Familia regală britanică se pregătește de Crăciun și, chiar dacă anul acesta va fi cu totul altfel, din cauza pandemiei, dar cu siguranță Regina Elisabeta a II-a nu va renunța la preparatele tradiționale. Iată ce mănâncă familia regală britanică de Crăciun!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!
Deat fiind că se apropie Sărbătorile, nu puțini sunt cei care s-au întrebat ce mănâncă familia regală britanică de Crăciun. Extrem de conservatori, aceștia nu se abat de la tradiție în nicio circumstanță și nu vor face excepție nici anul acesta, în pofida faptului că ne aflăm în plină pandemie și, cu siguranță, fiecare va petrece sărbătorile în căminul propriu. De Crăciun, Regina și Prințul Philip vor rămâne anul acesta, pentru prima oară în ultimii 30 de ani, la Castelul Windsor, renunțând să mai meargă la Sandringham, unde de obicei se strângea toată familia…
Dacă în fiecare an, Regina Elisabeta a II-a își aștepta nepoții cu surprize gourmet, anul acesta suverana va petrece Crăciunul doar cu Prințul Philip și cel mult cu unul dintre fiii săi și cu soția acestuia, din cauza restricțiilor dictate de pandemie. Meniul va fi însă același, pentru că suverana nu se abate de la tradiție.
Ce mănâncă familia regală britanică de Crăciun, în fiecare an
Ce mănâncă familia regală britanică de Crăciun? Secretul a fost deconspirat de Darren McGrady, cel care a fost timp de 16 ani bucătarul-șef al Reginei și cel care a gătit pentru întreaga familie regală.
Conform lui McGrady, ziua familiei regale britanice începe cu un mic dejun care include ouă, șuncă și cârnați. Apoi, toată lumea merge la slujba de la biserică, iar după aceea se așază din nou la masă. La prânz, le sunt servite salată de creveți sau homar și friptură de curcan, alături de pastarnac, morcovi și varză de Bruxelles. Iar și tradiționala budincă brandy butter se numără printre deserturile pe care le mănâncă familia regală britanică de Crăciun.
Elisabeta a II-a detestă usturoiul
După ce urmăresc cu toții discursul televizat al Reginei, la ora 3 este servit ceaiul de după-amiază, cu prăjituri cu fructe. Iar aceasta este doar „încălzirea' pentru cina gen bufet, care include între 15 și 20 de feluri de mâncare. Tipuri variate de carne (coaste, curcan, șuncă) sunt tăiate chiar la masă, însă sunt servite și pește și fructe mare, legume coapte, dar și prăjituri cu ghimbir, o budincă flambată, cu cremă de unt cu coniac, și băuturi ca cidru și brandy de cireșe.
La Palatul Buckingham însă există un ingredient care nu este folosit în niciun fel de mâncare, deși este adorat de oamenii obișnuiți și nu numai. Elisabeta a II-a detestă usturoiul, așadar nu este folosit în niciun fel de mâncare și în nicio ocazie în preparatele care ajung pe masa ei.
Citește și: Procurorii cer arestarea lui Victoraș Micula în lipsă. Ce acuzații i se aduc milionarului
Mâncărurile favorite ale familiei regale britanice
Evident, membrii familiei regale britanice au și niște mâncăruri favorite, iar acestea nu lipsesc niciodată din meniu, conform chef Darren McGrady. Acesta a dezvăluit ce mănâncă familia britanică de Crăciun și care sunt preparatele care nu lipsesc de pe masa lor.
Potted shrimp – o crema untoasă făcută cu creveți tăiați bucățele și condimentati, servită cu crutoane;
Beef Bourguignon – acest preparat poate fi făcut și cu vânat, pentru care Elisabeta a II-a și-a exprimat preferința;
Varză de Bruxelles mărunțită, cu ceapă și șuncă – fără usturoi, pentru că Regina Marii Britanii îl detestă…
Bubble and squeak – o
mâncare tradițională britanică făcută din piure de cartofi amestecat cu
varză, la care bucătarul-șef adaugă și varză kale (cu o aromă dulce și
ușor înțepătoare, dar extrem de bogată în nutrienți);
Tarta cu mere și curmale – un desert simplu și rustic cu mere și curmale care se rulează în aluat.
Foto: Hepta