Ce spun Eugen Cristea și Cristina Deleanu despre tinerii actori și producțiile românești actuale: „Nu cred că este în ordine. Noi am fost educați de părinții noștri să fim o generație cu capul pe umeri"

.

Cristina Deleanu și Eugen Cristea îi urmăresc cu atenție pe tinerii actori. Ei cred că aceștia ar trebui lăsați să creeze, să nu fie ghidați la fiecare pas de un regizor. În opinia lor, deranjant este și felul în care aceștia se exprimă, pentru că vorbesc nearticulat, fără putere.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI


Cristina Deleanu și Eugen Cristea sunt dezamăgiți de unele producții cinematografice bazate tot mai mult pe sex și violență. Ei cred că urâtul a început să domine, iar violurile și crimele să fie principalele subiecte, lucru de neconceput în opinia lor.

Ce cred Cristina Deleanu și Eugen Cristea despre tinerii actori

Cristina Deleanu are convingerea că mare parte dintre tinerii actori de astăzi trăiesc într-o altă lume, asta pentru că nu au apucat să dea cu capul de sus și să își valorice experiențele.


„Trăiesc în altă lume, poate mai absenți nițel de la realitate, ca toți tinerii, de fapt, care până nu dau cu capul de pragul de sus cred că toată lumea e a lor. N-o spun cu răutate, dar… niște experiență ca să zic așa, clipe de devotament și de seriozitate asupra propriei meserii și a propriei vieți sunt necesare’, a spus Cristina Deleanu pentru Unica.

Unde greșește regizorul atunci când lucrează cu actori tineri

Actrița consideră că și cei mai tineri ar trebui lăsați să se exprime, să creeze, să își pună în valoare propria energie. Cristina Deleanu consideră că uneori regizorul face din ei ce vrea.

„Oamenii sunt frumoși și buni. Ar trebui lăsați să se dezvolte, să fie și creatori, dacă se poate. Nu numai supuși unor idei precise ale regizorului, care face din ei ce vrea. Asta e o chestie foarte pe muchie de cuțit, aș spune. Omul are dreptul să creeze. (…) Eu cred că acești copii, și oamenii în general, ar trebui învățați și lăsați să creeze încă de mici. Generația aceasta am impresia că a trecut ușor prin școală și facultate și că n-a prea învățat să-și pună în valoare propria energie și propriile calități. De-asta îmi pare rău. Sunt mulți care ar merita altă soartă’, a mai spus Cristina Deleanu.


Ce le reproșează Cristina Deleanu tinerilor actori

Actrița consideră că tinerii actori au de pierdut și pentru că vorbesc ca pe stradă, nu dau putere cuvintelor, nu le articulează, așa că rolul lor are de suferit.

„În legătură cu filmul românesc, pe care-l iubesc și mă bucur că există și se continuă, am un mare reproș. Vorbirea, rostirea. Am spus-o și regizorilor. Nu știu copiii ăștia să vorbească. Vorbesc încet, nearticulat cuvântul, fără putere. Nu poți să vorbești ca pe stradă. Îmi pare foarte rău, dar trebuie să o spun. Eu sunt obsedată de curățenia limbii române. Sunt obsedată de scrisul în limba română. Asta e. Cui nu-i place să fie sănătos. Dar e păcat, pentru că ne pierdem natura ființei noastre’, a explicat actrița.


Citește și: Cătălin Botezatu, declarații din intimitate la 57 de ani: „Zice lumea că mă laud. Mi-am început viața sexuală la 15 ani. Și acum, fără să iau nimic…’ / Face amor de 5 ori pe săptămână

Citește și: Ruby și-a internat bunica de 87 de ani în spital, la scurt timp după ce a cântat la SAGA Festival: „E foarte slăbită'. Cu ce probleme de sănătate se confruntă mamaia Gherghina

Citește și: Daniela Crudu, botez cu doar 50 de persoane pentru fiul ei, după ce la primul copil a făcut petrecere mare. Mihai Mitoșeru: „Eu nu am văzut-o niciodată pe Crudu așa fericită'


Citește și: Dorel Vișan a plecat de acasă de la 11 ani, pentru a învăța: „La noi, nu era școală elementară, numai până la clasa a IV-a. Am plecat în altă localitate și toată viața mea mi-a fost dor de mama. Am considerat că învățătura este…' / EXCLUSIV


Eugen Cristea și Cristina Deleanu, dezamăgiți de filmele românești

Eugen Cristea și Cristina Deleanu au analizat și filmele românești, care nu mai au substanță, dar au în schimb multă violență. Ei cred că avem o datorie față de cei din trecut, aceea de a lucra și la altceva.

„Temele filmelor, toate, numai pe mizerie, pe urât, pe violență, pe sex, pe scandal, pe urâțenie, pe apa care curge plină de rugină de la robinet, pe violuri, pe crime. Nu cred că este în ordine. Noi am fost educați de părinții noștri să fim o generație cu capul pe umeri. Datorăm mult părinților și bunicilor noștri și iată, după zeci și zeci de ani, după decenii întregi, am reușit, cred eu, încă să mai însemnăm ceva în peisajul cultural al acestei țări’, a mai spus Eugen Cristea.