Are un tată libanez stabilit în SUA și o mamă româncă, mutată în Italia. Chef Richard Abou Zaki s-a născut la Piatra Neamț, dar a crescut în Italia, acolo unde s-a și îndrăgostit de bucătărie. Acum, cheful a revenit în România și face senzație la Chefi la cuțite, alături de colegii lui, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI
Richard Abou Zaki lucrează de 10 ani în restaurante cu stele Michelin, iar de-a lungul timpului a avut ocazia să gătească pentru numeroase celebrități. Barak Obama și Regina Elisabeta sunt doar două dintre personalitățile pe care le-a uimit cu preparate lui delicioase. Aceste întâlniri memorabile le păstrează acum în suflet.
Richard Abou Zaki gătește de la opt ani
Richard Abou Zaki a început să gătească când avea doar opt ani. Pe atunci locuia cu mama lui în Italia, dar aceasta petrece mult timp la serviciu, pentru că lucra într-o fabrică.
„M-am născut cu pasiunea asta. Am început să gătesc la vârsta de 8 ani, când mama, care lucra într-o fabrică în Italia, ajungea târziu acasă. Iar primul lucru pe care l-am făcut a fost o ceafă de porc cu cartofi prăjiți’, precizează Chef Richard Abou Zaki pentru Ok Magazine.
Ce a pregătit Richard Abou Zaki pentru Obama
Chef Richard Abou Zaki a gătit și pentru Barack Obama. Cheful are convingerea că nu o să uite vreodată această experiență.
„Am gătit un meniu clasic de la Osteria Francescana, cu cinci-șase feluri. A fost într-un resort spectaculos în Toscana. Una dintre experiențele alea care-ți rămân toată viața în minte’, spune Chef Richard Abou Zaki.
Richard Abou Zaki vrea să îi povestească și fiicei sale despre Regina Elisabeta
Cu preparatele lui a făcut-o fericită și pe Regina Elisabeta. Poartă acest episod în suflet, mai ales că ea nu mai e astăzi în viață.
„Acest episod mi-a atins cel mai mult sufletul, pentru că Regina e Regina – The Queen, nu? Mi-aduc aminte că i-am făcut un filetto rossini, un soufflé suissesse, care era o farfurie super-tradițională de la Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Marea Britanie, al lui Michel Roux, unde am muncit prima oară în viața mea. Doamne, ce emoții aveam! Aveam pielea de găină! Cina aceea la Regina Elisabeta o să-mi rămână toată viața în suflet și o să-i povestesc și fiicei mele, Carlotta, când o să crească mai mare, pentru că, pentru mine, acest eveniment a avut o însemnătate cu totul aparte. Mi-a arătat cât de importantă e bucătăria și cât de fericit poți să-l faci chiar și pe unul dintre cei mai puternici oameni din lume. Mâncarea ne aduce pe toți la același nivel – nu mai este cel mai bogat din lume, cel mai sărac, ci doar ce pui tu acolo, în farfurie, ce transmiți, ce gustă omul’, mai spune Chef Richard Abou Zaki.