Cu siguranță mulți s-au întrebat ce dietă o ajută pe faimoasa Jane Fonda să arate perfect la 85 de ani. Chiar dacă a ajutat-o moștenirea genetică, actrița a avut întotdeauna grijă de silueta ei prin intermediul unei alimentații potrivite, dar și datorită sportului, pentru că Jane Fonda este un adevărat guru al fitness-ului.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ce dietă o ajută pe Jane Fonda să arate perfect la 85 de ani. Actriță, scriitoare, activist politic, model și profesor de fitness american, Jane Fonda este un exemplu pentru generații întregi, nu doar datorită carierei prolifice și logevive, ci și datorită felului în care arată. Iată cum reușește actrița să se mențină în formă la cei aproape 86 de ani, pe care îi va împlini pe 21 decembrie!
Jane Fonda: „Nu mănânc carne aproape deloc”
Jane Fonda este extrem de atentă la alimentație și se concentrează asupra mâncării sănătoase, având grijă să consume din plin în fiecare zi acest gen de produse, dar nu prea multă carne sau pește.
„Mănânc fructe și legume proaspete în fiecare zi. În schimb, nu mănânc carne aproape deloc. Și am redus mult peștele”, a dezvăluit actrița într-un interviu.
Citește și: Povestea fabuloasă a celebrei Jane Fonda:„Am fost doar ceea ce au vrut bărbații din viața mea să fiu
Trebuie să menționăm însă că regimul de viață al lui Jane Fonda nu este doar o simplă dietă, ci este completat de aerobic, cursuri de cursuri de dans precum Zumba, drumeții, mers pe jos, mers rapid și mașini eliptice. Flexibilitatea actriței, în ciuda vârstei ei, este atribuită exercițiilor zilnice de stretching. De asemenea, Jane Fonda ia suplimente, cum ar fi Vitamina D, multivitamine și magneziu. Dieta lactriței include fructe proaspete, ouă, pâine integrală, nuci nesărate, carne slabă, salată, somon și legume.
Ce dietă o ajută pe Jane Fonda să arate perfect la 85 de ani
Reputata actriță, care este, de altfel, și un guru al fitnessului, are câteva reguli simple după care se ghidează atunci când vine vorba despre dietă. Iată care sunt acestea!
- Evitați junk food! Nu este vorba doar despre a evita burgerii și pizza, ci și despre verificarea termenului de valabilitate al alimentelor atunci când faci cumpărături. Dacă acesta se întinde pe luni sau chiar ani, atunci probabil că nu este chiar atât de bun pentru sănătatea ta. În schimb, cumpără numai produse proaspete, cu un termen de valabilitate limitat. Cel mai bun loc pentru a le găsi este piața, așa că mergi acolo pentru a obține produse alimentare fără conservanți.
- Fructe și legume proaspete. Actrița adoră să-și facă micul dejun, prânzul și cina colorate. Asta înseamnă o listă lungă de fructe și legume. Și cu cât alegi mai multe culori pentru fructe și legume, cu atât este mai bine pentru bunăstarea ta.
- Postul intermitent. Ea nu vorbește explicit despre post în cărțile ei, dar, în general, evită să mănânce între anumite ore ale zilei, acesta fiind conceptul principal al postului. Jane Fonda recomandă, de asemenea, ținerea un jurnal alimentar, iar asta este mult mai ușor în zilele noastre, cu aplicații precum Noom. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, să rămâi la curent cu aportul de macronutrienți și sare, pe care Fonda spune că ar trebui să le menții la minimum pentru a evita tensiunea arterială, notează Total Shape.
Exemple de mese zilnice
Jane Fonda știe că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, așadar acesta va fi mereu unul hrănitor. Actrița consumă fulgi de ovăz cu nuci și stafide, dar și fructe de sezon, la care adaugă și un smoothie. Nu ocolește însă nici ouăle, care conțin proteine de calitate.
Mic dejun: Bol cu fructe proaspete cu iaurt. Ouă și pâine integrală
Gustarea nu lipsește nici ea, aceasta fiind formată de obicei din fructe și semnițe
Gustare: Nuci nesărate, o mână de fructe de pădure proaspete
La prânz, salata este nelipsită, iar uneori este însoțită de o porție mică de pește, dieta mediteraneeană fiind cea mai indicată.
Prânz: Un bol mare de salată, o porție mică de somon
La cină, Jane Fonda preferă carnea de pui în combinație cu orez și legume la abur și chiar paste integrale, foarte importante pentru aportul necesar de carbohidrați.
Cină: Carne slabă, pui sau pește orez brun, legume gătite la abur