Ce vedete au mers la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului

.

Pe data de 25 noiembrie, mii de credincioși s-au înghesuit să meargă la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Printre aceștia s-au aflat și vedete de la noi, persoane pe care le vedem mai tot timpul pe micul ecran.

Printre cei 2000 de credincioși prezenți la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului s-au aflat și Ozana Barabancea, dar și Olivia Păunescu. Jurata de la ‘Te cunosc de undeva’ a postat chiar mai multe fotografii de acolo, dar și un mesaj prin care spune că nu a fost plătită de nimeni să vină acolo.


Olivia Păunescu a postat pe rețelele de socializare o fotografie de la Catedrala Mântuirii Neamului, însă a șters-o la scurt timp.

Mesajul transmis de Ozana Barabancea pe social media este destul de tranșant pentru necredincioși.

„București, 25 noiembrie 2018

Duminică, 25 noiembrie 2018 va fi sfințită Catedrala Mântuirii Neamului. Un moment istoric de la care sper să nu lipsesc. Nu mă plătește nimeni să vin, nu mă aduce nimeni cu forța, decât forța propriilor mele convingeri . Dacă acum 100 de ani la Alba Iulia au venit 100.000 de oameni să fie martorii Unirii, acum vor fi la București, la Catedrală, câteva zeci de mii de români pentru a fi martorii Concretizării.


Concretizarea unei idei enunțate de către Regele Carol I și de către Ferdinand Întregitorul dar și de către mari spirite ale vremii din care l-aș nominaliza doar pe Eminescu. Cuvântul „concrete’ în limba engleză însemnă „beton’. Catedrala, deși aparent este o construcție unde s-a utlizat și acest material, este mai mult un simbol al unității de credință a acestui neam și o exprimare fermă a Ortodoxiei în aceste locuri. Asta nu exclude și nu micșorează cu nimic meritele celorlate etnii sau confesiuni religioase care au ales să rămână, chiar și formal dacă nu sentimental, în Unirea de la 1 decembrie 1918.

Catedrala Mântuirii Neamului mai este ceva – este altarul pomenirii tuturor eroilor știuți și neștiuți ai acestui neam, este locul unde la fiecare Liturghie vor fi pomeniți, la fel cum în toate bisericile ortodoxe din România la fiecare Liturghie sunt pomeniți acești eroi și „iubitoarea de Hristos armată’. Dacă ar sta puțin să se gândească toată liota de ziariști, de falși formatori de opinie și de cozi de topor plătite de diverse „curți domnești care atacă de ani de zile aproape tot ce înseamnă creștinism ortodox, ar realiza că fiecare dintre ei este posibil să aibă în trecutul mai mult sau mai puțin îndepărtat o rudă apropiată care a murit într-unul din cele două Războaie Mondiale sau în cel de Independență sau sutele de războaie ale Evului Mediu, luptând sub conducerea unui voievod român sau a unui rege. Pentru toate aceste rude uitate, majoritatea lor bărbați care au murit în luptă pentru una din Țările Române sau pentru Regat sau pentru România Mare, măcar pentru rudele lor uitate să fie un pic mai rezervați ca să nu zic smeriți. În aceste vremuri marcate de scandaluri politice, de non valori care se cred valori și de materialism egoist feroce, măcar să ni se ofere un interval de decență și chiar tăcere, să ne putem bucura de Centenarul Unirii și de Concretizarea Catedralei.


Așa cum la intonarea imnului național al oricărei nații se face liniște și eventual se cântă versurile ridicați în picioare, dați-ne vă rugăm și nouă puțină liniște să ne omagiem eroii. Că doar pentru asta am ridicat Catedrala – o boltă peste prima noastră sută de ani, Catedrala Mântuirii Neamului – ca un drapel tricolor al credinței românilor în Sfânta Treime și în eroii care au luptat pentru existența acestei nații’, a scris Ozana Barabancea pe contul său de socializare.


Citește și: Prin ce chinuri a trecut Ozana Barabancea ca să arate aşa. A suferit 3 operaţii

Citește și: 24 de întrebări cu Ozana Barabancea: ‘Nu detest pe nimeni și nimic’

FOTO: Facebook