Cătălin Măruță și Mihaela Bilic s-au contrazis în direct, la TV, din cauza conservelor: "Mă disperi pe mine cu asta?! Lasă-mă un pic să te întreb și eu ceva, ca să fie dialog, nu monolog!"

.

Cătălin Măruță și Mihaela Bilic, la un pas de ceartă, în direct, la TV, din cauza unui subiect controversat – consumul de conserve. În timp ce nutriționista a susținut că nu e nimic greșit în consumul alimentelor sterilizate prin fierbere, Cătălin Măruță a venit cu argumente contra.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Cătălin Măruță și Mihaela Bilic, la un pas de ceartă, în direct, la TV. Nutriționista, invitată în emisiunea lui, a susținut că sunt bune alimentele conservate – și a venit și cu exemple, în timp ce cătălin Măruță s-a documentat și a adus contraargumente. În cele din urmă, spiritele s-au încins în platou.

Cătălin Măruță și Mihaela Bilic s-au contrazis în direct, la TV, din cauza conservelor


Reputata nutriționistă a adus în discuție un subiect pe seama căruia s-au iscat nu o dată controverse – conservele. Mihaela Bilic a susținut că alimentele conservate sunt sănătoase. Cătălin Măruță a fost de altă părere și a adus în discuție un studiu care explică de ce nu sunt conservele sănătoase. Atunci, nutriționista i- data replica, părerea ei fiind alta.

„Nu că sunt sănătoase conservele, când le-a inventat Louis Pasteur, nu ai nevoie să pui conservanți. Procesul de fierbere împiedică dezvoltarea microorganismelor. Această conservă poartă numele de conservă, dar înăuntru avem legumele, mâncarea fără niciun agent de conservare pentru că prin fierbere se neutralizează agenții patogeni’, a spus Mihaela Bilic.

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie secretul longevității: „Un stil de viață sănătos înseamnă mai mult decât o farfurie de mâncare. Cum își menține tenul fără riduri și silueta, la 53 de ani

Citește și: Ce regretă Mihaela Bilic din relația de 13 ani cu medicul Constantin Stan, actualul soț al Andreei Berecleanu: „Nici măcar o dată nu am…


Citește și: Teo Trandafir și-a pierdut complet memoria, după ce a făcut pancreatită și a stat în comă, în 2011: „Am făcut cinci anestezii generale. Am învățat din nou culorile, numerele, textele Beatles

Cătălin Măruță nu s-a lăsat și i-a atras atenția nutriționistei asupra unui produs cu termen de expirare în 3 ani. „Mihaela, asta e valabilă până în 2027′, a spus el.

Mihaela Bilic a replicat: „Dar ăsta nu e un lucru rău, pentru că e un mediu steril, ea este sterilizată prin fierbere, poate să fie păstrată la temperatura ambiantă, dragile mele gospodine știu de conservele sterilizate prin fierbere care pot să fie consumate și după termenul de expirare. Vorbim despre conservele de mazăre, fasole boabe, pește. Ele stau în cămară cu anii. Nu se strică. Este o metodă ieftină și la îndemâna oricui de a păstra lucrurile pe o perioadă lungă’.


Cutiile de conserve pot fi toxice

Cătălin Măruță nu s-a lăsat convins și a venit cu contraargumente, citând dintr-un studiu în care se vorbește despre toxicitatea cutiilor de conserve.

„Dar fii atentă! Eu nu am studii medicale, cum ai tu. Am căutat pe Google, nu că a scris nu știu cine. Am găsit o chestie discutată de Comisia Europeană. Ei vorbesc despre toxicitatea cutiilor de conserve.

Scrie așa: ‘Potrivit unui studiu recent al specialiștilor americani, alimentele ambalate în conserve, fie că este vorba de pește, pate de ficat ori carne, pot fi foarte nocive pentru consumatori. Riscul vine din ambalajele alimentare, în special cutiile de conserve. Cutiile metalice de conserve sunt concepute dintr-un material plastic care are drept scop prevenirea ruginii și menținerea produselor cât mai proaspete’, a citat prezentatorul.


Cătălin Măruță: „Cei de la Comisia Europeană spun că e toxică'

Mihaela Bilic a avut însă o explicație și pentru asta, motivând că tabla și fierul din cutia de conserve îmbogățesc preparatul în fier…


„La capitolul ambalaje, și pe vremea războiului, conserva era făcută din tablă. Acum, dacă noi punem în interiorul conservei de metal și folie de plastic ca să dea mai bine, nu știu de ce. Cert e că tabla și fierul din conservă îmbogățesc preparatul în fier’. 


Cătălin Măruță nu a vrut nici el să cedeze:

Mihaela, mă disperi pe mine cu asta?! Tu zici că e bine că iei fierul din conservă?! Nu vreau să te contrazic, tu ai studii medicale, tu ești doctor, tu știi. (…) Vreau să te întreb ceva, eu sunt de acord cu tine că economisim, că nu risipim mâncare, e mai ieftină, că își permite toată lumea. Sunt de acord cu tine. Oamenii sunt încântați și se bucură.

Lasă-mă un pic să te întreb și eu ceva, ca să fie dialog, nu monolog. Cei de la Comisia Europeană spun că e toxică. Sunt nebuni? Prof. univ. dr. Dan Vodnar a zis o chestie, am găsit-o întâmplător, legat de conserve. A zis că de fiecare dată când cineva consumă un produs ambalat este foarte probabil că ingerează cantități mici de bisfenol, un compus utilizat în industria plasticului alimentar și care a fost în atenția autorităților de mulți ani’, a contrazis-o Cătălin Măruță pe Mihaela Bilic.