Cezar Ouatu participă la Ferma: „Mă gândesc că trebuie să trag foarte mult aer în piept când...”

 Lupescu Anca
.

Cezar Ouatu va participa la noul sezon din showul Ferma. În curând, începe noul sezon „Ferma’, la PRO TV. 16 concurenți au acceptat una dintre cele mai dificile experiențe prin care o persoană poate trece. Cezar Ouatu va concura în acest sezon alături de Anna Lesko, Alina Pușcău și Octavian Ciovică.

Știu că înainte cântai la pian, abia apoi ți-ai descoperit vocea. Cine te-a îndrumat în această direcție? 

Cezar Ouatu: Eu am început studiul pianului, iar apoi pe la 17 – 18 ani, în clasa a XII-a, mi-am descoperit vocea printr-o întâmplare: luam peste picior colegele mele de la canto clasic, dar mai ales la cor. Eu la cor făceam vocalize atât cu băieții, cât și cu fetele. 

S-a aflat cine sunt concurenții care intră în Ferma, în noul sezon. „Este o foarte mare provocare'

La un moment dat mi-am dat seama că, în comparație cu ceilalți băieți, eu dețin o voce specială. Primul meu îndrumător și deschizător de drumuri, cel care m-a făcut să conștientizez cu adevărat ce dețin, vocea mea de contra tenor a fost tatăl meu. El mi-a deschis ochii prin experiența lui, prin noțiunile pe care le deținea. Și tot el a fost martor la prima mea apariție vocală, la Biserica Catolică, păcălindu-l că va cânta o soprană, și de fapt cântam eu. 

Astăzi, există această tehnică de îmbinare a vocii registrului de cap cu cel de piept și a devenit o modă. Eu mă consider un inițiator în acest sens, odată cu apariția mea la Eurovision. 

La ce te gândești înaintea unui concert important? La fel vei face și pentru Fermă? 

Cezar Ouatu: Înainte de un concert important, fac o rugăciune, fac anumite exerciții de respirație, îmi controlez emoțiile și le pun într-un sens constructiv, nu distructiv. 

Anna Lesko participă la Ferma: „Viața te pune în fața unor situații…'

Legat de Fermă, e clar că este o experiență nouă, tot ce înseamnă noțiunea de reality. Așa că pentru mine va fi o experiență așteptată, asumată și pentru care mă simt responsabil. Mă gândesc că trebuie să trag foarte mult aer în piept când mă gândesc că mă voi trezi de dimineață. Am recunoscut deja că sunt un artist care nu se poate trezi foarte devreme.

Care a fost cel mai frumos moment din cariera ta? Cum te-a schimbat?

Cezar Ouatu: Cel mai frumos moment din cariera mea a fost, practic, debutul meu ca și cântăreț de operă, contra-tenor la marele teatru Gran Teatro La Fenice din Veneția, un oraș pe care-l ador. Nu doar pentru că a fost debutul meu, ci și pentru că printre spectatori se aflau mama și tata, care veniseră special, din România, acolo pentru a-și vedea copilul debutând la doar de 2 ani de la începutul studiilor în această materie, debutând într-un rol principal. 

George Burcea și Anda Adam, noii concurenți de la Ferma! Noul sezon al emisiunii de la ProTV vine cu multe surprize

Am debutat în opera, 'Cruciatul în Egipt' și aveam vreo 6 spectacole. Îmi amintesc că la cel de-al patrulea a fost prezentă și mama mea adoptivă, din punct de vedere muzical, profesoara mea, Margaret Hayward, care era extrem de mândră. Cred că acela a fost pentru mine un moment extraordinar și care a venit în urma unor concursuri câștigate, unde m-am dus neștiind cu ce se mănâncă această lume. Prin muzicalitatea acumulată în cei 12 ani de liceu, ca pianist, am reușit să am o evoluție spectaculoasă ca și cântăreț.

Cine este Octavian Ciovică, concurent Ferma. Consilier politic și celebru pilot: „Toată viața am umblat după provocări. O să fiu ca la un salon de SPA'

De acolo, toate lucrurile au mers în sus în ceea ce privește cariera mea în lumea muzicii clasice și a operei.

Ce/cine îți va lipsi cel mai mult în Fermă? 

Cezar Ouatu: Este clar că prin această experiență extrem de nouă și provocare acceptată, de a intra în acest reality fără anumite dependențe create și ce ne aparțin, cum ar fi – telefon, gadget-uri. Va fi un reality purificator pentru mine! 

descărcare-6descărcare-6

Cu siguranță, îmi vor lipsi persoanele dragi care sunt acum lângă mine. Și eu fiind un tip sensibil, îmi vor lipsi tot mai mult cu fiecare zi. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton