Ce cadouri primesc de Crăciun angajații Regelui Charles. Monarhul este generos cu personalul și face daruri amuzante

 Oana Pantazi
.

Ce cadouri primesc de Crăciun angajații Regelui Charles. Evident, Crăciunul nu este ieftin pentru nimeni, iar pentru Regele Charles cu atât mai puțin… mai ales dacă va perpetua tradiția. Asta pentru că mama lui, regretata Elisabeta a II-a, trimitea anual peste 600 de daruri angajaților Palatului, dar și peste 750 de felicitări. Și cum se spune că Charles a fost dintotdeauna generos, angajații săi vor avea un Crăciun fericit!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Crăciunul e o „afacere' destul de scumpă pentru mulți dintre noi, și nici Charles al III-lea nu va face excepție, cu atât mai mult cu cât suveranul are nu doar o familie mare, ci și mulți angajați cărora le face cadouri de Sărbători. Dacă trimiterea cadourilor nu este o îndeletnicire de care se ocupă personal – chiar dacă la Buckingham există și un gift shop de unde ar putea cumpăra mici atenții -, Charles va trebui să urmeze tradiția și să semneaze sute de felicitări de Crăciun (pentru șefi de stat și de guvern, înalți prelați, membri Commonwealth, dar și persoane apropiate).

hepta_6662912-1-scaled-1hepta_6662912-1-scaled-1

Ce cadouri primesc de Crăciun angajații Regelui Charles

De obicei, cadourile pe care le primesc staff-ul suveranului și apropiații costă nu mai puțin de 30.000 de lire sterline, dar vorbim de peste 600 de angajați, așadar este vorba despre daruri simbolice. În general, aceștia sunt invitați la Buckingham, cu două săptămâni înainte de Crăciun, unde primesc personal darurile din partea monarhului. De obicei, elisabeta a II-a își cadorisea angajații cu vouchere pentru cărți sau piese din porțelan cumpărate de la gift shop-ul palatului, dar în cei mai mulți ani Regina le-a dăruit angajaților și câte o budincă de Crăciun, frumos ambalată.

Citește și: Andreea Marin a împlinit 49 de ani: „Am frământările pe care mulți oameni. Războaie, boli, foamete’. Cum a ptrecut cu fiica ei, Violeta, în Londra

Citește și: Claudia Pătrășcanu l-a comparat pe Gabi Bădălău cu Irinel Columbeanu: „Își ținea nevasta pe la poartă să își vadă copilul, nu o lăsa. Banii strică vieți…’

După cum mărturisește Grant Harrold, care a lucrat ca majordom pentru Charles timp de șapte ani, Regele obișnuia să le lase angajaților cadouri amuzante în dulapuri. Cel puțin așa făcea pe când locuia la reședința din Gloucestershire.

'Aveam toți dulăpioare, iar în dimineața de Crăciun, găseam în ele lucruri amuzante. Odată a lăsat o conservă de somon. Într-un an, am primit o râșniță de sare și piper, înfășurată într-o panglică. Cred că le primea de undeva și decidea să le împartă cu noi. Spun că sunt bizare, fiindcă nu te aștepți să primești așa ceva. Sunt amuzante, fiindcă există această latură practică. Nu se aruncă nimic, sunt utile', a spus fostul majordom.

Charles, generos cu angajații săi

Pe de altă parte, fostul majordom a recunoscut că, altfel, Charles era generos și le făcea cadouri drăguțe angajaților săi precum pahare de whisky, ceșcuțe de ceai și farfurioare. Acum însă, când a devenit rege, charles are mult mai mulți angajați în staff, așadar probabil nu se va mai putea ocupa singur de alegerea cadourilor.

După cum povestea tot Harrold, Charles obișnuia să le trimită angajaților săi felicitări semnate personal inclusiv de către cei doi fii ai săi, Prinții Harry și William.

De Crăciun, primim întotdeauna celebra felicitare de Crăciun. Înainte de a se căsători cu Camilla, acum Regină, îmi amintesc că expedia felicitările de Crăciun din partea sa, a lui William și a lui Harry, iar asta era întotdeauna ceva foarte special„, a mai spus fostul majordom.

Ce cadouri își fac între ei membrii familiei regale de Crăciun

În timp ce Prințesa Diana, la primul Crăciun petrecut alături de familia regală, le-a dăruit tuturor pulovere din cașmir și eșarfe din mătase, spre amuzamentul general, între timp lucrurile s-au mai relaxat. Atât de mult, încât membrii familiei regale au început să-și facă farse și să-și ofere cadouri hilare.

Într-un an, Prințul Philip a primit o râșniță de piper electrică, fiul său, Charles, un capac de toaletă din piele de culoare albă (de care a fost atât de încântat, încât  a promis că-l va lua cu el în călătorii), însă de departe cel mai îndrăzneț a fost Prințul Harry, care i-a dăruit bunicii sale, Regina, o cască de baie pe care scria: „Nu-i așa că viața e o târfă?”. Evident, suverana s-a amuzat copios. Și cum Regina, în 2016, a făcut o excepție de la regulă și a invitat-o pe Meghan Markle de Crăciun, deși nu era încă soția lui Harry, aceasta i-a dăruit suveranei un hamster de jucărie cântător, pe care mai apoi au încercat să și-l adjudece căteții corgi ai acesteia…

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton