Ce mai face și cum arată Vasile Șeicaru la 73 de ani: "Nimeni nu îmi dă vârsta pe care o am". Folkistul pleacă în turneu european

.

La 73 de ani, Vasile Șeicaru este neobosit, iar succesul de care s-au bucurat concertele sale de anul trecut, din Franța, i-au dat energie să continue și în luna octombrie pleacă în turneu european. Folkistul va cânta în mai multe orașe din Franța, Germania și Belgia și este în formă maximă, iar asta se datorează unui stil de viață sănătos pe care l-a adoptat în urmă cu mulți ani.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI

S-a lansat în urmă cu mai bine de 45 de ani la „Cenaclul Flacăra”, fiind recrutat de însuşi Adrian Păunescu in timpul unei transmisiuni TV din Galaţi. Alături de Ştefan Hruşcă, Victor Socaciu şi Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru a făcut istorie în muzica folk autohtonă.

439734812_967040991478269_1808772815864307191_n439734812_967040991478269_1808772815864307191_n

Cum se menține Vasile Șeicaru în formă

Muzica, sportul (este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport), dar şi mâncarea sănătoasă îl menţin în formă artistul de 73 de ani.

Chiar dacă nu apare des la televizor și nu este abonat la emisiunile de divertisment precum colegii săi de scenă mult mai tineri, Vasile Socaciu este în contact permanent cu fanii săi și are concerte pe bandă rulantă.

'Cânt, sunt în turneu, lucrez la un album. Fac sport aproape zilnic, am grijă ce mănânc. Nu vreau să mă dau în bărci, dar nimeni nu îmi dă vârsta pe care o am pentru că muzica mă ţine', spunea Vasile Şeicaru acum ceva timp.

Într-un interviu mai vechi, Vasile Șeicaru explica și de ce refuză să mai apară la televizor și preferă să mențină legătura cu adevărații iubitori ai muzicii sale prin intermediul concertelor.

„Nimeni nu ar veni de la vreo televiziune să imprime cântecele noastre pentru a le da pe post, la fel ca şi celelalte genuri de muzică. Nici rock-ul nu se mai dă, pentru că suntem în afara oricăror lucruri normale în ţara aceasta. Eu nu zic să facem din folk ceea ce a fost el în anii 80, când era rege, dar măcar la starea lui normală, cum e în acest moment, este un gen de muzică care se adresează unui anumit segment, unei anumite categorii de public, cei care mai citesc o carte.

Televiziunile preferă circari. Unii mă întreabă de ce nu merg la televizor. Dacă nu apar nu înseamnă că nu sunt invitat, sunt invitat şi foarte des, dar eu nu stau pe aceeaşi canapea pe care a stat Guţă. Nu vreau. Dacă facem o discuţie, haideţi să o facem cu un grup de folk-işti, ca să vorbim o limbă română corectă, unde nu se pune virgula între subiect şi predicat. Dar nu asta vedem acum la televizor, dacă le vezi pe frumoasele României cum vorbesc…', spunea Vasile Șeicaru.

Citește și: Povestea de dragoste dintre Andreea Bălan și Keo: au fost împreună 8 ani, și-au construit o vilă impunătoare și aveau planuri de căsătorie / Despărțirea s-a lăsat cu un scandal mediatic: „El mă înșela de un an. Am văzut pozele cu…’

Citește și: Mihai Albu i-a înapoiat fostului socru un cadou primit acum 18 ani: „Sper că gestul va aduce liniște’

Vasile Șeicaru pleacă în turneu european, la 73 de ani

Nici vorbă de pauză pentru Vasile Șeicaru, care a împlinit 73 de ani în luna iulie. Muzica lui este extrem de apreciată, concertele sale se țin cu sala plină și invitațiile primite de la românii din toată lumea nu lipsesc. Astfel, folkistul a pus la punct un turneu prin Europa, care debutează pe 5 octombrie.

„După concertele de anul trecut din Franţa, care s-au bucurat de succes, am fost solicitaţi să acceptăm acest turneu, de această dată în Franţa, Germania şi Belgia. Anul trecut am avut două concerte, la Lion şi la Dijon, iar lumea a fost foarte mulţumită de prestaţia mea, de prestaţia noastră, pentru că împreună cu mine merge şi un instrumentist, Nicolae Matei, la claviaturi.

Aceste concerte au fost primite foarte bine, sălile au fost pline. Pentru acest turneu aduc nişte piese noi în concert, de pe cel mai recent album al meu, ‘Sentimental’, dar ştiu foarte bine că oamenii vor şi cântecele cunoscute. Cântecele mele foarte cunoscute de oameni vor fi piese de pe albumele ‘Aruncarea în valuri’, de pe un album care s-a bucurat de un foarte mare succes, ‘În oraşul cu floare de tei’, apoi un album mai puţin cunoscut, intitulat ‘Rătăcire’ şi, fireşte, de pe ‘Best Of’ sau ‘Aruncarea în valuri’.

Acesta conţine cele mai cunoscute piese, cum ar fi de exemplu ‘Iubita mea, să ne aruncăm în mare’, ‘La Adio’, ‘Antiprimăvara’, ‘Actorul’, acestea sunt cântece fără de care eu nu pot să plec din scenă, trebuie să le cânt neapărat. Pe lângă astea avem şi piese noi, mai puţin cunoscute, dar care am văzut că sunt primite foarte bine”, a declarat Vasile Şeicaru pentru agerpres.ro.

Artistul va cânta la Strasbourg (5 octombrie), Paris (6 octombrie), Dortmund (11 octombrie), Roeselare (20 octombrie), Dijon (26 octombrie) şi Bruxelles (27 octombrie).

foto: Facebook Vasile Șeicaru

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton