Cătălin Scărlătescu și-a închis restaurantul pe perioada filmărilor 'Chefi la cuțite'. Cătălin Scărlătescu nu are nevoie de prea multe descrieri, fiind cunoscut de toată lumea drept unul dintre cei mai buni și îndrăgiți bucătari. Ei bine însă, se dedică enorm atât pe plan profesional, când vine vorba despre emisiunea Chefi la cuțite, unde este jurat, dar și atunci când discutăm despre propria lui afacere și anume restaurantele. Totuși, a fost o perioadă în care a trebuit să pună stop la afacerea privată, pentru a se concentra asupra emisiunii culinare. Iată care a fost, de fapt, motivul!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Cătălin Scărlătescu se bucură de un mare succes pe plan profesional atunci când vine vorba despre domeniul culinar. Nu doar că este jurat alături de Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, colegii săi de breaslă, la una dintre cele mai râvnite emisiuni culinare, ci are numeroase încasări și pe plan privat, totul datorită restaurantelor de lux pe care le are deschise în țară.
Deși a avut grijă să aleagă cei mai buni angajați, care au trecut prin numeroase teste înainte de a ajunge să gătească în bucătăria lui, Cătălin Scărlătescu nu are încă încredere că totul poate merge la fel de bine când el nu este prezent să observe fiecare detaliu și să fie atent la orice mișcare. Prin urmare, fără a sta pe gânduri, cât a fost ocupat și a filmat pentru emisiunea Chefi la cuțite, și-a închis restaurantul din București.
Citește și: De ce Bianca Drăgușanu nu bea niciodată alcool: „Sunt foarte mândră de mine'. Ce probleme de sănătate are
Cătălin Scărlătescu și-a închis restaurantul pe perioada filmărilor 'Chefi la cuțite'
Invitat în podcastul lui Mihai Morar, Cătălin Scărlătescu a vorbit deschis despre relația lui frumoasă cu Doina Teodoru, despre viața personală, dar bineînțeles, și despre marea lui pasiune, și anume: bucătăria. Celebrul bucătar nu s-a sfiit și a recunoscut că atunci când vine vorba despre mâncare se dedică extrem de mult, astfel încât din mâinile sale să iasă doar ceea ce este mai bun. Prin urmare, fiindcă se împarte între propriile restaurante și emisiunea Chefi la cuțite, unde este jurat, a fost un moment în care a avut de ales.
Pentru ca lucrurile să iasă perfect, a decis ca pe perioada filmărilor de la Chefi la cuțite să își închidă restaurantul. Nu, nu pentru că nu avea oameni anagajați care să facă lucrurile să meargă, ci pentru că, în sinea lui, era conștient că nimic nu poate să fie la fel de bine ca atunci când el este acolo și supraveghează tot.
'Eu nu m-am jucat cu munca. Eu nu am avut în viața mea o zi de concediu medical. Nu există. Îmi pasă. Și nu sunt pasionat, pur și simlu îmi pasă. Nu poate să meargă bucătăria fără mine. Eu am avut restaurantul închis cât s-a filmat Chefi la cuțite. Sunt trăsnit rău. Știu că ar funcționa, doar că trebuie să găsesc omul ăla care să învețe poezia. Să facă tot cum îi zic eu.', a povestit Cătălin Scărlătescu în podcastul lui Mihai Morar.
Cătălin Scărlătescu, reguli speciale pentru anagajații de la restaurantul său
Cătălin Scărlătescu are grijă ca lucrurile să meargă așa cum își dorește la restaurantul său, iar fiindcă experiența sa în bucătărie este una mare și diverisificată, mai ales că a lucrat în domeniul culinar în mai multe țări, a adoptat mai mult stiluri nonconformiste. Mai concret, anagajții lui nu primesc salariu ca restul anagajațior din domeniul HORECA, iar totodată nu au nici pauză.
„În restaurantul meu nu va exista salariu. Nu le dau bani. Eu nu le dau bani, le dau procente. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât? 10.000? De ce mi-ai luat, măi, doar 10.000? Ia 20.000, ia 30. Ia tu mult, că dacă iei tu mult am și eu mult.
Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, construit de mine, clădit de mine. Și atunci, fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică. Nu mai ai voie la greșeli.
La mine la restaurant nu există pauză. La mine la restaurant nu există fumat, la mine la restaurant nu există telefon mobil la personal. Flit, la revedere! Vreți pauză? Legal, trebuie să îi ții 9 ore la muncă și o oră pauză.
Vă rog eu foarte mult să veniți la ora 16.00, toți, veniți și stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți afară ora de pauză. Și începeți cu o oră de pauză. După care intrați înăuntru și la revedere’, a declarat Cătălin Scărlătescu în podcastul „La Fileu’, conform Libertatea pentru femei.
Sursă foto: Facebook