Ce făcea Elisabeta Lipă în copilărie pentru a câștiga bani, înainte de a deveni canotatoare: „Începeam să adun plante medicinale, care se plăteau, pentru taberele școlare”

 Dumba Gabriela
.

Ce făcea Elisabeta Lipă în copilărie pentru a câștiga bani, înainte de a deveni canotatoare. Elisabeta Lipă, cea mai bună canotoare a secolului XX, a vorbit despre copilăria sa și le este recunoscătoare părinților pentru educația primită. A crescut la țară, înconjurată de animale și a muncit cot la cot cu părinții săi, iar acest stil de viață a ajutat-o enorm mai târziu, în cariera de sportiv. Elisabeta Lipă a fost obișnuită de mică să muncească pentru ceea ce își dorește și dezvăluie că aduna plante medicinale pentru a merge în taberele școlare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Ce făcea Elisabeta Lipă în copilărie pentru a câștiga bani, înainte de a deveni canotatoare. În vârstă de 58 de ani, celebra canotoare Elisabeta Lipă a făcut dezvăluiri neștiute despre carieră, sacrificii, viața de familie și relația cu soțul ei, Cornel Lipă, cu care s-a căsătorit la 21 de ani. Este foarte fericită cu tot ce a realizat în viață și nu a lăsat celebritatea să-i răpească modestia și să-i altereze educația primită de la părinți.

13717312_1085352164891348_6637627910125345841_o13717312_1085352164891348_6637627910125345841_o

Ce făcea Elisabeta Lipă în copilărie pentru a câștiga bani, înainte de a deveni canotatoare

De 25 de ori campioană a României, Elisabeta Lipă spune că trebuie să-ți urmezi visul oricâte sacrifii ar cere. Iar toți pașii făcuți în copilărie, inclusiv munca alături de părinți, în gospodăria de la țară au adus-o unde este astăzi.

În copilărie nu mă antrenam. Am început practicarea canotajului la 16 ani. Am avut o copilărie frumoasă. Am fost obișnuită să muncesc, să prășesc, să adun cartofi, să car apă și să adap animalele. Eu eram obișnuită cu munca, cu de toate, ca la țară.

Mergeam la școală iar din mai începeam să adun plante medicinale, care se plăteau, ca să am bani pentru taberele școlare care se organizau în vacanțe. Munca, alături de părinții mei, faptul că am învățat de mică să îmi câștig o „mică independență materială' m-au ajutat și în carieră sportivă și în viață„, a povestit Elisabeta Lipă pentru unica.ro.

„Performanța în sport cere sacrificii mici sau mari, în funcție de dorințele fiecăruia. Trebuie să fii pregătit să muncești zilnic circa 8-10 ore, să te autodisciplinezi, să înveți ce înseamnă echipa și, mai ales, să îți urmezi visul. Asta în pofida eșecurilor inevitabile, a durerilor fizice, a palmelor crăpate până la sânge”, mai spune campioana.

Citește și: Elisabeta Lipă dezvăluie secretul căsniciei de 35 de ani: „Nu poate fi totul roz, dar…

Citește și: Elisabeta Lipă, moment emoționant la TV. De ce a izbucnit în plâns: „Cel mai greu moment al vieții mele’

Elisabeta Lipă a avut mereu sprijinul familiei sale

Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, este considerată una dintre cele mai mari valori din istoaria sportului românesc. Ea a fost declarată în anul 2000 de către federația internațională de specialitate ca cea mai bună canotoare a secolului XX. Elisabeta Lipă este cea mai medaliată canotoare din istoria Jocurilor Olimpice.

Când mă uit în oglindă sunt mulțumită și liniștită. Mă pot gândi senină la ziua de mâine și la noi proiecte. Tot ceea ce am realizat a fost din munca mea, cu mintea mea și cu sprijinul familiei. Evident, au fost și situații când viața însăși m-a surprins, dar cred, și o spun cu modestie, că am și știut să fructific fiecare șansă

Celebritatea este trecătoare. Toată viața am încercat să mă autodepășesc, să trec peste perioadele grele și să nu mă las învinsă. Oricâte lucruri importante ai fi făcut pe domeniul tău, dacă nu ai continuitate, dacă nu construieșți în fiecare zi, uitarea se așează imediat. Așa că notorietatea mi-a adus multe avantaje, și mie și canotajului românesc, dar eu mi-am urmat calea. Mi-am urmat instinctul de învingător atât ca sportiv cât și ca manager„, a mai spus Elisabeta Lipă.

Elisabeta Lipă s-a retras din canotaj de trei ori

De-a lungul carierei sale de 20 de ani, talentata canotoare a fost nevoită să-și întrerupă de trei ori evoluția, dar a revenit de fiecare dată cu o forță ce uimit pe toată lumea.

„Nu, niciodată nu am pus partea financiară pe primul loc, pentru că știam că atunci când voi câștiga, cu siguranță va veni și partea financiară. De fiecare dată am revenit pentru că am simțit că nu am arătat tot. De asta am făcut 3 pauze cu 3 reveniri.

Pauzele au fost foarte scurte, una dintre ele a fost când l-am născut pe Dragoș, fiul meu, care a împlinit recent 25 de ani, așa că fiecare pauză a fost gândită, binemeritată și celelalte pur și simplu ca să-mi relaxez psihicul.

Sunt sportiva cu 3 retrageri din activitate și cu 3 reveniri, așa că atunci când am simțit nevoia să fac o pauză, nu am cerut voie nimănui, ci pur și simplu mi-am luat o pauză.’, a explicat Elisabeta Lipă pentru Impact.ro.

Ce probleme de sănătate are Elisabeta Lipă

Președintele Federației Române de Canotaj a dezvăluit că anii de sport de performanță și-au pus amprenta asupra organismului ei, căci are și acum probleme de sănătate din această cauză.

„Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am avut parte de un organism sănătos, Dumnezeu m-a ocrotit și nu am avut așa probleme de sănătate grave, care să mă scoată din circuit. Ulterior au început să apară, ne mai uităm și în buletin.

Sportul își lasă amprenta, cel de performanță, că dacă faci sport de plăcere e altceva! Vorbim și de niște urme pe care le lasă, la unii mai adânci, la unii mai puțin. Bineînțeles, ăsta e canotajul: hernii de disc L3, L4, L5, S1, ce să mai spun! Dar încercăm să nu ne plângem, să ne tratăm, ne mai ducem la doctor, mai venim de la doctor. Le țin în frâu! Nu e cazul de operație, dar probabil că întinerind nu o să am șansa să scap!', a declarat Elisabeta Lipă.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton