Ce a scris presa internațională după ce Rona Hartner a murit. Francezii vor face o slujbă de comemorare pentru regretata artistă

 Dumitrache Laura
.

Rona Hartner s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani. Artista și-a trăit ultimele clipe din viață pe patul de spital, în Franța, fiind înconjurată de familia sa. Rona Hartner era cunoscută și la nivel internațional, iar după moartea sa, presa franceză a scris despre vedetă, având numai cuvinte de laudă. De asemenea, francezii vor face o slujbă de comemorare pentru regretata artistă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rona Hartner a fost una dintre cele mai apreciate actrițe de la noi din țară. S-a stins din viață, vineri, 23 noiembrie, la vârsta de 50 de ani. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer în stadiul terminal, iar în urmă cu câteva zile a pierdut lupta cu boala. Rona Hartner locuia de peste două decenii în Franța, acolo unde și-a petrecut ultimele clipe din viață.

rona hartner amuritrona hartner amurit

Rona Hartner a devenit celebră și la nivel internațional, iar după moartea sa, presa din Franța a scris despre ea, având numai cuvinte de laudă. De asemenea, în Toulon, Franța, locul unde Rona Hartner s-a stins, va avea parte de o ceremonie specială, la doar câteva zile după înmormântarea din cimitirul Bellu, din București.

Citește și: De ce Rona Hartner a fost botezată în secret și ce religie avea regretata actriță: „Când treci printr-un cancer, contează foarte mult credința”

Citește și:Rona Hartner își făcuse testamentul cu două luni înainte să moară. Cui a lăsat artista toată averea: „Mi-am cumpărat loc de veci'

Citește și:Fiica Ronei Hartner refuză să vorbească cu tatăl ei, după moartea mamei: „Fata vrea să locuiască aici, o să ne străduim să… Nimeni nu o poate înlocui pe Rona”

Citește și:„Eu nu știu dacă aș fi putut să rămân lângă o soție bolnavă”. Viorel Lis, surprins că Oana Lis nu l-a părăsit

Ce a scris presa internațională după ce Rona Hartner a murit

Rona Hartner s-a stins din viață la vârsta de 50 de ani, după o luptă crâncenă cu cancerul. Actrița a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în stadiul terminal, iar în cele din urmă a fost învinsă. Vedeta a încetat din viață în Franța, fiind înconjurată de membrii familiei și fiica ei. După moartea sa, zeci de publicatii din Franța au scris despre vedetă, iar în Toulon, locul unde Rona Hartner s-a stins din viață, va avea loc o ceremonie specială la câteva zile după înmormântarea din cimitirul Bellu.

Publicația Liberation a numit-o pe Rona Hartner „franco-română'. Artista și-a luat cetățenie franceză abia în 2010, după 13 ani de ședere. „Premiată la Locarno pentru rolul din „Gadjo Dilo' de Tony Gatlif, franco-româna a murit joi, 23 noiembrie, la Toulon. Ea câștigase premiul pentru interpretare feminină la Locarno și era o cântăreață a scenei electro-balcanice', notează Liberation.

De asemenea, și publicația Le Monde a scris un material despre Rona Hartner. „Premiată pentru interpretare feminină la Locarno, pentru filmul Gadjo Dilo, cântăreața populară a scenei electro-balcanice, franco-româna Rona Hartner, în vârstă de 50 de ani, a murit joi, 23 noiembrie, la Toulon', a transmis Le Monde. Le Soir a scris: „Actrița și muzicianul Rona Hartner, cântăreața „Gadjo Dilo', a murit. Născută la 9 martie 1973 la București, Rona Hartner a jucat în special alături de actorul francez Romain Duris în filmul „Gadjo Dilo' de Tony Gatlif. (…) Franco-româna Rona Hartner, în vârstă de 50 de ani, a murit joi la Toulon (sud Franța), a anunțat eparhia și o parte dintre prietenii săi', a scris publicatia Le Soir.

Rona Hartner era iubită de comunitatea creștină în Toulon, dar și iubită de localnici și enoriași. Astfel, Dominique Rey, episcop, va organiza o liturghie de comemorare pentru Rona Hartner, pe data de 6 decembrie, la ora 18.00.

Rona Hartner avea cetățenie franceză

După 13 ani, Rona Hartner a obținut în anul 2010 cetățenie franceză. Actrița era româncă, iar bunicii parteneri erau din Germania. Vedeta era la începutul carierei sale când a luat decizia de a pleca din România. În anul 1999, a fost implicată într-un scandal cu politicianul Corneliu Vadim-Tudor, care a acuzat-o că ar fi avut o relație amoroasă cu fostul președinte Emil Constantinescu. Atunci, Rona Hartner a decis să se mute în Franța, unde avea să înceapă o nouă viață. Regretat actriță are o fiică, Rita, din relația cu francezul Rocco Sedano. „Din data de 26 august, am obţinut cetăţenia franceză, aşa ca fetiţa mea (Rita, n.r.). Sper să vă bucuraţi pentru mine. Primul lucru pe care îl voi face este să învăţ franceza, căci nu am urmat nici măcar un curs din această limbă în care visez de 13 ani', spunea artista, în 2010, pe Facebook.

Rona Hartner a suferit foarte mult atunci când a luat decizia de a pleca din România. „A fost o dezrădăcinare, dar trebuia să fie locul meu de exil în care mă regăsesc, în care Dumnezeu mă descoperă cine sunt și mă maturizează. M-a scos dintr-un context foarte negativ din România', a mărturisit cântăreața, la emisiunea „În oglindă'.

Rona Hartner va fi înmormântată în România, la Cimitirul Bellu, pe data de 1 decembrie. Ceremonia de înmormântare va avea loc la ora 12.00, iar cu trei zile înainte, trupul său va fi depus la capela cimitirului, unde cei care au cunoscut-o și îndrăgit-o, să îi aducă un ultim omagiu.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton