Împlinește curând 30 de ani de carieră și, cu toate acestea, nu e scutit de emoții – drept urmare, Fuego, de fiecare dată înainte să urce pe scenă, are un adevărat ritual menit să-l liniștească… Asta deși are mii de fani și concertele sale au loc mereu cu casa închisă. Artistul a povestit recent despre unul dintre cele mai emoționante momente din cariera sa, care nu s-a petrecut la Sala Palatului, ci într-o localitate mică…
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Fuego vorbește întotdeauna despre el cu modestie, chiar dacă este unul dintre cei mai importanți artiști autohtoni, și dezvăluie că a reușit să stea departe de lucrurile negative, cu toate că, în carieră, s-a lovit și de greutăți… Și ca un artist adevărat nu ezită să recunoască nici faptul că încă este copleșit de emoții la urcarea pe scenă. Iată cum reușește să depășească momentele în care se simte copleșit de prezența publicului în sală în număr mare!
Ce face Fuego de fiecare dată înainte să urce pe scenă
În cei 30 de ani de carieră, Fuego a ținut sute de concerte și a fost aplaudat minute în șir, la scenă deschisă, de mii de fani. Cu toate acestea, reputatul artist recunoaște că și acum, după 3 decenii, uneori aproape este învins de emoții, așadar și-a făcut un ritual care îl ajută să se liniștească înainte de a intra pe scenă.
Citește și: Fuego își ajută mama cu bani: „Îi asigur un venit lunar. Ce spune artistul despre părinții lui
Emoțiile le am înainte de a intra cu 5 minute și după ce intru pe scenă, încă 5 minute, pentru că nu știu cum reacționează publicul. Îmi place să mă uit prin ochiul cortinei. Fiecare cortină la sala de spectacol, are un ochi al ei și te uiți și îți vezi publicul care intră în sală. Îi văd pe oameni cum vorbesc între ei, unii zâmbesc, unii sunt triști și mă gândesc… Oare cum o să mă primească când intru pe scenă? Primele 5 minute sunt cele mai grele.
Artistul care nu are emoții atunci nu este artist. Mi se ridică mărul lui Adam, abia înghit. Când se apropie momentul să intru pe scenă, am cele mai mari emoții. Anul acesta fac 30 de ani de activitate profesională și nu am crezut că pot simți asta după atât de mult timp. Acum nu vorbesc despre Sala Palatului, ci despre o localitate mică.
De exemplu, o localitate, o comună lângă Iași. Bârnova, parcă… Mă așteptau peste 5.000 de oameni în aer liber. Până am ajuns la scenă, am murit și am înviat. Toată lumea mă oprea și îmi strângea mâna. Acestea sunt emoțiile firești. Să știi că de 30 de ani mă hrănesc cu aceste emoții. Nu știu ce aș fi făcut fără ele. Am 47 de ani și încă tremur când intru pe scenă’, a povestit artistul pentru Playtech.ro.
Cum a reușit Fuego să stea departe de toate scandalurile în trei decenii de carieră
Un artist extrem de sensibil și carismatic în egală măsură, Fuego s-a ținut întotdeauna departe de scandaluri, preferând să nu intre în polemici, chiar dacă a fost provocat. Mai mult, a tratat totul cu umor, câștigând nu doar respectul fanilor, ci și pe al celor care l-au atacat într-un fel sau altul. Iată ce ne-a dezvăluit artistul despre lecțiile pe care le-a învățat în ultimii ani!
‘Am învățat în ani că nu trebuie să mă încarc negativ, să-mi fac gânduri și să iau lucrurile ca atare. Zis și făcut! Mă țin departe de polemici și impresii. Mi se pare destul că oamenii se lovesc la orice pas, iar în prezent, cu atât mai mult, s-au divizat. Astfel că eu stau cu picioarele pe pământ. De fapt, asta mi-a și arătat pandemia, că trebuie să fiu ancorat în concret și trebuie să fiu atent la mine, în primul rând. Niciodată, dar niciodată pe lumea asta, nu am fost un egoist, nu am dat din coate doar pentru mine și nu am încercat să profit de cineva. Eu știu că așa trebuie să fiu, dar lumea de azi îmi arată contrariul. Și-atunci mă gândesc – oare nu-i mai bine ca ei?, ne-a declarat Fuego.
‘Cred că viața e construită din răbdări și tăceri și din momente în care e foarte bine să cântărești ceva ce mai apoi îți poate schimba radical întreaga existență. Am trecut prin tot felul de momente în viața și cariera mea în care tăcerea m-a salvat și mi-a mai acordat o șansă sau mi-a oferit posibilitatea să învăț, ori scăpare dintr-o situație în care absolut sigur aș fi gafat și nu aș fi fost la înălțime maximă. Știu că trăim un trend în care ni se spune că orice iese pe gură e libertate de exprimare. Nu, greșit! Uneori mai ies și tâmpenii, și de foarte multe ori această libertate e înțeleasă eronat. Chiar nu se poate face și spune orice prin libertatea aparentă, a conchis artistul.