Ce greutăți a întâmpinat Monica Ghiurco în televiziune. Cum a trecut peste trădări: „Jobul din televiziune era plătit dublu decât câștigam ca asistent universitar"

 Tudorache Simona
.

Monica Ghiurco a terminat un liceu de matematică și fizică, o facultate economică, dar a ajuns să facă televiziune. Prezentatoarea recunoaște că a trecut prin multe momente complicate în TVR, într-un domeniu în care concurența e acerbă. Singurul lucru care a mulțumit-o a fost că a ajuns să câștige mai mult decât primea înainte ca asistent universitar.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Monica Ghiurco are o carieră de succes, dar a trebuit să facă față și multor invidii. După o zi agitată își găsește întotdeauna liniștea în brațele soțului ei, care o completează în toate, dar dincolo de orice o sprijină în momentele complicate ale vieții. E întotdeauna lângă ea, iar asta cântărește mai mult decât orice altceva.

monica-ghiurco-55monica-ghiurco-55

Cum a ajuns Monica Ghiurco în televiziune

Monica Ghiurco a renunțat la postul de asistent universitar pentru magia televiziunii și nu are niciun regret, deși parcursul nu a fost unul ușor.

„Treptat și cumva firesc sub efectul transformărilor profunde prin care treceam ca societate la începutul anilor ‘90. Am terminat un liceu de matematică-fizică, am ales o facultate de științe economice și încă din acea perioadă îmi căutam loc de muncă.

Acesta a apărut într-un domeniu la care eram doar (tele)spectator la acea vreme, televiziunea. În concluzie, într-o primă fază nu a fost decât o adaptare la modelul capitalist ce tocmai se instala în România, concret: la piață.

Mai mult, jobul din televiziune era plătit dublu decât câștigam ca asistent universitar. Când am luat concursul pentru prezentatoare de știri la un post national de televiziune nu am ezitat să fac pasul deciziv, pasiunea era deja bine instalată', spune Monica Ghiurco pentru Fanatik.

Cum a fost prima emisie pentru Monica Ghiurco

A ajuns în TVR după ce a câștigat un concurs de redactor-prezentator tv. La prima transmise a avut mari emoții. În timp s-a obișnuit cu ele și le consideră constructive.

„Și prima mea apariție pe ecranul TVR a fost transmisiunea live de la Guvern în principalul jurnal de știri al zilei. Iar prima emisiune completă a fost Agenda Politică, la scurt timp după ce am ajunsesem prezentatoarea Telejurnalului din weekend de la TVR1. Emoțiile au fost de fiecare dată reale, la început chiar colosale, țin minte chiar cum îmi tremurau, la propriu, genunchii sub pupitrul știrilor. În timp, m-am obișnuit cu ele și chiar au devenit constructive. Și azi am emoții, ceea ce reprezintă, de fapt, garanția sincerității în relația cu telespectatorul. A unei sensibilități pe care nu ar trebui să ți-o pierzi, indiferent cât de bun te crezi', își aduce ea aminte.

Citește și: Cătălin Botezatu, declarații din intimitate la 57 de ani: „Zice lumea că mă laud. Mi-am început viața sexuală la 15 ani. Și acum, fără să iau nimic…' / Face amor de 5 ori pe săptămână

Citește și: Daniela Crudu, botez cu doar 50 de persoane pentru fiul ei, după ce la primul copil a făcut petrecere mare. Mihai Mitoșeru: „Eu nu am văzut-o niciodată pe Crudu așa fericită”

Citește și: Ce note a luat fiica Emiliei Ghinescu la BAC: „Urmează admiterea. Îți țin pumnii și sunt lângă tine!”. Erika își dorește să devină medic estetician

Citește și: Dorel Vișan a plecat de acasă de la 11 ani, pentru a învăța: „La noi, nu era școală elementară, numai până la clasa a IV-a. Am plecat în altă localitate și toată viața mea mi-a fost dor de mama. Am considerat că învățătura este…” / EXCLUSIV

Ce și-a luat Monica Ghiurco din primul salariu

Din primul salariu și-a luat un televizor sau mai exact a plătit prima rată. Nu își permitea mai mult, dar era fericită.

„Eram studentă și lucram deja în presă, primul salariu a fost un mare eveniment, nici nu știam ce să-mi cumpăr. Țin minte că mi-am luat, în rate, un televizor de marcă. E funcțional și azi, la aproape 30 de ani'.

Monica Ghiurco a trecut și prin dezamăgiri. A învățat, însă, să meargă mai departe. Care a fost cel mai aprig moment?

„Atunci când profesionalismul îți este desconsiderat de unii mai proști ca tine…', precizează Monica Ghiurco.

Monica Ghiurco, despre dezamăgirile din TVR

A avut parte de multe răutăți, invidii, dar nu s-a lamentat niciodată. A avut răbdare și a avut de câștigat. Crede că de multe ori în acest domeniu apar concurențele, deși ar fi loc sub soare pentru toți.

„Nu e neprietenos, ci mai degrabă extrem de concurențial. Eu așa m-am raportat la răutăți, invidii, sabotaje, cuțite în spate (la figurat, desigur). Iar dacă te lamentezi, pierzi timpul. Așa că am încercat să le demonstrez celor care nu s-au limitat la lupta dreaptă că maniera în care își asigură victoria nu este deloc onorabilă.

Le va aduce dispreț din partea multora și, în final, eșecul. Și am avut răbdare. Sigur că asta durează, dar în cele din urmă se dovedește că ai avut dreptate. Eu consider că este loc sub soare pentru toată lumea.

Cum e soțul Monicăi Ghiurco

În culise își găsește liniștea în familie. Monica Ghiurco are doar cuvinte de laudă despre soțul ei, pe care îl consideră un om deosebit.

„Era și este un tip de treabă, prezentabil, spiritual. La prima vedere avea toate datele unui om pe care din primul moment ți l-ai dori prieten, apoi am descoperit treptat că e mult mai mult decât atât. E un om deosebit.  Pur și simplu nu-mi dau seama cum reușește să nu critice niciodată pe nimeni și să-i ia pe toți așa cum sunt. Cred că asta se numește înțelepciune„, adaugă prezentatoarea de la TVR.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton