Chef Gary Rhodes, unul dintre cei mai apreciați bucătari din Marea Britanie a murit în Dubai, la doar 59 de ani, în urma unei hemoragii cerebrale. Gary Rhodes a gătit până în ultima clipă, potrivit celor din conducerea hotelului de lux, unde chef-ul avea deschis un restaurant.
Gary Rhodes fost prezent marţi în bucătăria sa din hotelul Grosvenor House din Dubai. Jaideep Bhatia, director de relaţii publice în cadrul hotelului, a declarat că Rhodes ”a venit în Dubai în 2007” şi a avut două restaurante – Rhodes 2010 în cadrul Le Royal Meridien Beach Resort & Spa şi Rhodes W1 de la Grosvenor House.
„A lucrat până în ziua în care a murit. A lucrat până marţi’', a adăugat Bhatia.
Rhodes filma pentru un nou program TV, scrie news.ro.
„Pentru a pune capăt speculaţiilor dureroase făcute pe seama decesului subit al dragului nostru Gary Rhodes, familia Rhodes poate confirma că, după o zi bună de filmare cu Rock Oyster Media pentru ITV, aici, în Dubai, Gary a revenit acasă într-o dispoziţie bună pentru a petrece o seară liniştită cu soţia lui, Jennie. După cină, din nefericire, Gary a căzut în reşedinţa lor şi a fost dus urgent la spital, dar a murit din cauza unui hematom subdural, a informat familia lui Rhodes.
Familia a făcut din nou apel la respectarea intimităţii şi a mulţumit celor care o sprijină în aceste momente. Gordon Ramsay se numără între cei care i-au adus un tribut lui Rhodes.
„Am pierdut un bucătar fantastic, Gary Rhodes. Este cel care a pus bucătăria britanică pe hartă'. Hematomul subdural este de obicei asociat cu leziunile la nivelul capului.
Gary Rhodes, figură cunoscută în Marea Britanie, şi-a deschis primele două restaurante în Londra, fiecare primind câte o stea Michelin în anii 1990. A apărut în show-ul TV „Hells Kitchen, a găzduit două sezoane ale „Masterchef USA şi a realizat propriul program, „Rhodes Around Britain.
În 2006, a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic pentru activitatea sa.