În anul 2013, Elena Lasconi a câștigat premiul cel mare, de 50.000 de euro, după ce a ieșit învingătoare la MasterChef, în fața lui Pacha Man și a lui Don Baxter. Prezentatoare Pro TV pe vremea aceea, Elena Lasconi a primit trofeul mult râvnit, însă jumătate din bani au fost donați în scop caritabil.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!!
În urmă cu 11 ani, Elena Lasconi a participat și la emisiunea MasterChef, de la Pro TV și a câștigat premiul cel mare, de 50.000 de euro. Conform regulilor sezonului respective, aceasta nu a putut păstra toți banii.
Ce a făcut Elena Lasconi cu cei 50.000 de euro de la MasterChef
În urmă cu 11 ani, pe când era unul dintre reporterii-vedetă ai PRO TV, Elena Lasconi a participat la MasterChef – Proba celebrității, show pe care a reușit să-l câștige. Lasconi a devansat doi alți concurenți, cântăreți Pacha Man și Don Baxter
„Acest titlu de MasterChef – Proba celebrității este câștigat de Elena Lasconi. Marele titlu îți aparține. Premiul acestei ediții MasterChef – Proba celebrității este de 50.000 de euro, din care, 25.000 de euro se donează unei fundații care se ocupă de educarea unor copii săraci’, a spus Sorin Bontea, la acea vreme, care se afla în juriul MasterChef, la Pro TV.
Elena Lasconi, a păstrat doar o jumătate din sumă, alegând ca restul de 25.000 să reprezinte o donație destinată educării copiilor din mediii defavorizate. „Nici nu înțeleg ce mi se întâmplă. Sunt în stare de șoc. Am intrat într-o stare de șoc și am început să tremur’, spunea liderul USR în urmă cu 11 ani.
Elena Lasconi sublinia că trofeul Masterchef i-a adus o stare de intense fericire, reprezentând una dintre cele mai mari realizări profesionale.
„Sunt chiar fericită, e senzaţional, n-am fost niciodată atât de fericită pentru propria mea realizare! Până să se anunţe că sunt câştigătoare am crezut că leşin de câteva ori. A fost cel mai tensionat moment din viaţa mea. După ce juraţii au anunţat că eu sunt aleasa lor, am început să tremur din toate încheieturile.
Pur şi simplu nu puteam să-mi controlez corpul. Mi se blocaseră şi maxilarele. Doamne, a fost incredibil! Iar reacţia colegilor m-a dat gata, pur şi simplu. Mi s-a părut grozav să îi văd pe toţi cum se aruncă asupra mea şi cum mă strâng la piept! N-am mai trăit vreodată aşa ceva’, declara în 2013 candidata USR la funcția supremă în stat.
Rețeta de prăjitură cu care Elena Lasconi a câștigat Masterchef
La proba finală MasterChef 2013, Elena Lasconi i-a surprins pe cei trei chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu cu o delicioasă prăjitură cu ciocolată şi coniac.
„Am topit 250 g de ciocolată neagră, 200 g unt cu 80% grăsime pe bain-marie, în care am adăugat și 3 linguri de piper roz. Când s-a omogenizat, am luat compoziția de pe abur, am strecurat-o ca să elimin piperul și am lăsat compoziția să se domolească puțin. Când a devenit călduță, am adăugat pe rând 5 gălbenușuri. După fiecare gălbenuș am amestecat cu telul până s-a omogenizat perfect. Este foarte important ca gălbenușurile să fie bine separate, ca să nu fie nicio urmă de albuș.
Am bătut bine 7 albușuri cu 200 g zahăr, am adăugat pe rând 2 gălbenușuri, 100 g făină, alune de pădure prăjite și tăiate (cam 2-3 linguri). Am copt la 220 de grade aproximativ 15 minute. E important ca această cocă să rămână puțin umedă în mijloc.
Separat, am bătut 5 albușuri cu 150 g zahăr și un strop de suc de lămâie, ca pentru bezea. Am continuat să bat bezeaua pe bain-marie până s-a întărit bine de tot. Am făcut un sirop mai gros din fructul pasiunii (pulpa se dă prin strecurătoare și se aruncă semințele) cu puțin zahăr și l-am dat într-un clocot ca să se lege. Când bezeaua a fost aproape gata, am adăugat și siropul cald de fructul pasiunii, puțin câte puțin. Am pus bezeaua peste prăjitură, iar apoi am făcut broderia de zahăr ars.
Am servit prăjitura cu crème anglaise cu vanilie. Iată cum am făcut crème anglaise:
Am încălzit la foc foarte mic 150 ml lapte cu 200 ml frișcă lichidă. Am adăugat 2 batoane de vanilie (am scos semințele și le-am pus în compoziție, dar am lăsat și batoanele despicate pentru un plus de aromă). Am oprit focul și am lăsat să se infuzeze aproximativ 15-20 de minute.
Într-un bol, am amestecat bine cu telul 4 gălbenușuri cu 90 g zahăr, aproximativ 5 minute, până când gălbenușurile încep să se deschidă la culoare. Am adăugat puțin câte puțin laptele infuzat, amestecând continuu, apoi le-am pus pe foc la foc foarte mic.
Aici e nevoie de mare atenție: trebuie amestecat continuu, ca să nu se prindă și să nu se brânzească. Tehnica e așa: se amestecă în formă de opt, în patru direcții, iar temperatura compoziției pe foc nu trebuie să depășească 80°C (e simplu de verificat cu un termometru). În momentul în care crema a devenit onctuoasă, e gata. Se probează foarte simplu: se ridică lingura de lemn din compoziție și se trasează cu degetul o dâră pe spatele lingurii. Dacă compoziția nu se unește imediat, crema e gata. Apoi se strecoară și asta e tot’, a dezvăluit Elena Lasconi, ulterior, pentru Foodstory.ro.