Cererea Antenei 1 ca Scărlătescu să nu apară la Masterchef a fost respinsă. Avocata lui susține că i s-a înaintat un prejudiciu de până la 3,7 milioane de euro

 Oana Pantazi
.

Ce se întâmplă în procesul în care sunt implicați Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Conflictul dintre cei trei chefi și trustul Antena 1 este departe de a se fi terminat. Cererea Antenei 1 ca Scărlătescu să nu apară la Masterchef a fost respinsă. Avocata lui susține că i s-a înaintat un prejudiciu de până la 3,7 milioane de euro.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Ce se întâmplă în procesul în care sunt implicați Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. După plecarea celor trei chefi din trustul Antena 1, a urmat un șir de procese, care nu s-au încheiat nici acum. Dat fiind că cei trei au migrat la trustul concurent, PRO TV, unde urmează să apară la MasterChef, acum a apărut un litigiu din care postul din Pache Protopopescu ar putea avea de pierdut.

catalin-scarlatescu-florin-dumitrescu-sorin-bontea-scaled-e1697387648464-1024×577-1catalin-scarlatescu-florin-dumitrescu-sorin-bontea-scaled-e1697387648464-1024×577-1

Cererea Antenei 1 ca Scărlătescu să nu apară la Masterchef a fost respinsă

Cererea Antenei 1 ca Scărlătescu să nu apară la Masterchef a fost respinsă de către Tribunalul Bucureşti. Mai mult, Antena ar trebui să le plătească cheltuieli de judecată atât Pro TV, cât şi lui Scărlătescu, sume ce se ridică la peste 5.000 de euro. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

„Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei SOCIETATEA PRO TV S.R.L., invocată de pârâtă, ca neîntemeiată. Respinge cererea de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale, ca neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către pârâtul SCĂRLĂTESCU CĂTĂLIN-ION a sumei de 17.764,32 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Obligă reclamanta la plata către pârâta SOCIETATEA PRO TV S.R.L. a sumei de 11.844,55 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 5 de zile de la pronunţare.'.

Potrivit avocatei lui Cătălin Scărlătescu, prejudiciul înaintat chef-ului se ridică la 3,7 milioane de euro.

Ce se întâmplă în procesul în care sunt implicați Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, după plecarea de la Antena 1

Confruntarea dintre cei trei chefi și trustul Antena 1 devine tot mai acerbă și apar detalii noi, îngrijorătoare pentru PRO TV, trustul unde Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu au migrat după plecarea de la Chefi la cuțite, emisiunea de cooking a Antenei 1. Conform jurnaliștilor de la paginademedia.ro, care au asistat la unul dintre procese, la scurt timp după ce Cătălin Scărlătescu şi-a anunţat plecarea de la Antena 1, postul Intact a luat legătura la nivel internaţional cu licenţiatorii MasterChef, discuţia cu ei fiind, de altfel, depusă în instanţă. Conform avocatei lui Cătălin Scărlătescu, 3,7 milioane de euro a fost prejudiciul înaintat acestuia, potrivit avocatei sale. Mai mult, s-a specificat ca chef Cătălin Scărlătescu să nu participe la emisiunea de pe PRO TV până la soluţionarea proceselor.

Citește și: „Începe să-mi fie teamă să nu se ajungă și la…'. Florin Dumitrescu, despre cele patru procese pe care le are în instanță, după demisia de la Chefi la cuțite / A confirmat că a dat în judecată Antena 1

Citește și: „Nu ne-au plătit salariile pentru sezonul 12!”. Cătălin Scărlătescu, declarații neașteptate în procesul cu Antena 1, după demisia de la Chefi la cuțite. Reacția postului TV

În timp ce Antena 1 afirmă că chef Scărlătescu nu trebuie să participe la Masterchef până la soluționarea proceselor, avocata acestuia susține că Antena 1 dă dovadă de rea-credință. Mai mult, avocata PRO TV spune că, dacă se opresc acum filmările, PRO TV ar putea pierde licența Masterchef.

„Ca să fie clar: din atitudinea reclamantei Antena 1 faţă de chef (Cătălin Scărlătescu, în cazul de faţă), din tot ce a făcut, nu vrem să mai auzim de reclamantă! Antena a depus atâtea cereri în judecată – 6 parcă, au cerut prejudicii, i-au hărţuit, au luat legătura cu parteneri comerciali ai pârâtului să le spună că nu e un bun partener contractual”, a spus avocata chefilor, conform sursei citate.

Avocata lui Cătălin Scărlătescu a depus în instanţă şi soluţia în procesul similar cu Sorin Bontea (unde acestuia i s-a dat câștig de cauză). PRO TV şi Cătălin Scărlătescu au depus la dosar şi solicitări de cheltuieli de judecată totale de 28.000 de lei (5.000 de euro).

S-a cerut ca chef Cătălin Scărlătescu să nu participe la emisiunea de pe PRO TV până la soluţionarea proceselor

După plecarea lor din trust, Mona Segall le-ar fi spus chefilor Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu că „poate oricând să facă alţii ca ei”. În schimb, lui chef Cătălin Scărlătescu i s-a cerut să nu mai participe la emisiune de pe PRO TV până ce nu vor fi soluționate dosarele, mai notează paginademedia.ro.

„Asta ar însemna ca ani de zile să nu facă nimic. Dacă Antena 1 a făcut un sezon Chefi la cuţite cu alţi bucătari, noi, Pro TV, de ce să nu facem MasterChef cu aceşti bucătari?”, a spus avocata PRO TV.

Antena 1 a depus înscrisuri noi la dosar, unde apare şi o corespondenţă purtată cu licenţiatorii MasterChef. „Răspunsul lor a fost că licenţa MasterChef pentru România este la PRO TV”, a spus avocata Antenei 1.

Pe de altă parte, avocata lui Scărlătescu a observat că licențiatorilor MasterChef li s-a scris la scurt timp după ce chef Cătălin Scărlătescu și-a anunțat plecarea de la antena 1.

„Scărlătescu a anunţat pe 2 octombrie, tot atunci a luat legătura şi Antena 1 cu licenţiatorii MasterChef, de unde poate reieşi că reclamanta se pregătea deja de procese”, a mai spus avocata lui Scărlătescu.

Avocata Antenei 1 a replicat însă că „Am discutat cu licenţiatorii şi în 2022, şi în 2023”.

Antena 1 susține că chef Cătălin Scărlătescu a încălcat o clauză

Antena 1 a invocat o clauză din contract pe care chef Cătălin Scărlătescu ar fi încălcat-o. „Clauza 3.3” spune că dacă va exista un terţ cu o ofertă, „pârâtul” s-ar obliga să ofere aceleaşi condiţii pentru Antena 1 şi că, în opinia avocatei Intact, trebuie „să presteze în continuare activităţi pentru emisiunea Chefi la cuţite”. O clauză ca un drept de preempţiune. 

„Iniţial era pentru 6 luni, dar pârâtul a negociat la 3 luni. Clauza există şi produce efecte”, a susţinut avocata Antenei 1, care spune că clauza nu este nulă.

Avocata lui Cătălin Scărlătescu susține însă că „contractul lui Scărlătescu cu Antena 1 a încetat la 31 decembrie 2023, iar contractul cu Pro TV a fost semnat pe 16 aprilie 2024. Nu există o aparenţă a drepturilor reclamantei coonform clauzei 3.3”. De asemenea, aceasta a reamintit că Antena 1 nu i-a achitat lui Cătălin Scărlătescu sume restante pentru sezonul 12, în care acesta a apărut.

Avocata lui Scărlătescu mai menționat și „violenţa psihică asupra chefilor”, spunând că Antena 1 încearcă „să îi distrugă pe chefi”. Cât despre prejudiciul vehiculat doar în cazul lui Cătălin Scărlătescu, acesta ar fi de 3,3-3,7 milioane de euro.

„Din atitudinea reclamantei Antena 1 faţă de chef (Cătălin Scărlătescu, în cazul de faţă), din tot ce a făcut, nu vrem să mai auzim de reclamantă! Antena a depus atâtea cereri în judecată – 6, au cerut prejudicii, i-au hărţuit, au luat legătura cu parteneri comerciali ai pârâtului să le spună că nu e un bun partener contractual”, a mai spus avocata lui Scărlătescu.

Aceasta susține și că „reclamanta l-a hărţuit pe Scărlătescu. Pretinde că are un drept asupra pârâtului, ca persoană. Pârâtul (chef Scărlătescu n. red) are dreptul să îşi cesioneze drepturile de autor. E vorba de libertatea dreptului de creaţie. În procesul de creaţie nu poţi lua pe cineva şi să îi spui, dacă nu nu vrea, „hai, acum filmează asta”, a mai spus avocata.

PRO TV ar putea pierde licența Masterchef

Avocata PRO TV a mai subliniat și faptul că „suntem angrenaţi într-un litigiu în care nu suntem parte”, argumentând că între PRO TV şi reclamanta Antena 1 nu este nicio relaţie contractuală.

Dat fiind că PRO TV şi-a luat un angajament cu licenţiatorul, întreruperea emisiunii în plin proces de producţie, aşa cum cere Antena 1, poate duce la pierderea licenţei. „Plus că tot ce am făcut până atunci e pierdut. Practic, Antena 1 îşi doreşte ca Pro TV să nu facă emisiunea”, susține avocata PRO TV.

„Poate să facă emisiunea, dar nu cu chef Scărlătescu”, a spus avocata Antenei. Așadar se cere ca emisiunea MasterChef să fie făcută fără chef Scărlătescu, până se definitivează procesul. În acest proces este implicat doar Cătălin Scărlătescu, dar lui Sorin Bontea și Florin Dumitrescu le-au fost deschise procese identice.

„Dacă Antena 1 a făcut Sezonul 13 Chefi la cuţite cu alţi bucătari, nu văd de ce noi nu putem să facem MasterChef cu chefii pe care îi avem”, a replicat avocata PRO TV, invocând dreptul de contractare şi libera piaţă.

„Antena 1 doreşte să oprească o emisiune în derulare. Să blocheze activitatea PRO TV şi a pârâtului”, a conchis avocata PRO TV.

Să nu permiteţi PRO TV să difuzeze materiale cu pârâtul” (Cătălin Scărlătescu)

Apoi, discuțiile au migrat în latura audienței TV.

„Dacă în toamnă Pro TV face MasterChef, iar Antena 1 Chefi la cuţite, publicul se va duce şi spre PRO TV. La fel clienţii de publicitate. Participarea anumitor persoane este elementul cel mai important în audienţa unei emisiuni”, a spus avocata Antenei 1.

„Să obligaţi, să nu permiteţi PRO TV să difuzeze materiale cu pârâtul (Scărlătescu, n. red). PRO TV va putea realiza MasterChef, dar cu alte persoane”, a fost cererea Antenei 1 către instanţă.

„Există un contract de licenţă pentru MasterChef. Doar licenţiatorul se poate pronunţa asupra contractului”, a replicat avocata Pro TV.

Avocata PRO TV nu a fost de acord. „Cătălin Scărlătescu a fost la Masterchef între 2012 şi 2014. Când a plecat de la Pro TV la Antena 1, emisiunea era lider de piaţă. Nu se poate spune că Antena 1 l-a creat pe Scărlătescu, el avea deja o imagine când a plecat”, a spus aceasta.

Cât despre existenţa ambelor emisiuni pe piaţă, „reclamanta speculează împrejurări viitoare, respectiv audienţa şi migrarea clienţilor către Pro TV”. „Aceste emisiuni pot funcţiona în paralel”, a conchis avocata PRO TV.

Până acum, Antena 1 a pornit trei cereri de ordonanţă preşedinţială prin care să se oprească participarea chefilor la emisiunea MasterChef, de pe PRO TV. În toate trei procesele, reclamant este Antena1, iar pârâţi sunt PRO TV şi chef Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea.

Până în momentul de față, s-a dat o singură decizie, în cazul cu Sorin Bontea, care a fost în favoarea acestuia, instanţa decizând şi plata cheltuilor de judecată.

Decizia instanţei în cazul ordonanţei preşedinţiale cerute împotriva PRO TV şi a lui Cătălin Scărlătescu urmează să fie anunţată în perioada următoare, mai notează paginademedia.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton