Jean de la Craiova a început de jos și este recunoscător Divinității pentru tot ceea ce are în prezent. Manelistul este convins că fără ajutor de Sus nu ar fi reușit să ajungă unde este astăzi, așa că nu uită, de 30 de ani, să se roage înaintea fiecărei cântări. Totodată, Jean de la Craiova are câteva superstiții despre care crede că l-au ajutat în carieră, dar și în viața privată.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI
Jean de la Craiova este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de manele de la noi și a stat mereu departe de scandaluri, fiind concentrat pe familia lui și carieră. Este un om credincios și este convins că Dumnezeu l-a ajutat enorm și datorită Lui se bucură de o viață frumoasă, iar pentru asta nu uită să-I mulțumească.
De 30 de ani, Jean de la Craiova spune o rugăciune înaintea fiecărei cântări
Jean de la Craiova recunoaște că are o situație financiară foarte bună, pentru care a muncit destul de mult.
„Din meseria asta dacă iei zece lei, îi împarți cu armata pe care o ai în spate. Cânt de 30 de ani. Acum e ușor să fii vedetă, faci totul în studio, promovezi. Pe vremea când am început eu, nu existau nici telefoane. Mă dădeam mare cu telecomanda la ureche… Dar sunt liniștit financiar și chibzuit', a mai spus manelistul la Xtra Night Show.
De 30 de ani de când e pe scenă, cântărețul are un ritual: nu începe niciodată un program fără să se închine și să spună rugăciunea „Tatăl nostru'.
Jean de la Craiova recunoaște că a avut momente în care a spus că ar vrea să se retragă, „dar lumea are nevoie de muzica mea, transmit ceva oamenilor, când mă uit și văd bucuria în ochii celor care mă ascultă, îmi trece toată oboseala. Zâmbesc, le face plăcere să asculte muzica mea și asta îmi dă mare ambiție'.
Ce superstiții are Jean de la Craiova
Culoarea violet a fost întotdeauna asociată cu regalitatea și nobilimea pentru că emană un aer de lux, eleganță și rafinament. Multe persoane cred că anumite culori au puterea de a aduce noroc, iar Jean de la Craiova pare că e convins că movul este culoarea lui norocoasă.
„Joia port culoarea violet, ca să atrag energia bună, să ne meargă bine. În celelalte zile sunt alte culori, trebuie să le ghicești. Joia e flacăra violet. (…) Măcar să ai ceva violet”, a spus Jean de la Craiova.
Movul și nuanțele de mov sunt excelente pentru stimularea norocului. Este deosebit de bun atunci când este asociat cu alb, auriu sau argintiu. Acum câțiva ani, un apropiat al lui Jean de la Craiova dezvăluia un obicei aparent bizar al manelistului.
Jean își arde ciorapii după ce îi poartă pentru că aceştia i-ar aduce ghinion. Zicea că nu poartă şosetele de două ori pentru că îi aduce ghinion şi ca să fie sigur că scapă de el, îşi arde ciorapii purtaţi de cum ajunge acasă', a povestit unul dintre cei care au asistat la mărturisirea lui Jean.
Cea mai mare sumă câștigată de Jean de la Craiova din dedicații
Jean de la Craiova a strâns cei mai mulți bani, cu ceva ani în urmă, după ce a cântat la o petrecere în Galați. Interpretul de manele a primit 20.000 de euro chiar înainte să-și înceapă numărul.
„Cea mai rapidă sumă și cea mai mare sumă, acum câțiva ani, a intrat unu pe ușă, a aruncat un miliard, a luat o sticlă de băutură, a băut-o și a căzut. 100.000 noi. 20.000 de euro. Dar eu nu începusem să cânt. Avea 10 pachete de 100 de milioane. Și doar rupea hârtia, arunca, rupea hârtia, arunca. La Galați. Atunci mi-am luat pantofi, că aveam șoșoni cu pâslari’, a povestit artistul.
Jean de la Craiova a recunoscut că nu face niciodată afaceri cu soția lui. El a explicat că, în acest mod, evită certurile și tensiunile în familie.
„M-am apucat de niște chestii pentru noi. Pentru ei, în primul rând, să încerce să pună niște bănuți deoparte. Să meargă pe ideea cumpăr și închiriez sau cumpăr și vând. La orice afacere de familie trebuie să fii tu sau soția, ca să eviți să te cerți. Ori tu singur, ori nimeni. Cel mai ușor, strânge bănuți și ia o garsonieră. Vorbește cu dezvoltatorul și dai acolo într-un an 3 lei, 5 lei.
Dacă îți faci 15-20 de astea pe lună ești liniștit. În mâna lor va fi viitorul muzicii de petrecere. Să nu se piardă tradițiile de la petrecere, de la îmbrăcat, bărbierit, voalul, adică muzica românească’, a povestit Jean de la Craiova, la un moment dat.