Ce sumă au plătit Ana Baniciu și Raluka pentru a se întoarce în țară din Israel, după izbucnirea războiului: "Dacă ajungeți în aeroport, trebuie să aveți banii ăștia. Statul nu ne-a ajutat cu nimic"

 Oana Pantazi
.

Printre vedetele din România care se aflau în Israel, la momentul izbucnirii războiului, erau și Ana Baniciu și Raluka. Ana se afla în luna de miere alături de soț și erau însoțiți de mai mulți prieteni. Totul s-a transformat rapid într-un coșmar, dar au reușit să se întoarcă totuși în țară… Nu însă fără niște costuri substanțiale…

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ana Baniciu și Raluka au trăit momente greu de imaginat, odată ce Hamasul a atacat Israelul, însă, din fericire, cele două artiste și prietenii lor, aflați acolo în vacanță, au reușit să se întoarcă în țară, după ce au scăpat unui ratac cu rachete. Surpriza neplăcută a fost că toți cei aflați în situația de a reveni în țară au plătit sume piperate pe biletele de avion, iar în cazurile familiilor mari situația a fost dificilă.

122124444-2763605437214441-6332741054993940206-n122124444-2763605437214441-6332741054993940206-n

Ce sumă au plătit Ana Baniciu și Raluka pentru a se întoarce în țară din Israel, după izbucnirea războiului

Ana Baniciu, soțul ei, Edy Kovacs, Raluka și prietenii lor se aflau în Tel Aviv în vacanță când a început războiul. Aceștia se pregăteau să meargă la concertul lui Bruno Mars, pe 7 octombrie, dar și în vizită la Ierusalim, când s-a declanșat iadul. Din fericire, Ana, Raluka și prietenii lor au reușit să se întoarcă acasă cu o aeronavă TAROM, însă prețul a fost unul destul de piperat, după cum a povestit artista.

Citește și: Fiul cel mare al Gabrielei Firea s-a însurat. Cine este mireasa și cum s-a îmbrăcat soacra mare la eveniment: „Toată viața mi-am dorit o fată și acum o am’

Citește și: Otilia Bilionera s-a căsătorit civil cu iubitul turc, după 1 an de relație: „Pentru totdeauna'. Imagini de la evenimentul din Turcia, organizat în mare secret

Citește și:„Nu pot să-l dau afară, nu mă lasă inima, dar nici să-l țin la infinit’. Irinel Columbeanu nu are bani să plătească azilul în care locuiește. Fostul miliardar așteaptă să primească prima lui pensie

„Așadar, s-a menționat la televizor că puteți suna la consulat, că sunteți cumva obligați să sunați la Ambasadă și la consulat, să anunțați că sunteți pe teritoriul Israelului și că vreți să plecați. Fiți atenți și pe Facebook-ul TAROM-ului și la ei pe site, noi am văzut pe Facebook în acea seară că au postat că organizează niște curse înspre București.

Înțeleg că mai este una mâine seară (n. red. 10 octombrie). Pentru consulat este foarte dificil să găsească disponibile ca să poată zbura TAROM-ul de acolo, de aceea sunt atât de puține zboruri, presupun, dar ce era de menționat și important și nu s-a auzit la televizor până acum, este că acest bilete costă.

Nu sunt gratis. Știu că sunt foarte mulți pelerini care nu își permit să achiziționeze aceste bilete. Așadar, sunt mulți pelerini acolo care au venit în pelerinaj, evident că au plătit un pachet care conținea și biletul de întoarcere, și nu mai au bani să se întoarcă presupun. Aici o să intervină statul și Guvernul României să îi ajute pe oamenii ăștia să se întoarcă. Însă, liniile TAROM sunt linii normale absolut, se plătește. Am plătit 350 de euro de persoană, adică 3.500 de lei amândoi, de cuplu, pentru biletul de întoarcere.

Asta nu s-a auzit la televizor până acum, se aude doar că Guvernul susține TAROM-ul și trimite aeronave acolo, doar că să știți că dacă ajungeți în aeroport trebuie să aveți banii ăștia, altfel nu puteți zbura, nu puteți să vă achiziționați biletele. E foarte simplu', a dezvăluit Ana Baniciu pe pagina ei de Instagram.

Ana Baniciu: Mulți au crezut că vor fi repatriați pe banii statului

Ulterior, Ana Baniciu a vorbit pentru PRO TV despre situația dramatică în care se aflau mulți oameni veniți în Israel în pelerinaj sau cu familii numeroase. Să plătești 700 de euro pentru un cuplu nu e la îndemâna oricui, dar dacă vorbim deja despre o familie cu doi copii, suma este uriașă. Asta cu atât mai mult cu cât pelerinii care veniseră în Israel plătiseră deja transportul pentru întoarcere, la achiziționarea excursiei.

„Statul nu ne-a ajutat cu nimic. Ca să ne întoarcem acasă, am plătit 350 de euro de persoană. TAROM a venit și a luat banii. În aeroport erau mulți oameni care au mers în Israel în pelerinaj și care nu aveau bani ca să-și cumpere bilete. Mulți au crezut că vor fi repatriați pe banii statului, dar acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Ana pentru PROTV.ro.

Ana și Raluka, surprinse de război în Israel

Ana Baniciu și Raluka se aflau în Israel, la momentul în Hamas a inițiat un atac violent cu rachete. Fiica lui Mircea Baniciu a povestit clipele de teroare pe care le-a trăit alături de Raluka, cele două reușind să scape cu viață, după ce s-au adăpostit în buncăre. Ulterior, cântărețele s-au îmbarcat în avionul ce le-a adus, în siguranță, în România.

„Ne bucurăm tare mult că am ajuns acasă, a fost foarte serioasă treaba, noi nu ne-am aşteptat să fie chiar atât de serioasă. Când au început ieri dimineaţă sirenele pe strada noastră, atunci ne-am dat seama că trebuie să coborâm în buncăr şi de acolo a început teroarea.

În buncăr, ai 30-40 de secunde să cobori, după care auzi exploziile, este totul cumva calculat. Am numărat la un moment dat cu Raluca 8 explozii, una după alta. Era exact o stare de război care nouă ne e străină, acesta e şi motivul pentru care ne-am speriat foarte tare. Apoi am vrut să ieşim pe stradă, am crezut că s-a terminat.

Pe stradă am mai auzit o dată sirena, nişte cetăţeni ne-au deschis uşile buncărelor lor şi ne-au lăsat să intrăm, şi atunci ne-am dat seama că treaba e foarte serioasă, pentru că a dispărut orice om de pe stradă’, a povestit Ana Baniciu, duminică, la Antena 3 CNN.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton