d-8991-d707c4ea979a

Ce spune Botezatu despre ritualul cu ayahuasca, făcut în jungla din Peru

Cătălin Botezatu a vorbit despre experiența sa profundă și transformătoare cu ayahuasca, fără a oferi prea multe detalii pentru că șamanii nu permit dezvăluirea totală a stărilor prin care trece fiecare om, în timpul acestui ritual.

„Eu am luat în Peru (n.r. ayahuasca), cu mulți ani în urmă, mergând în junglă, făcând un ritual. (…) Și în jungla Peruană te purifici, dar și în Mexic te purifici, pentru că, de exemplu, sunt șamani care dau tot timpul cu acea rășină care miroase foarte frumos și care dacă o inspiri, dacă acel fum trece pe lângă tine și dacă încerci să meditezi pentru câteva secunde, se consideră că te purifici.

În momentul ăla nu atingi nicio stare, atingi stările astea la meditație. Se face meditație, se face yoga în fiecare dimineață, în Mexic.

Adică acolo chiar faci yoga, chiar mergi la ședințe cu șamanii adevărați. (…) La șamanul adevărat și care și-a dat să bei ayahuasca, îți și spune, nu e bine nici să povestești ce ai văzut pentru că te duci acolo să ai răspunsul unor întrebări, nici nu e bine să fi întrebat de cineva', a mărturisit Cătălin Botezanu, pentru Xtra Night Show.

Într-un interviu mai vechi, din 2011, Cătălin Botezatu a fost ceva mai darnic în informații când a povestit despre ritualurile șamanice la care a luat parte.

„Auzisem ca trei sferturi din samani sunt, de fapt, sarlatani. Asa ca i-am spus ca vreau sa-i verific puterea. Mi-a spus sa ma gandesc la o persoana care nu-mi place si intr-o ora va muri. Pentru ei, moartea e relativa pentru ca ei cred in reincarnare. I-am spus ca nu sunt de acord cu asa ceva si m-a pus sa aleg o gaina din curtea sa. Am refuzat si asta, dar dupa ce m-a asigurat ca nu-i va face nici un rau, am urmat indicatiile lui.

Dupa cateva minute, pasarea a picat. M-am speriat rau, crezand ca a murit, dar gaina si-a revenit repede. A lucrat doar cu puterea mintii. Abia dupa acest test am acceptat sa beau o licoare, care avea gust de voma, si printr-un ritual am trecut intr-o alta lume, o lume de evolutie spirituala. Acum cred cu putere in forta gandirii pozitive si imi este mult mai bine asa. Sigur ca acest ritual are si riscuri. Poti sa nu te mai intorci. Acest risc este mai mare pentru femei decat pentru barbati', a povestit Botezatu pentru emisiunea „VIP Travel'.

Citește și: Adevărul despre relația dintre Betty Stoian și Roxana Dobre, soția lui Florin Salam:Oamenii vorbesc fel și fel de chestii despre noi

Citește și: Andra a dezvăluit cum s-a comportat Eva la filmările pentru „Tati part-time’: „S-a filmat o lună și zece zile. E greu să comparăm cu vremurile când aveam eu 14 ani. Părinții mei au făcut un efort’

Citește și: Povestea colierului de 100.000 de euro purtat la nuntă de Roxana Dobre. Soția lui Florin Salam a ales o piesă unică

Practicile șamanice din Peru i-au schimbat viața lui Bogdan Vlădău

De când organizează ceremonii șamanice în Peru, viața lui Bogdan Vlădău s-a schimbat total! Fostul manechin povestește în ce constă respectivele practici șamanice și spune că nu mai poți da înapoi odată ce ai pornit pe acest drum spiritual.

Bogdan a organizat până acum șase călătorii în Peru și dezvăluie ce se întâmplă în aceste retreaturi de 10 zile pe care le face.

Am trecut prin ceremonii în care am consumat tot felul de plante medicinale, sacramente șamanice. Două din cele mai cunoscute și utilizate provin de la niște broaște din zona Amazonului și din Mexic.

Odată ce o iei pe calea asta nu prea mai e întoarcere. Fie că te duci în direcția asta prin meditație, fie prin rugăciune sau practici șamanice, ajungi la un singur adevăr. Te schimbă profund, dar este foarte greu de spus cum te schimbă.

Eu am devenit mai conștient de mine, de greșelile mele, de faptul că toți suntem parte din aceeași energie numită Dumnezeu. Am devenit un om mai înțelept și mai blând.

Până acum am organizat 6 călătorii în Peru. 10 zile durează un retreat, facem 5 ceremonii cu ayahuasca, cu șamanii. Există mai multe tipuri de retreat, în funcție de locație și format. Când stăm împreună, în zilele de pauze, facem tot felul de alte lucruri, grup de rugăciune, yoga. După fiecare ceremonie cu ayahuasca fiecare își povestește experiența, cei care au curaj pot face si baie în Amazon„, a povestit Bogdan Vlădău pentru unica.ro, acum ceva timp.

Și Mihaela Tatu a făcut ritual cu ayahuasca, în Peru!

După plecarea din televiziune , Mihaela Tatu spune că a dobândit, din 2012, putința de a lăsa lucrurile să curgă, acțiune care nu vine din abandon sau din resemnare, ci vine din înțelegerea lucrurilor'. Acum câțiva ani, Mihaela Tatu a vorbit despre experiențele sale din călătoriile spirituale pe care le face. Marea experiență avea să o trăiască în Peru.

Am stat două zile și jumătate, este interzis și dacă ar fi să se întâmple în România eu nu aș face. În primul rând cel care organizează povestea trebuie să fie foarte bine documentat și să aibă niște legături foarte bune cu tot. În primul rând faci analize acasă, în al doilea rând acolo ai medic, ai pshihlog, ai asistență, ai șamanul și nu te duci fără analizele respective… Este un ceai, dar este gros, este o iarbă amestecată cu o scoarță de copac care te duce într-o altă dimensiune să scoți un pic din tine niște emoții grele. Procesul este greoi: unii plâng, alții vomită, alții au tot felul de viziuni', a explicat Mihaela Tatu ceea ce a trăit.

Mihaela Tatu a mărturisit că în prima zi nu a fost foarte curajoasă, fiindcă atunci când scapi totul de sub control, parcă nu îți dă mâna, și nu am vrut să intru în zona aia de meditație, am fost cu ochii deschiși, am vrut să controlez totul, să văd ce se întâmplă în jur, urma să fie întuneric, am vrut să-i văd pe ceilalți… Ayahuasca nu e un drog…

Nu are nici un fel de legătură, drogul crează dependență. Drogul este cafeaua fără care nu pot să funcționez, drogul este zahărul, drogul este o țigară. Tratamentul ăsta nu îți vine să îl faci a doua oară, nu îți vine…nu pot să explic, cert e că sunt niște senzații atât de puternice și efectele lor durează 2-3 săptămâni după aceea, timp în care ai niște gânduri, niște intuiții, ai idei, ai mesaje… Vine un gând să-ți spun ție ceva. Pun mâna pe telefon și îți spun tu mi-ai venit în minte…', a explicat Mihaela Tatu la emisiunea lui Măruță.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton