Ce simptome avea Adi Nartea înainte să fie diagnosticat cu tumoare la creier: "Tot ziceam că este deviație de sept și că trebuie să merg să mă operez"

 Dumba Gabriela
.

Adi Nartea a dezvăluit ce simptome avea înainte să fie diagnosticat cu tumoare la creier. Timp de doi ani, Adi Nartea a avut o ureche înfundată, dar nu s-a gândit niciodată că este ceva grav, iar mai apoi credea că trebuie să se opereze de deviație de sept. Adi Nartea a povestit cum a ajuns să afle că are o tumoare pe creier, ce analize a făcut și cum a primit vestea aceasta cruntă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

La 42 de ani, Adi Nartea a primit un diagnostic teribil, pe care nu l-a prevăzut nici o secundă când se lupta cu simptome care păreau a duce la o afecțiune mult mai ușoară. Actorul din serialul „Vlad” a dezvăluit cum se simțea înainte să afle că are o tumoare pe creier și ce analize a făcut pentru a afla de ce boală suferă.

32423242

Ce simptome avea Adi Nartea înainte să fie diagnosticat cu tumoare la creier

Invitat în cadrul podcastului „Gând la gând cu Teo', Adi Nartea a povestit cum a descoperit că are o tumoare pe creier.

„Am avut un an jumătate, chiar doi, mă chinuiam cu o ureche care se înfunda tot timpul. Singurul lucru care o mai desfunda erau niște aerosoli cu dexametazonă. Îmi amintesc și acum, eram desfundat, eram ok și am mers la Brașov și am trecut prin Predeal. La Predeal, mi s-a înfundat din nou și nu s-a mai desfundat.

Tot ziceam că este deviație de sept și că trebuie să merg să mă operez și atunci mama mi-a zis să mă duc să-mi fac un RMN și m-am dus. Acela a fost un moment interesant, toată ziua de sâmbătă, 1 mai, nu o voi uita niciodată. M-am dus dimineața, mi-am făcut RMN-ul. La RMN, pentru deviație de sept, trebuia să îmi pună ceva să-mi blocheze mandibula, să nu se miște. Când a venit asistenta, mi-a spus că nu îmi mai pune acel aparat la mandibulă, ci că o să-mi dea substanță de contrast. Nu înțelegeam de ce.

Mi-a băgat substanța de contrast, am mai stat, după care, când am ieșit, am întrebat cum este. Asistenta se uita la monitor și îmi spune că nu poate să-mi zică rezultatul și că o să mă sune doamna doctor. A sunat doamna doctor pe numărul asistentei și mi-a dat-o la telefon. Doamna doctor mi-a spus că este ceva acolo și să mă duc direct să îmi fac un CT.

„Mi-a fost descoperită o formațiune tumorală care este în creier”

M-a întrebat dacă sunt cu mașina, i-am zis că da și îmi spune că nu e ok, că nu am voie să conduc după. M-am urcat în mașină și m-am dus la județean. Acolo erau vreo 5, 6 persoane care așteptau să facă CT. Cum am intrat pe ușă, m-au și chemat pe mine, direct.

După ce mi-au făcut CT-ul, l-am întrebat dacă este ok și mi-a spus că o să-mi zică doamna doctor. M-am urcat în mașină, m-am dus la Brașov, la ai mei, le-am luat pe fete și ne-am întors în București, că aveam o petrecere de botez.

Când m-am trezit dimineața, aveam mail de la mama, destul de mare, în care îmi explica că mi-a fost descoperită o formațiune tumorală care este în creier, era mai mult în spatele ochiului, visceral. Mi-a spus că a vorbit cu cumnatul meu ca să vadă care sunt căile de atac', a povestit Adi Nartea.

Citește și: Cum a aflat Adi Nartea din VLAD că va fi tată pentru a doua oară și cum se simte soția lui:'Au fost grețuri și dureri de spate'/ EXCLUSIV

Citește și: Adi Nartea a avut o tumoare la cap:'Mi-au spus că voi rămâne desfigurat'

„Mă durea capul foarte tare și începeam să vomit”

Adi Nartea își mai amintește de un simptom ciudat, care poate să aibă sau nu legătură cu diagnosticul.

„Tot timpul când mă duceam la dentist și stăteam cu gura căscată foarte mult timp, în momentul în care închideam, mă furnica foarte tare în spatele ochiului. Era o chestie care dura câteva secunde. De asemenea, după ce făceam sport intens, mergeam și la fotbal, când ajungeam acasă mi se făcea rău. Mă durea capul foarte tare și începeam să vomit.

Acest lucru nu a fost neapărat corelat cu problema de sănătate, putea să fie și glicemia, tensiune, dar partea cu furnicatul nu am mai avut-o după ce am rezolvat problema', a mai povestit actorul.

Cum i s-a schimbat viața lui Adi Nartea, după ce a fost la un pas de moarte

Adi Nartea a trecut prin clipe extrem de dificile din momentul în care a auzit diagnosticul medicului. I s-a spus că va rămâne desfigurat, a două intervenții chirurgicale, timp în care și-a făcut tot felul de griji și a încercat să se mențină pe linia de plutire.

De la aflarea veștii și până la momentul operației, viața mea s-a schimbat total. Mi-am dorit sa dețin controlul la tot, dar sunt atât de multe lucruri care se întâmpla, încât în mintea ta apar doar întrebări: o să fie bine, o să mai trăiești? Eu, unul, am simțit că m-am întors la întrebari pe care nu le-aș fi pus altfel vizavi de viața și de ceea ce va urma. După ce am aflat vestea, mi-au trebuit câteva zile sa o diger, iar apoi am intrat într-un… mood operațional, sa îi spunem.

Un sfat ar fi să își țină mintea ocupată, nu să îți plângi de mila, deoarece nu te va ajuta în niciun fel. Cred ca e mai bine să îi activezi acel plan de acțiune, în care să faci orice. Nu ai motive sa ieși din casă și să faci anumite lucruri? Ieși! Sună un prieten, ajută pe cineva. Pe mine m-a ținut ocupat birocrația – tot ce aveam de făcut pentru pregătirea operației și înelegerea mai bună termenilor medicali. Dacă-ți dai pauze și intri în depresie… greu îți mai revii de acolo.

Pâna una, alta, chiar dacă s-a întâmplat ceva, te uiți la tine: ai doua mâini, doua picioare, respiri? Pornește de acolo! Când toată lumea caută rețeta perfectă, cel mai important e să cunoști ingredientul principal: pe tine. Iar pentru asta nu-ți trebuie neapărat vreo experiență traumatizanta, ci poți să-ți imaginezi și să o faci fără a fi nevoit sa treci prin asta„, declara Adi Nartea într-un interviu mai vechi acordat VIVA!.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton