Ce i s-a întâmplat lui George Rotaru, artistul lui Ceaușescu, la Ambasada SUA, în 1990: ”Așa am trecut eu examenul, pentru a mă putea reîntoarce...” / EXCLUSIV

.

Cântărețul lui Ceaușescu, George Rotaru are o poveste de viață impresionantă. A rămas ilegal în SUA în 1990, dar a revenit trei ani mai târziu să își facă actele. Artistul a fost primul român care a cântat în casino-urile din Las Vegas și a cântat în celebrul restaurant Mignon din Hollywood. În anul 2001 s-a mutat de la Los Angeles la New York. Într-un interviu pentru viva.ro, cântărețul a dezvăluit ce a făcut în incinta Ambasadei SUA.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


George Rotaru a împlinit, pe data de 6 martie, vârsta de 70 de ani. Anul acesta el mai împlinește și 50 de ani de activitate artistică. În urmă cu 33 ani a rămas ilegal în SUA, de unde are o mulțime de amintiri și povesti impresionante. A fost sfătuit să revină să își facă actele, dar nu fără peripeții. În incinta Ambasadei SUA de la București, cântărețul lui Ceaușescu a cântat în țigănește. Află cine i-a cerut acest lucru!

Citește și: Cum a ajuns George Rotaru să fie cunoscut drept cântărețul lui Nicolae Ceaușeascu și cu ce se ocupă acum: „De câte ori mă chema la seratele lui, îmi era teamă să nu… ‘ / EXCLUSIV


Citește și: Drama solistului George Rotaru. A fost la un pas de moarte la Mineriadă, dar a scăpat ca prin minune: „Sângeram, eram inconștient, înconjurat de mineri cu bâte'

Citește și: Radu Almășan de la Bosquito s-a recăsătorit, la 8 ani de la divorț. Ce regulă se respectă în căsnicia lui: „Nu putem funcționa, dacă nu…’ / EXCLUSIV

Citește și: Cum a devenit Inna cântăreață și de ce a fost la un pas să renunțe la muzică: „Mama era cântăreață de muzică populară, cântam în corul bisericii’. Cum a afectat-o moartea bunicii / EXCLUSIV

Ce i s-a întâmplat lui George Rotaru, artistul lui Ceaușescu, la Ambasada SUA, în 1990

George Rotaru, cântărețul care i-a cântat romanțe dictatorului Ceaușescu a împlinit 70 de ani pe data de 6 martie. Anul acesta face 50 ani de activitate. Cântărețul are o poveste de viață impresionantă. Artistul a plecat în America în anul 1990. A fost sfătuit să revină pentru a-și face actele, iar în 1993 a venit în România.


A plecat iar în America, dar de această dată legal. A stat timp de cinci ani fără să revină în țară, pentru a-și obține cetățenia americană. Dacă venea în țară, durata pentru obținerea cetățeniei se prelungea. Atunci, artistul spune că a pierdut legătura cu România. S-a întors abia în 1998, după ce a luat cetățenia și o lună de concediu legată, în rest era atât de ocupat că nu putea lipsi decât o săptămână.

‘Acum 33 de ani am plecat din țară în America. În 1990. În 1993 m-am întors neștiind dacă mai pot reveni în SUA sau nu. Dar, dacă americanul a spus: ‘Asta trebuie să faci. Adică, te întorci înapoi’. M-au sponsorizat cei de la restaurantul Mignion pe bază de cântăreț etnic.


Mi-au făcut actele respective, am plecat în România. Dar toți prietenii mei mă îndemnau să nu plec, pentru că nu o să mă mai întorc. Pentru că eu rămăsesem ilegal în State. Am fost învățat să mă întorc în România și să revin legal în America. Mi-am făcut cazierul, analizele, toate procedurile pe care le făcea oricine care venea în America.‘, a declarat George Rotaru, pentru viva.ro.

George Rotaru: ‘Și, ești cântăreț, da? Ceva țigănește, știi?’

George Rotaru spune că a avut emoții la interviul de la Ambasada SUA de la București. Dar spune că acest lucru este una dintre cele mai haioase întâmplări din viața sa. Și mai amuzant este că peste ani, a ajuns să locuiască pe Batiștei acolo unde a dat ‘examenul’ respectiv.


‘Ultimul examen, care a făcut parte din tot acest proces pentru obținerea actelor americane a fost interviul la Ambasada Americană, care e una dintre cele mai haioase întâmplări din viața mea. În momentul în care m-am prezentat la ghișeu, ofițerul era o americancă și așa, dintr-o dată mi-a spus: ‘Și, ești cântăreț, da? Ceva țigănește, știi?’

Am început să cânt, cât îmi era gura de mare în Ambasada SUA în țigănește, ‘Jelem, jelem’. Așa am trecut eu examenul meu pentru a mă putea reîntoarce în America. Se întâmpla pe Batiștei. De unde să știu eu că peste atâția ani voi ajunge să locuiesc în spatele ambasadei?’, a mai povestit George Rotaru, cântărețul lui Ceaușescu.


George Rotaru a obținut cetățenia americană

George Rotaru era chemat să îi cânte romanțe dictatorului Nicolae Ceaușescu înainte de 1989. De aici și titulatura de ‘cântărețul lui Ceaușescu. Artistul s-a întors în America în 1998 și nu a mai pășit în România, până în 1998, când a obținut cetățenia americană. Acest lucru a fost pentru el un mare sacrificiu, întrucât, din punct de vedere artistic a rupt legătuira cu țara în care s-a lansat.


‘M-am întors în America cu bine. Am primit imediat, green card-ul într-o lună de zile. Și cinci ani nu am mai venit în țară, din 1993 până în 1998, când am dat cetățenia și am luat cetățenia americană, dar eu nu am renunțat la cetățenia română’, a mai declarat artistul, care cânta romanțe pentru Ceaușescu.

Foto: Facebook.