”Singurătatea aceasta nu este ușoară. Este groaznică. Am fost la cimitir, cum era firesc....” Ce face și cum arată astăzi Sidonia Spătaru, văduva lui Dan Spătaru, la 20 de ani de la moartea artistului / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

20 de ani fără Dan Spătaru! Văduva regretatului artist, Sidonia Spătaru, se luptă cu singurătatea. Soția artistului a fost la cimitir, să aprindă lumânări de Sfânta Maria, și s-a rugat pentru sufletul soțului ei, care a plecat la cer pe 8 septembrie 2002.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

20 de ani fără Dan Spătaru! Văduva regretatului artist, Sidonia Spătaru, se luptă cu singurătatea. Soția cântărețului spune că fiica lor, Dana, era însărcinată în patru luni și jumătate, dar micuța nu avea să își cunoască bunicul.

185927779_937936240326440_8440710785315880927_n185927779_937936240326440_8440710785315880927_n

Citește și: Cum îl visează Sidonia Spătaru pe Dan Spătaru, la 20 de ani de la moartea artistului: „Nu știu ce înseamnă. Când merg la cimitir, atunci când am și eu problemele mele, stau și îi spun…”

Citește și: Cum și-a cunoscut Dorel Vișan soția, pe care a pierdut-o în urmă cu 31 de ani: „Era vestită că era frumoasă. Ea nu mă putea suferi. Printr-o întâmplare…”. Maria Vișan a fost colegă cu Dan Spătaru și Mircea Veroiu/ EXCLUSIV

Citește și: Monica Anghel a dezvăluit cine i-a descoperit, de fapt, talentul: „Ea a zis că sigur o să fac ceva în zona aceasta, se ocupa de toate toaletele mele de scenă”. Ce spune despre rivalitatea din showbiz și despre dezavantajele celebrității / EXCLUSIV

Citește și: Cornelia Patrichi, văduva lui Cornel Patrichi, și-a îndeplinit marele vis! Sala de balet a Teatrului Constantin Tănase va purta numele regretatului artist: 'Le sunt recunoscătoare lui Vasile Muraru și Valentinei Fătu…' / EXCLUSIV

Văduva lui Dan Spătaru se luptă cu singurătatea

Pe 8 septembrie, de sărbătoarea Sfintei Mării, a plecat la cer regretatul cântăreț Dan Spătaru, la numai 65 de ani. Dana, fiica artistului era însărcinată în patru luni și jumătate. Din păcate, Maria, nepoata artistului nu și-a cunoscut bunicul celebru.

'Au trecut 20 de ani… Nu-mi vine să cred că au trecut atâția ani. Mă gândeam când au trecut anii. Parcă la bătrânețe trec mai repede. Înainte nu treceau atât de repede! Dan a urcat la cer într-o zi mare, de Sfânta Maria, de Nașterea Sfintei Maria, 8 septembrie. După ce a plecat el, a venit nepoata pe lume, Maria. Fiica noastră, Dana, era însărcinată în patru luni și jumătate când a murit Dan. Maria a venit pe lume următorul an, în luna februarie. Maria, când era mică, venea cu mine peste tot, la toate emisiunile, dar cum a crescut, nu a mai vrut.', a declarat Sidonia Spătaru, pentru viva.ro.

'Am avut o zi încărcată. Singurătatea aceasta nu este ușoară. Este groaznică. Am fost la cimitir, cum era firesc.…', ne-a mai spus Sidonia Spătaru.

Cum îl visează Sidonia Spătaru pe Dan Spătaru, la 20 de ani de la moartea artistului

Sidonia recunoaște că atunci când viața o încearcă merge la mormântul lui Dan Spătaru și îi cere ajutorul. La un singur lucru nu reușește să găsească un răspuns. Atunci când îl visează, el nu îi vorbește.

„De câte ori îl visez, niciodată nu vorbește. Îl visez că este cu mine. Am visat că eram pe scenă și el trebuia să intre, iar eu îi ziceam „Intră, Dan! Intră, Dan!’ Iar el nimic. După a intrat și stătea nemișcat în mijlocul scenei, fără să facă nimic. Nu știu ce înseamnă acest vis și dacă poate cineva să dezlege așa ceva, dar nu am o discuție cu el. Când merg la cimitir și merg destul de des, atunci când am și eu problemele mele, stau și îi spun lui.  De câte ori am avut probleme mari, la o săptămână, două s-a întâmplat să fie de bine. Ne amintim de el mereu, îl ținem încă viu, el de acolo de sus încă ne vede’, a spus Sidonia, la Antena Stars.

Cum a ajuns Dan Spătaru să formeze un cuplu cu Sidonia

Povestea lor de dragoste a avut întotdeauna un parfum aparte. Sidonia era balerină la „Teatrul Fantasio’, din Constanța când l-a cunoscut pe Dan Spătaru, cel care avea să îi devină soț. Relația lor a durat 35 de ani și a fost completată de apariția fiicei lor, dar după moartea iubitului artist nimic nu a mai fost la fel. Sidonia a ajuns să se lupte cu depresia, iar momentele de singurătate nu au ocolit-o. 

„Eram balerină la Teatrul Fantasio din Constanţa şi aveam un turneu de o lună prin ţară, iar Dan era cap de afiş. La sfârşitul turneului ne-am cunoscut puţin mai bine, pentru că am refuzat, la început, toate florile şi atenţiile lui. Ulterior am văzut că era un bărbat foarte romantic şi atent cu femeile, modest şi cu bun-simţ. El nu s-a considerat niciodată o vedetă. La sfârşitul turneului a fost foarte hotărât şi mi-a spus că, dacă vreau să fiu soţia lui, să-i dau răspunsul în trei zile, pentru că el vine de la Bucureşti la Constanţa.', povestea văduva artistului.

Sidonia Spătaru: 'Nu-l luasem foarte în serios…'

'Nu fusese nicio prietenie între noi, mi-a trântit-o aşa, pur şi simplu. Nu-l luasem foarte în serios, dar s-a ţinut de cuvânt şi s-a mutat la noi la teatru, în Constanţa, unde a stat doi ani. Am spus da, după acei doi ani a trebuit să revină în Bucureşti, pentru că aici făcea toate înregistrările, radioul şi televiziunea erau tot aici, iar eu am făcut naveta de la Constanţa.

În 1974 a venit şi Dana pe lume, un copil foarte dorit de amândoi, apoi în 1976 ne-am căsătorit. Viaţa noastră a decurs normal, fiecare cu turneele sale, apoi eu m-am pensionat la cerere, pentru că Dana se mărise, era în clasa a VI-a, şi se simţea nevoia să fim mai mult timp lângă ea. Fetiţa a suferit foarte tare în anii în care noi plecam în turnee’, povestea Sidonia, pentru revista Taifasuri.

Foto: arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton