Catinca Roman își schimbă profesia la 57 de ani: "Acum, în sfârșit, m-am mai liniștit cu problemele personale și mă simt și mult mai bine. Vreau să merg spre...". În ce domeniu va activa

 Oana Pantazi
.

Catinca Roman își schimbă profesia la 57 de ani. A studiat moda la Paris și mulți ani a fost convinsă că asta este calea ei, însă iată că, la 57 de ani, Catinca Roman schimbă macazul, alegând un domeniu total diferit de lumea fashion-ului. Mai mult, creatoarea de modă revine pe băncile școlii.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Mulți consideră un act de curaj să-ți schimbi profesia după vârsta de 50 de ani, însă Catinca Roman nu este de aceeași părere, așadar este pregătită să înceapă un nou capitol din viața ei, din dorința de a se reorienta profesional. Iată spre ce domeniu se îndreaptă Catinca Roman!

CatincaCatinca

Catinca Roman își schimbă profesia la 57 de ani

Încă din copilărie, Catinca a fost atrasă de modă, astfel că a urmat chiar și studii de specialitate la Paris, însă acum spune că este momentul să meargă pe alt drum. Creatoarea de modă a ales un domeniu total diferit de profesia actuală.

„Ideea e că am vrut să mă reorientez profesional și încep un proiect la care mă chinui de vreo doi ani, dar acum, în sfârșit, m-am mai liniștit cu problemele personale și mă simt și mult mai bine. Vreau să merg spre partea de activism și tot ce înseamnă probleme în societatea noastră legate în principal de egalitatea de gen, știi doar că sunt o feministă înfocată și declarată de foarte mult timp”, a spus Catinca Roman pentru ciao.

Citește și: De ce nu și-au mai vorbit Mioara și Petre Roman timp de 14 de ani: „S-au mai întâlnit o singură dată'

Citește și: Oana Roman s-a împăcat cu tatăl ei, Petre Roman: „Isa a fost tare încântată’

Citește și: Marius Manole înapoiază decorația oferită de Klaus Iohannis, în 2016:„Pentru mine, președintele este un trădător

De asemenea, Catinca vrea să aibă și studii de specialitate, așadar următorii ani îi va dedica facultății, ea alegând un domeniu foarte dificil, dar și ofertant în egală măsură.

„Psihologie. Am oscilat între Asistență medicală și Psihologie, dar e mai important pentru mine să capăt competență pe domeniul spre care vreau să mă îndrept. Restul, cine știe, poate la anul, dacă se mai liniștesc lucrurile o să fac așa, de plăcere, pentru sufletul meu”, a mai spus ea pentru sursa citată.

Ce studii are Catinca Roman și din ce își câștigă existența

Fiica cea mare a regretatei Mioara Roman a studiat moda la Paris. Pe baza unui concurs, ea a obținut o bursă a statului francez la Școala de Modă a Camerei Sindicale de Haute Couture. Creatoarea de modă a obținut calificative foarte bune, iar la revenirea în țară ea a obținut premiul cel mare la Festivalul de Modă de la București, în 1994. În prezent, Catinca Roman are aceeași pasiune și își câștigă traiul din jobul de designer. Pasiunea pentru modă a moștenit-o și fiica sa, Calina, care în urmă cu câțiva ani a participat chiar și la emisiunea „Bravo, ai stil!’.

Catinca Roman a vorbit, de curând, despre averea lăsată de Mioara Roman, susținând că regretata ei mamă i-a lăsat o moștenire mare din punct de vedere spiritual. Experiența dură a decesului jurnalistei a făcut-o să se reconecteze cu realitatea și să-și schimbe perspectiva, prețuind mai mult lucrurile spirituale decât pe cele materiale.

Catinca a punctat că moștenirea lăsată de Mioara Roman nu a constat în bunuri materiale, ci în experiențe și lecții de viață.

Ăsta este un subiect pe care nu aș vrea să-l discutăm astăzi (n.r. – despre relația pe care o are în prezent cu Oana Roman), cred că ce pot să spun este că nu s-a schimbat în vreun mod dramatic față de cum era înainte. Mama mi-a lăsat o moștenire genetică și mai bună, și mai puțin bună. Cele bune sunt cele intelectuale și fizice, iar negative sunt predispozițiile către anumite boli genetice, dar asta e firesc, toată lumea trece prin asta. Dacă te referi la ceva material, nu a lăsat, dar nu cred că asta e important. Eu pun preț pe lucrurile care nu sunt materiale, pentru că până la urmă cu asta rămâi, cu amintiri, momente frumoase, a dezvăluit Catinca Roman în podcastul „Ce mai spun vedetele'..

În ceea ce privește partea materială a moștenirii, Catinca Roman a dezvăluit că singura proprietate pe care a primit-o este un apartament moștenit de la tatăl său.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton