Ce relație au avut Regina Elisabeta a II-a și Prințesa Diana. Majestatea Sa a sfătuit-o pe Lady Di să divorțeze

 Dumitrache Laura
.

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață joi, 8 septembrie 2022. Majestatea Sa a domnit 70 de ani, iar de-a lungul timpului a cunoscut numeroase personalități importante ale lumii. Cu toate aceste, relația dintre Regina Angliei și Prințesa Diana, fosta soție a lui Charles, a fost întotdeauna un subiect de interes pentru presă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Prințesa Diana de Wales a fost numită și Prințesa Inimilor, așa cum era numită de întreaga lume datorită popularității sale. A fost prima soție a Prințului Chales, actualmente Regele Charles al III-lea. Diana a intrat în familia regală a Marii Britanii în 1981, când s-a căsătorit cu Charles.

Diana si reginaDiana si regina

Prințesa Diana este mama lui William și a lui Harry. În 1996, Diana și Charles au divorțat, iar Regina Elisabeta a II-a a fost cea care a îndemant-o să recurgă la acest gest. Deși suverana a încercat să-i împace pe cei doi, dar la final Diana și Charles s-au despărțit.

Citește și: De ce l-a evitat Regina Elisabeta a II-a pe Nicolae Ceaușescu, în timpul vizitei la Buckingham.Regina Angliei s-a ascuns într-un tufiș!

Citește și:Legătura dintre Regina Elisabeta a II-a și Regele Mihai.Au fost rude

Citește și: Câți copii avea Regina Elisabeta a II-a.Regina Angliei a murit la vârsta de 96 ani

Citește și; Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și cine o moștenește după decesul ei

Ce relație au avut Regina Elisabeta a II-a și Prințesa Diana

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la 96 de ani. Regina Angliei a fost de multe ori în atenția presei din toată lumea și a publicului. Relația dintre Regina Elisabeta și Printesa Diana a stârnit și cele mai multe reacții și discuții la nivel mondial. Prințesa Diana este fosta soție a Prințului Charles și mama Prințului William și a Prințului Harry.

Relația dintre cele două a început într-un mod formal. La începutul căsătoriei cu Charles, Majestatea Sa a dat dovadă de încredere față de nora sa. Suverana i-a permis de multe ori Dianei să reprezinte Familia Regală de mai multe ori. Pe parcus, relația lor a devenit mai tensionată.Faptul că marijaul ei cu Charles a devenit unul cu probleme, a fost un factor important în acest sens.

Regina Angliei a sfătuit-o pe Lady Di să divorțeze

După ce și-a dat seama ce se întâmplă cu căsnicia Dianei și a lui Charles, Regina Elisabeta a II-a i-a trimis o scrisoare acesteia. Regina o sfătuia pe Lady Di să divorțeze. Înainte de a face asta, suverana s-a sfătuit cu premierul țării, cu Arhiepiscopul de Canterburry și chiar cu fiul ei, Charles.

Astfel, cu toții au căzut de acord ca cea mai bună soluție pentru Diana este divorțul, dar fără să o întrebe. Prințesa de Wales a fost extrem de supărată și a considerat lipsit de respect ca altcineva să decidă în locul ei. Diana a murit în 1997, pe 31 august, într-un accident de mașină care a avut loc la Paris. Întreaga lume a fost devastată de moartea prințesei.

'În vremuri bune şi rele, Diana nu şi-ar fi pierdut capacitatea de a zâmbi şi de a râde. Si nici de a-i inspira pe ceilalţi cu căldura şi bunătatea ei. Am admirat-o şi am respectat-o pentru energia şi responsabilitatea faţă de alţii şi, mai ales, pentru devotamentul faţă de cei doi băieţi ai ei, avea să transmită regina în discursul ei către naţiune, după moartea tragică a nurorii sale, pe 31 august 1997.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton