„Restaurantul ideal e atunci când primii patru oameni pot merge la sertar să ia bani de acolo”. Ce spune Cătălin Scărlătescu despre salarizare și ce pact a făcut cu angajații lui

.

Ce spune Cătălin Scărlătescu despre salarizare și ce pact a făcut cu angajații lui. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că celebrul chef Cătălin Scărlătescu are mai multe restaurante în România, unde își delectează fanii cu numeroase preparate culinar senzaționale. Ei bine, el a lucrat mult în domeniul culinar în afară, astfel că a învățat tot ce a fost mai bun, iar acum nu poate să nu pună în aplicare în afacerea lui. Iată cum colaborează cu angajații lui!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Cătălin Scărlătescu și-a dat demisia de la Chefi la cuțite, însă în continuare se ocupă în detaliu de restaurantele pe care le are și tot ceea ce ține de domeniul culinar. Recent a dezvăluit cum arată pentru el o colaborare profesionistă cu angajații, dar și o salarizare care să reflecte munca cu adevărat!

Citește și: Cât costă să îți gătească chef Cătălin Scărlătescu la nuntă. Suma este una piperată


Citește și: Câte iubite a avut Cătălin Scărlătescu înainte de relația cu Doina Teodoru: „Niciodată n-am fost un mega gagicar. M-am chinuit…’

Citește și: Cine este Robert Moscalu de la Survivor All Stars. Lucrează ca barman și e căsătorit

Citește și: Cum a ajuns Monica Gabor în presa internațională. Ce scria Daily Mail după ce a spus că adoptă un copil, dar s-a răzgândit: „A jurat să-i ofere o viață fără griji, dar după ce a petrecut o noapte la conac…'

Ce spune Cătălin Scărlătescu despre salarizare și ce pact a făcut cu angajații lui

Fără a ezita, Cătălin Scărlătescu a explicat mai întâi cum a ajuns el de la un salariu de 300 de dolari la unul de 2800 de dolari în doar 2 luni. Ce-i drept este o creștere uriașă, cum rar vezi, însă de aici el a învățat cum să stimulezi angajatul, cât și metoda prin care mulțumești pe deplin angajatorul.

„În două luni mi-au crescut salariul de la 300 de dolari la 2800 de dolari. În prima lună, ei rulau foarte multă marfă și câștigau foarte puțini bani, iar după ce am apărut eu s-au speriat, adică tot oul ăla intră, ceapa tot aceeași e, s-a terminat cu ceafa de vită în buzunare. Eu am o altă viziune despre salarizare, eu nu le-aș da bani, eu le-aș da voie să muncească.


În viziunea lui Cătălin Scărlătescu, angajații de bază, în care îți pui cea mai mare încredere, au voie să meargă inclusiv la sertarul cu bani și să ia de acolo cât are nevoie, fără a-i cere lui. Bineînțeles, totul se raportează la munca pe care o face și contractul stabilit anterior.

Restaurantul ideal e atunci când primii patru oameni pot merge la sertar să ia bani de acolo. Când băgați, luați-vă de acolo cât vreți voi. Eu vreau să lucreze și atunci când vin la mine să le dau 10.000 de euro, să spună „măi, țăranule, de ce doar 10.000 când puteau fi 20.000?’a povestit chef Cătălin Scărlătescu în cadrul podcastului realizat de Mihai Morar.


Cătălin Scărlătescu: ‘Dacă restaurantul meu face un milion de euro încasări, 7% sunt ai tăi’

Cătălin Scărlătescu a precizat că își dorește să ofere bucătarilor săi un contract prin care să își ia un anumit procent din câștigurile zilnice sau lunare. Mai mult decât atât, toate sumele de bani din tips făcute de bucătari și ospătari le revine tot lor, fără a avea vreo treabă el ca și patron. Deși a implementat această regulă la el în bucătărie, se pare că angajații nu au curaj să ia singur banii, ci își așteaptă salariul.


Nu au curaj să își ia banii singuri. Eu le zic. „Fii atent aici, facem un contract frumos, iar restaurantul trebuie să facă x bani pe zi, de la 0 încolo îți dau toți banii.’ Dacă restaurantul meu face un milion de euro încasări, 7% sunt ai tăi, doar tips a fost 12%. Gândește-te cât tips e într-un an.’a mai povestit chef Cătălin Scărlătescu.

Reamintim faptul că celebrul bucătar are un lanț de trei restaurante în București. Bineînțeles, a ales zonele cele mai frecventate de către oameni, însă e clar că doar cine își permite poate mânca preparatele sale unice. De asemenea, el merge și la nunți să gătească, dar prețul este pe măsură, începând chiar de la 6000 de euro.

Sursă foto: Facebook / Instagram