Ce pensie are Adriana Iliescu după o viață petrecută în învățământ: „Nu ne plângem de nimic"

 Tudorache Simona
.

Adriana Iliescu a lucrat o viață în învățământ și acum se bucură de o pensie frumușică. Ea primește 5.000 de lei pe lună și se declară mulțumită. Peste acest venit, Adriana Iliescu are o indemnizație și de la Uniunea Scriitorilor, așa că nu stă deloc rău cu banii. Adriana Iliescu a predat limba română, dar a scris și câteva cărți pentru copii.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Adriana Iliescu, acum în vârstă de 86 de ani, a intrat în Cartea Recordurilor, după ce, în urmă cu 18 ani, la vârsta de 66 de ani, a adus pe lume o fetiță prin inseminare artificială. Eliza are 19 ani astăzi și este studentă la două facultăți. Ea are o pasiune pentru lectură și visează să devină profesoară, ca și cea care i-a dat viață și care i-a insuflat principii sănătoase de viață.

adriana iliescu 04adriana iliescu 04

Adriana Iliescu are o pensie de 5.000 de lei

Adriana Iliescu a predat o viață la facultate, dar astăzi se bucură de un venit decent, care o ajută să răzbată, să își mențină fiica la facultate.

Nu ne plângem de nimic. M-a ajutat bunul Dumnezeu, am fost profesor universitar și am o pensie de 5.000 de lei pe lună, nu am probleme cu banii. Păcatul meu ar fi să zic că o duc greu financiar', declara Adriana Iliescu pentru Playtech.

Ce bani mai câștigă Adriana Iliescu

Adriana Iliescu recunoștea că primește lunar și o indemnizație de la Uniunea Scriitorilor, iar astfel reușește să aibă cu fiica ei un trai decent.

Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică, ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!', a mai spus ea.

Citește și: 'Singurătatea aceasta nu este ușoară. Este groaznică. Am fost la cimitir, cum era firesc….' Ce face și cum arată astăzi Sidonia Spătaru, văduva lui Dan Spătaru, la 20 de ani de la moartea artistului / EXCLUSIV

Citește și: Cum s-au cunoscut Carmen Grebenișan și Cristian, noul iubit: 'Eu am fost cea care a făcut primul pas. Ne cunoaștem de 10-15 ani…'

Citește și: Tora Vasilescu a vrut să renunțe la actorie, după ce a picat admiterea la Facultatea de Teatru: „A fost ca o predestinare. Am vrut să dau la Psihologie, dar regimul de atunci…” A reușit la a treia încercare / EXCLUSIV

Citește și: Daria, fiica lui Cătălin Crișan, susține că a muncit de două ori mai mult din cauza numelui pe care îl poartă: „Îmi doresc ca, pentru generația mea, să ajung cel puțin la fel de sus ca tata” / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată Petre Magdin la 81 de ani. Soția lui este un real sprijin pentru el: „La noi a fost dragoste la prima vedere. Nu am mai putut să stăm unul fără celălalt”

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, e studentă la două facultăți

În prezent, Eliza este studentă în anul II la două facultăți – Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, specializarea limba şi literatura română, dar și Facultatea de Filosofie. Relația cu mama ei este una de poveste.

„Suntem sănătoase amândouă, ne înțelegem de minune, avem cărți în casă. Îmi cere sfaturi, dar cred că nu prea mai are nevoie de ele, pentru că este mare, ea este la facultate acum, nu mai este la liceu. Atunci când are nevoie de mine discutăm pe diverse teme și o ajut cum pot eu mai bine. Are note doar de 9 și 10 la facultate. Îi place foarte mult filosofia, pentru ea este o mare pasiune, limba română nu mai zic, deoarece este o materie care e ca la ea acasă. Astăzi a mai avut un examen la facultate, așa că de dimineață m-am trezit și i-am pregătit o prăjitură. Și ea gătește în casă, sunt tare mândră de ea. Eu nu știu să pregătesc spaghete bolognese și le face Eliza', spunea Adriana Iliescu, pentru Click.ro.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton