Ce face și cum arată azi Marius Badea, actorul care l-a interpretat pe Niculae în Moromeții: "Actoria nu a reprezentat visul meu"

 Dumba Gabriela
.

Când avea doar 11 ani, Marius Badea a fost selectat din peste 300 de copii să joace rolul lui Niculae din filmul „Moromeţii”, însă nu a urmat o carieră actoricească. Spune că actoria nu a reprezentat niciodată visul lui, chiar dacă prietenii îi mai spun și acum „Moromete”, deși au trecut 37 de ani de la filmări. Ce face și cum arată astăzi Marius Badea – Niculae din Moromeții.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

După succesul înregistrat cu pelicula regizată de Stere Gulea, Marius Badea nu a mai apărut în nicio producție și a refuzat rolurile importante care i s-au mai propus după filmul „Moromeții”. Cel care l-a interpretat pe Niculae din „Moromeții” spune că rolul l-a îmbogățit ca om, i-a adus multe bucurii în viață, dar actoria nu a fost ceea ce își dorea să facă mai departe.

54972_1300896660780_2034208_o54972_1300896660780_2034208_o

Cum a fost descoperit Marius Badea și ales să joace rolul lui Niculae în Moromeții

Echipa de producţie a filmului „Moromeții” a ajuns în sudul ţării în căutarea copilului care să joace rolul fiului ţăranului Moromete. Aşa au ajuns şi la Şcoala din Poroschia, unde la preselecţie s-a prezentat şi Marius Badea.

„După ce au făcut preselecţiile, unde te puneau să spui o poezie şi să dialoghezi cu ei, au rămas în competiţei doar 300 de copii. Toţi aceştia au ajuns la Buftea, unde timp de trei săptămâni, în care în fiecare zi participai la la probe, la sfârşitul zilei ţi se spunea: „Tu pleci acasă, tu rămâi”. Până laurmă am rămas doar cinci copii', dezvăluia Marius Badea acum mulți ani, într-un interviu pentru adevărul.ro.

Dacă în realitate, copilul Marius Badea, care avea 11 ani atunci, era în lotul naţional de şah, în film, acesta se chinui să meargă la şcoală.

Până să încep filmările, mergeam la şcoală în fiecare zi şi aveam note bune. După, şcoala nu prea a mai existat în perioada aia. Abia reuşeam să ajung la şcoală 4 zile pe lună. Şi, la şcoală, unii profesori nu îmi dădeau credit, li se părea că dacă nu vin la orele lor, îi tratez nu ştiu cum. Am avut de dat şi trei teze într-o zi', spunea Marius Badea.

În film, Marius Badea a jucat alături de actori renumiţi, precum Victor Rebenciuc, Mitică Popescu, Luminiţa Ghiorghiu sau Dorel Vişan, iar regia a fost făcută de Stere Gulea.

„Faptul că am participat la un aproiect de o asemenea anvergură şi cu actori de marcă a fost ceva care nu putea decât, ca om, să te îmbogăţească şi de care să-ţi aduci aminte toată viaţa', a mai spus Marius atunci.

Citește și:Anamaria German a împlinit 32 de ani. Cum se simte la 10 ani de la accidentul care a imobilizat-o în scaunul cu rotile: „Am avut parte și de surprize’ / EXCLUSIV

Citește și:Ce relație era între regretata Cristina Țopescu și fratele ei, Sebastian: ‘Ne plăcea să punem țara la cale: Îmi aduc aminte că…’

De ce a refuzat Marius Badea să mai joace în filme după Moromeții

Actorul Marius Badea l-a interpretat pe Niculae Moromete, acesta fiind rolul vieii sale. Primul și ultimul. După Moromeții, Marius Badea nu a mai vrut să joace în filme.

Pe mine, Moromeţii m-a îmbogăţit! Orice experienţă te îmbogăţeşte, or Moromeţii nu a fost o experienţă mică, dimpotrivă! A fost ceva total inedit pentru mine. A fost posibilitatea de a cunoaşte nişte oameni deosebiţi de la care am avut ce să învăţ; una peste alta m-a îmbogăţit din toate punctele de vedere. Eram recunoscut după apariţia filmului şi practic mulţi din oraş şi din judeţ mă cunosc şi acum datorită filmului. Practic, a rămas ca un timbru. Am prieteni care şi acum îmi spun Moromete„, spune Marius Badea.

Deşi a devenit cunoscut după interpretarea rolului lui Niculae Moromete şi a fost chiar apreciat ca actor, nu a mai acceptat alte roluri. „Mi s-au mai făcut oferte, însă le-am refuzat pe toate, deşi chiar şi acum lumea mă cunoaşte din film şi mă apreciază', a mai spus Badea.

„Pe parcursul claselor a șaptea și a opta, mi-am împărțit timpul între prezența la școală, ca elev, șah și filmări. După succesul cu Moromeții, am refuzat roluri importante, deoarece actoria nu a reprezentat visul meu', spunea Niculae din 'Moromeții'.

Cu ce s-a ocupat Marius Badea după ce a jucat în „Moromeții”

Marius Badea a ales altă cale în viață și a terminat cursurile facultății de Relații Internaționale la ASE. În prezent, are doi copii și este însurat.

În urmă cu mulți ani, Marius Badea era bancher şi conducea o filială locală a unei instituţii bancare importante. O perioadă a ocupat funcția de consilier județean, însă s-a retras și din politică.

În 2020, Marius Badea a candidat pentru funcție de primar al municipiului Alexandria, chiar în județul unde s-a petrecut acțiunea romanului, Teleorman.

„Eu am încercat să fac politică atunci când eram încă tânăr, aveam 20 și un ceva de ani, în 2007 aveam 33-34 de ani și mi-am dat demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, pentru că nu m-a interesat să țin de vreo funcție, nu eram disperat de funcții politice…Mi-am dat demisia pentru că nu mă regăseam, pentru că eu consideram că locul meu nu era acolo atâta timp cât luam parte la niște războaie locale politice care nu-mi aparțineau. Nu am considerat că pot să-mi aduc aportul ca tânăr la politica din Teleorman, așa că mi-am dat demisia.

Am vrut să-mi văd de familie, aveam copii mici… Nici nu aveam experiența necesară, adică nu vreau să spun cum spun mulți la 20 și ceva de ani, că vreau să mă ocup de politică, când eu n-am demonstrat nimic concret; să vreau să conduc ceva la nivel local sau chiar național fără să demonstrez ceva concret. Mi se pare total anapoda.

Ar trebui să avem o perioadă în care să acumulăm experiență, cunoștințe, să creștem ca oameni, iar după aceea să încercăm să ajutăm comunitatea din care facem parte. Asta vreau să fac acum – să ajut comunitatea din care fac parte cu poziția pe care mi-o vor da alegătorii, fie că va fi cea de primar, fie cea de consilier. Nu țin neapărat să devin mâine dimineață primarul Alexandriei, scopul este să ne implicăm activ în comunitatea locală', a spus Marius Rivera Badea la Repliktv.ro, în urmă cu trei ani.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton