Ce avere are Crin Antonescu, candidatul comun al Coaliţiei la alegerile prezidenţiale. A lipsit 10 ani din viața publică

.

Ce avere are Crin Antonescu, candidatul comun al Coaliţiei la alegerile prezidenţiale. Reamintim că PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale au convenit să aibă un candidat comun la Preşedinţie în persoana lui Crin Antonescu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Crin Antonescu a reapărut în atenția publică, după zece ani în care s-a retras din lumea politică. Fostul președinte PNL și-a dorit să fie președintele țării, a participat la alegeri în 2009, când s-a clasat pe locul 3 la primul tur. La al doilea scrutin, Crin Antonescu l-a susținut pe candidatul PSD, Mircea Geoană, însă cel care a câștigat la acea vreme a fost Traian Băsescu.

Ce avere are Crin Antonescu, candidatul comun al Coaliţiei la alegerile prezidenţiale


Nu se știe cu ce s-a ocupat Crin Antonescu în ultimii doi ani, cea care s-a ocupat cu finanțele în casă fiind soția lui, Adina Vălean. Cel puțin asta reiese din declarația de avere a soției sale, că omul politic a câștigat 0 lei și-n 2022, și-n 2023. În 2021 ar fi fost aceeași situație.

Adina Vălean, cea de-a doua soție a lui Crin Antonescu, a câștigat o avere pentru că a fost comisar european. Datorită meseriei sale, ea a câștigat suma de 281.000 euro în anul 2023. În 2022 i-au intrat în conturi nu mai puțin de 269.000 euro.

Totul despre averea lui Crin Antonescu. Cei doi soți dețin 3 terenuri intravilane, 2 apartamente și 2 case de locuit, iar conturile lor din bancă arată 400.000 euro și investiții în obligațiuni de stat de circa 90.000 euro.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu s-a filmat la cavoul lui Silviu Prigoană, cerând ajutor pentru a-și recupera copiii: „Te rog să faci dreptate! Dă-i un semn băiatului tău mai mare, care are o problemă cu toate femeile. Se răzbună…


Citește și: Cum a rămas Florin Ristei fără 80.000 de euro, după ce a investit în criptomonede: ‘Am cumpărat bitcoin la un preț foarte bun. Mi i-am transformat. Acum 2 ani mi-am schimbat telefonul și…

Citește și: Dana Budeanu, mesaj impresionant pentru Andra, după ce a fost prezentă în sală la concertul de colinde al artistei: „Te iubesc! Mulțumesc că te cunosc ca cei mai puțini…’

Cine este Crin Antonescu, propunerea coaliției PSD-PNL-UDMR la prezidențiale

Crin Antonescu s-a născut la 21 septembrie 1959, la Tulcea. A absolvit în 1985 Facultatea Istorie-Filozofie a Universității Bucureşti. A fost profesor și muzeograf până să intre în politică în anii 90. Din 1992 a avut patru mandate succesive de deputat, fiind ales pe listele CDR sau PNL. Între 2008 și 2016 a fost senator.


Crin Antonescu a condus PNL din 2009 până în 2014 și a fost președinte al Senatului României între 2012–2014. Este căsătorit cu Adina Vălean, fost comisar european pentru transporturi și actual europarlamentar PNL.

În ultima declarație de avere a soției sale, cea din iulie 2024, Crin Antonescu nu figurează cu venituri. Adina Vălean a declarat venituri de peste 280.000 de la Comisia Europeană pentru anul 2023.

Crin Antonescu a revenit în viaţa publică după 10 ani de absenţă, înainte de alegerile prezidențiale din acest an. În 2017, el a declarat că nu se mai întoarce în politică „nici dacă învie Brătianu’, potrivit Agerpres. Un mai târziu, fostul preşedinte al liberalilor a anunţat că şi-a depus documentele pentru a intra pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare din 2019.


Crin Antonescu, co-autor al USL alături de Victor Ponta

În 2011, Crin Antonescu şi Eduard Hellvig conduceau în tandem PNL, primul ca preşedinte, al doilea în funcţia de secretar general al partidului. Cei doi au pus umărul la alianţa dintre PNL şi PSD, numită la acea vreme USL, care a reuşit să răstoarne guvernarea girată de Traian Băsescu.


Cele două partide au convenit atunci să-şi împartă în mod egal locurile pe o listă comună pentru alegerile parlamentare, potrivit Hotnews.ro.

Victor Ponta urma să devină premier după alegerile parlamentare din 2012, iar Crin Antonescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2014. Eduard Hellvig şi Liviu Dragnea au împărțit funcţia de secretar general al USL, fiind cei mai importanţi lideri politici după preşedinţii de partid.

În mai 2012, USL a reuşit să răstoarne Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, executiv susţinut de preşedintele Traian Băsescu. Astfel, Victor Ponta a devenit prim-ministru.