Câți bani primește sora lui Petrică Mîțu Stoian din drepturile de autor ale artistului, la doi ani de la moartea sa: "Sunt prea puțini bani, nu așteptăm pomeni"

 Radulescu Ruxandra
.

Câți bani primește sora lui Petrică Mîțu Stoian din drepturile de autor ale artistului, la doi ani de la moartea sa. Surorile lui Petrică Mîțu Stoian au moștenit întreaga avere a maestrului, după trecerea în neființă, inclusiv banii din drepturile de autor. La doi ani de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tărchilă, continuă lupta pentru bunurile artistului, după ce i-a intentat proces fostului impresar, Doru Gușman.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Anul acesta, șa 6 noiembrie, s-au împlinit doi ani de la moartea lui artistului Petrică Mîțu Stoian. Surorile lui Petrică Mîțu Stoian au moștenit întreaga avere a maestrului, inclusi bunuri, precum mașina, casa părintească, banii, dar și drepturile lui de difuzare și de autor. Cu toate acestea, Maria Tărchilă, una dintre surorile artistului continuă procesul pe care l-a deschis impresarului Doru Gușman. Aceasta a vorbit, recent, despre cum evoluează procesul, dar și despre banii pe care ea îi primește din drepturile de difuzare și de autor.

ywu4ody1otvjoty2ndjlytzlyjc2zwrintexndg.thumb_-2ywu4ody1otvjoty2ndjlytzlyjc2zwrintexndg.thumb_-2

Câți bani primește sora lui Petrică Mîțu Stoian din drepturile de autor ale artistului, la doi ani de la moartea sa

Maria Tărchilă mărturisește că, după moartea lui Petrică Mîțu Stoian, banii din drepturile de difuzare și autor au revenit familiei. Femeia spune că deși nu este vorba despre o sumă mare de bani, e mulțumită că, din acest punct de vedere s-a făcut dreptate.

Citește și: Ce se întâmplă la mormântul lui Petrică Mîțu Stoian, la doi ani de la moartea acestuia: „A avut loc pomana de doi ani și…”

Citește și: De ce a rupt Gabriela Cristea relația cu tatăl ei: „E greu să vezi cum te vinde pentru câțiva lei. Nu știu dacă merg la înmormântarea lui”. Cei doi nu-și mai vorbesc de peste 30 de ani

Citește și: De ce nu se căsătorește Tudor Chirilă cu iubita sa, Iulia Mîzgan: „Căsătoria nu poate garanta respect, nu poate garanta iubire nesfârșită”

Citește și;Dorian Popa, primele declarații după ce a fost prins drogat la volan: „Recunosc, am consumat cannabis. Am greșit indiscutabil'

'Drepturile de autor ne-au revenit nouă. Nu pot spune că sunt prea puțini bani. Nu ne interesează suma. Ce ni se cuvine, bine. Ce nu, nu.

Nu am trăit niciodată pe banii lui Petrică, am avut serviciu și eu, și soțul meu. Până la vârsta asta ne-am făcut de toate. Nu suntem pe drum și acum să stăm să așteptăm pomeni', a mai declarat femeia în pentru Playtech Știri.

Ce se întâmplă în procesul deschis de sora lui Petrică Mîțu Stoian împotriva lui Doru Gușman

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, continuă să lupte pentru a recupera lucrurile fratelui ei și care, la acest moment s-a află, în casa lui Doru Gușman, locul unde artistul a locuit în ultima parte a vieții. Maria Tărchilă i-a făcut plângere penală lui Doru Gușman, iar procesul nu pare să se apropie de final, nici la doi ani de la moartea artistului.

'Continuăm totul pe cale legală. Procesul e pe rol, pentru că nu a înțeles de vorbă bună. Noi am vrut pe cale amiabilă, dar în acești doi ani nu ne-a dat nimic înapoi. Petrică a lăsat toate lucrurile acolo, în casa lui Doru, după ce a plecat la clinică. Doru putea să ne cheme, să facem un proces verbal de primire și să ducem lucrurile în casa de la țară, unde îi facem un mic muzeu.

Noi n-am stat la ușa lui Doru Gușman, ca să cerem ceva, vrem lucrurile lui Petrică. Măcar să ne dea trofeele, diplomele lui, premiile și ținutele populare. Că doar nu cerem ce e al lui. Poate că, da, Petrică a ținut la Doru, poate că au fost chiar buni prieteni, dar să ne dea lucrurile ca să le punem în muzeu, că e gol. Așteptăm primul termen la proces, nu știu de ce se tot întârzie atât, o să vadă doamna avocat ce se întâmplă!„, a menționat acesta pentru sursa citată.

Doru Gușman, după ce a fost somat la Secția de Poliție

În urmă cu ceva timp, Doru Gușman, fostul impresar al lui Petrică Mîțu Stoian, a și fost chemat la Secția de Poliție din Craiova, pentru spune ce a făcut cu bunurile solistului. Doru Gușman s-a declarat revoltat, după ce a aflat că Maria Tărchilă, sora regretatului artist, i-a făcut plângere penală.

'Ce vrea Maria, sora lui Petrică, să mă vadă după gratii, la închisoare, pentru că i-am dat de pomană pantofii și hainele? Imaginați-vă! Maria mi-a făcut plângere penală și am fost chemat, după Paște, la Poliție, la Secția 1 din Craiova.

M-a reclamat că am dat de pomană din hainele lui Petrică, din costumele lui naționale și din hainele civile. Păi, dacă nu-i dădeam eu, cine să le dea de pomană? Petrică a locuit la noi, în familie, ani la rând, aici au rămas toate.

În plus, toate costumele populare le-a făcut cu mine și cu soția mea. Cum să nu le dau de pomană? Așa se dă, conform tradiției. Eu nu o înțeleg, însă… Dacă chiar le-a vrut, de ce nu mi le-a cerut, după decesul lui Petrică?

Am și întrebat atunci: 'Vreți ceva din lucrurile lui rămase aici?'. Ea și sora ei au zis că da, că vor câte un costum național, le-am dat încă de atunci…', menționa la acel moment Doru Gușman pentru sursa citată.

FOTO: AFcebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton