Ce meserie a avut Mihai Gruia Sandu înainte să devină actor: "Am avut 4 la Purtare și am dat de șase ori la Teatru"

.

Mihai Gruia Sandu e actor, dramaturg, regizor și doctor în teatru, dar lumea încă îl strigă pe stradă „Arlechino”, datorită emisiunii îndrăgite pe vremuri de mii de copii… Puțini știu însă că reputatul actor a fost la un pas de a nu intra la Teatru, unde a dat examen de 6 ori!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

După mai bine de 25 de ani, pe Mihai Gruia Sandu încă îl strigă oamenii pe stradă Arlechino, dar Mihai Gruia Sandu nu consideră că acest lucru i se datorează… Actorul spune, cu modestie, că pe vremea aceea erau doar două canale TV, nu ca acum, cu sutele și că, în primul rând, era o emisiune de bun-gust și fără violență. Puțini știu însă că actorul a fost la un pas de a nu intra la Teatru, unde a dat examen de șase ori…

8Arlechino8Arlechino

Mihai Gruia Sandu a picat de 5 ori la Facultatea de Teatru

Mihai Gruia Sandu (64), care în momentul de față este profesor universitar doctor la UNATC, a povestit fără rețineri cât de greu i-a fost să intre la facultatea unde acum le predă viitorilor actori. Mai mult, până să-și vadă visul cu ochii, actorul a avut nu mai puțin de 8 joburi și a făcut multe sacrificii de dragul pasiunii pentru actorie.

„O lună de zile am fost și pompier. La vremea aceea, dacă veneai acasă seara cum veneam eu, că repetam la teatru, la 11 jumate seara, în capul străzii Compozitorilor era o mică echipă. Doi milițieni, doi oameni de la gărzile patriotice și un nene cu un câine. Ei stăteau acolo și cine venea spuneau: ‘buletinul și legitimația, vă rog.

Trebuia să ai buletin și legitimație vizată la zi. În cazul în care nu scoteai chestiile astea atunci, imediat te înhățau și îți găseau de muncă la canal. La vremea aceea, dacă nu munceai erai parazit social. 

(…) Ne-a luat profesorul nostru de teatru în prima zi și ne-a întrebat: ‘Bebe Cotimanis, tu de câte ori ai dat? De două – că între timp mai fusese pe la Construcții – . ‘Traian Nistor, tu de câte ori ai dat? De două ori. Gruia, de câte ori? De șase ori.

Toate privirile s-au uitat la mine, adică martirul, cum ar veni. Dar gloria mea durat cam 30 de secunde, pentru că următorul a fost Petre Panait, care a dat de zece ori și de fiecare dată cu aceeași poezie', a declarat Mihai Gruia Sandu în cadrul emisiunii „La Măruță', de la PRO TV.

Prima notă luată de actor a fost 4!

Mihai Gruia Sandu mărturisea acum ceva vreme că și-a descoperit talentul pentru actorie pe la vârsta de 4 ani, iar primul său spectator – „făceam o chestie gen pantomimă” – a fost bunica lui. Adora să facă oamenii să râdă, dar acest dar nu i-a fost de folos în prima zi de școală. Actorul a povestit că atunci, în urma unei bătăi cu alți copii, învățătoarea i-a și pus în carnet prima lui notă, un 4!

Citește și: Trecutul neștiut al actorului Mihai Gruia Sandu: 'Cel mai mare regret este că m-am însurat cu cea care a devenit mama copiilor mei'

Citește și: Giulia, adevărul despre relația cu soțul ei, Vlad Huidu: „A fost dificil și dureros”. Cum se înțelege acum cu Șerban Huidu / EXCLUSIV

Citește și: Mirela Vaida, urmărită azi de o mașină suspectă: „Am trecut pe lângă moarte, nu mă pot liniști'

Citește și: Ce se întâmplă cu Aurel Pădureanu, la 10 zile după ce a murit Cornelia Catanga: „Zilnic plâng pe mormântul ei'

„A fost prima notă pe care am luat-o. Culmea că învățătoarea pe care am avut-o în clasa I a fost colegă cu mama. Am primit carnetul în prima zi, m-am bătut cu doi băieți și ne-am umplut de sânge – cred că pe unul dintre ei îl cunoșteam – , și mi-a luat înapoi carnetul doamna învățătoare și mi-a scris acolo patru. Deci m-am dus cu un cadou frumos din prima zi de școală', a mărturisit actorul în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Un divorț dureros…

După ce a divorțat, în 2008, de mama copiilor lui, pentru actorul Mihai Gruia Sandu a început un șir nesfârșit de necazuri. Ani de zile nu și-a putut vedea fata și băiatul și a fost târât prin tribunale de fosta soție, judecându-se pentru sume mari de bani. Aceasta a fost viața lui Mihai Gruia Sandu de când a divorțat de soția sa, Oana Bojescu, care l-a acuzat de infidelitate.

În 2012, fosta soție a depus două cereri de executare silită pentru a recupera importante sume de bani de la actor, dar și pentru neplata pensiei alimentare a copiiilor vreme de câteva luni bune. În context, însă, problemele legale erau cea mai mică durere a lui Mihai Gruia Sandu, care a declarat în repetate rânduri, atât în social media, cât și în presă, că Oana Bojescu nu îi permite să își vadă copiii, care, spunea el, au fost îndoctrinați împotriva sa.

„Cel mai mare regret este că m-am însurat cu cea care a devenit mama copiilor mei, că nu m-am uitat atent la caracterul persoanei dinainte, deși semne au fost”, a mărturisit Mihai Gruia Sandu, într-un interviu pentru VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton