Ce amintiri au Gheorghe Turda și Dan Negru cu Benone Sinulescu. Regretatul artist ar fi împlinit 87 de ani: „Era foarte cochet, o vreme a purtat peruci, atât la spectacole, cât și pe stradă"

 Tudorache Simona
.

Benone Sinulescu ar fi împlinit astăzi, 24 mai, 87 de ani. Artistul care molipsea pe toată lumea cu pofta lui nebună de viață s-a stins în 2021, în urma unei pneumonii, deși în ultimii ani s-a luptat cu mai multe afecțiuni. Cei cu care a împărțit scena nu l-au uitat, fiindcă a fost un om special, cu un suflet mare.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Gheorghe Turda are multe amintiri cu solistul de pe vremea când plecau împreună în turnee. El mărturisește că Benone Sinulescu, deși un artist de admirat, nu a fost agreat de soții Ceaușescu, care aduceau la spectacolele lor doar anumiți cântăreți. Amintiri prețioase are cu el și Dan Negru. Prezentatorul TV obișnuia să îl viziteze acasă, unde discutau multe lucruri, iar atunci când pleca Benone Sinulescu îl aproviziona cu ce avea în grădină.

gheorghe-turda-459gheorghe-turda-459

Ce amintiri au Gheorghe Turda și Dan Negru cu Benone Sinulescu. Regretatul artist ar fi împlinit 87 de ani

Gheorghe Turda a avut o relație bună cu Benone Sinulescu, cu care a cutreiat țara în lung și în lat. Cântau în spectacole, dar dincolo de scenă trăiau multe întâmplări.

„Dumnezeu să îl ierte, am amintiri frumoase cu el, din turnee. Era foarte cochet, o vreme a purtat peruci, atât la spectacole, cât și pe stradă, nu renunța la ele decât acasă, a și recunoscut asta, avea mai multe, unele cumpărate din străinătate. Le purta pentru că nu îi plăcea că avea părul rar.
La un moment dat, la o filmare, de la televiziune, a fost pus față în față cu un alt artist și și-au smuls reciproc perucile, a fost ca o glumă. S-a filmat, dar nu s-a dat pe post așa ceva, ei au refuzat. În plus, Nea Beni era și foarte gospodar, își făcea cumpărăturile de la cele mai mari fabrici și magazine din România, era la modă cu tot ce apărea nou. Mi-a fost coleg și la Ciocârlia, apoi el a ieșit la pensie',
a mărturisit Gheorghe Turda pentru Playtech.ro.

Benone Sinulescu nu era dorit de Elena și Nicolae Ceaușescu

Iubit de toată lumea, Benone Sinulescu nu a fost și pe lista soților Ceaușescu. Aceștia nu îi aduceau la spectacolele lor pe Ion Dolănescu, Irina Loghin sau Benone Sinulescu.

„Soții Elena și Nicolae Ceaușescu erau foarte stricți, cu artiștii, la petrecerile lor cu circuit închis. Deși erau foarte iubiți de public și erau difuzați la greu de TVR, Benone Sinulescu, Maria Ciobanu, Irina Loghin și Ion Dolănescu nu erau solicitați la evenimentele lor, ei erau tăiați de pe listă. Era o listă foarte scurtă acceptată, vă și spun numele artiștilor pe care soții Ceaușescu îi chemau mereu.

Eram așa, eu, Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaș, Ștefania Rareș, Cleopatra Melidoneanu, Nicolae Nițescu, pe zona de muzică ușoară și de romanțe, și încă doi-trei, eram foarte puțini, erau restrictivi cu invitațiile', a mai spus Gheorghe Turda.

Citește și: Gabriela Cristea a trecut prin momente foarte grele la prima sarcină: „M-au marcat pe viață. Aveam atacuri de panică, mă gândeam dacă o să-mi iubesc copilul. Cele mai grele săptămâni din viața mea”

Citește și: Petre Roman îi dă bani nepoatei sale, iar Oana Roman e mândră de cum cheltuie fiica sa banii: „Câte 100 de euro și are foarte mare grijă. Își cumpără anumite lucruri, dar nu e nesăbuită”

Citește și: 'Măi, iubitule, nu puteai și tu să-i îmbraci mai frumos? Ai crezut că mă mărit a doua oară cu tine?' Ce i-a spus Adela Popescu lui Radu Vâlcan, la Sala Palatului, când și-a văzut copiii pe scenă / EXCLUSIV

Citește și: Ana Bodea vrea să își întemeieze o familie cu Valentin Butnaru și așteaptă cererea în căsătorie. Ce diferență de vârstă există între ei: „Cred că cel mai mult admir sufletul lui”

Citește și: Fiul Monicăi Anghel a fost victima bullying-ului: „Diferența o fac părinții. Nu a fost nevoie să mă prind, pentru că el a venit și mi-a spus…'. Cu ce se ocupă acum Aviv / EXCLUSIV

Dan Negru nu a mai apucat să ia masa cu Benone Sinulescu

Dan Negru regretă că nu a mai apucat să ia o ultimă cină cu Benone Sinulescu. S-a grăbit, iar viața nu i-a mai făcut de atunci să se întâlnească.

„Stătea la Bârzava, nu departe de ai mei, și vara plecam din grădina lui cu coșuri pline cu roșii. Din alea care se strică repede. Râdea când îi spuneam că mobila se strică după o săptămână și roșiile după un an.

„Rămâi la cină,mâncăm, povestim” mi-a spus când ne-am văzut ultima dată. „Mă grăbesc, Beni! Data viitoare” i-am răspuns. N-a mai fost data viitoare. Nu mi-a folosit la nimic graba atunci. Nici măcar nu mai știu unde mă grăbeam.Să învățați din lecția mea! Mai târziu' devine de multe ori prea târziu'. Azi ar fi fost ziua lui Benone Sinulescu', a scris Dan Negru, pe o rețea de socializare.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton