Din cei 50 de ani de carieră în bucătărie, Chef Joseph Hadad a petrecut 28 de ani în România. A aterizat aici din întâmplare, așa cum spune el, când țara era încă gri, la aproape cinci ani de la Revoluție. Îndrăgitul bucătar originar din Israel a povestit cum de a ajuns în România și care este unul dintre primele feluri de mâncare pe care le-a gătit în București.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI
Pasiunea pentru bucătărie a moștenit-o de la părinți, amândoi gătind extraordinar. Însă tatăl său a fost, de fapt, cel care i-a trasat această traiectorie, fără ca Joseph Hadad și frații lui să iasă din cuvântul său, deși bucătăria nu îl atrăgea la 15 ani, atunci când a început să gătească.
Cum a ajuns Chef Joseph Hadad în România, în 1995
Cu o carieră de 50 de ani în bucătărie, dintre care 28 ȋn România, Chef Joseph Hadad a povestit deschis despre încercările critice care i-au marcat existenţa şi despre modul în care le-a gestionat şi le-a modelat în lecţii importante pe drumul său către succesul internaţional.
„De la 15 ani am intrat în bucătărie. Tata a zis: „De la tine nu o să iasă nimic!'. M-am înscris la un curs, de la ora 08:00, până la 18:00. Patru zile se lucra în bucătărie, făceai tot, iar două zile, învăţai teorie, cu profesor”, a declarat Chef Joseph Hadad în cadrul Ştirilor Antena Stars, prezentate de Geanina Ilieş.
„În adolescență, tata m-a trimis la Școala de Bucătari din Haifa. În momentul împlinirii vârstei de 19 ani, m-am înrolat în armată, pentru o perioadă de trei ani, urmând ca apoi să mă angajez ca ajutor de bucătar. Armata ajută în formarea disciplinei, pentru un bărbat cred că este esențială. Să zboare, să prindă curaj, autonomie, încredere, să se descurce în orice situație.
Bucătăria este cea mai mare pasiune și cea care îmi oferă cele mai mari satisfacții. Dar încerc să îmi fac timp de cel puțin două ori pe săptămână și pentru sport. Merg la sală de fiecare dată când am ocazia, lucru ce mă relaxează și îmi dă foarte multă energie, povestea Chef Hadad, într-un interviu mai vechi, exclusiv pentru VIVA!
A ajuns în România în urmă cu 28 de ani, ca bucătar privat pentru Casa Vernescu, de la King David Hotel, unde gătea pentru premieri, șefi de stat și vedete internaționale (Michael Jackson și Madonna).
„În România am ajuns din întâmplare. Era o nuntă în Israel, iar proprietarului de acolo i-a plăcut ce am făcut. A deschis un restaurant aici, „Casa Vernescu', şi mi-a oferit posibilitatea să vin. Când am aterizat în Otopeni, în 1995, ţara era încă gri, la aproximativ 5 ani după Revoluţie. Nu exista, de exemplu, foie gras în ţară. Tin minte că făcusem acolo foie gras cu smochine, cu sos de cireşe amare, de sezon. Când a ridicat ospătarul capacul în faţa clientului, a rămaş şocat.'
Chef Joseph Hadad regretă că a stat departe de familie
În urmă cu 15 ani, juratul de la MasterChef și-a pierdut soția. Partenera de viață a chef-ului și mama celor trei copii ai săi a murit după o luptă cumplită cu boala secolului. Soția sa a fost diagnosticată cu cancer la sân, iar la scurt timp, celebrul bucătar a rămas văduv.
Joseph Hadad a făcut tot posibilul pentru a o salva o soția sa. Deși a rămas singur cu trei copii, bucătarul chef a reușit să meargă mai departe de dragul acestora și a reușit să devină unul dintre cei mai apreciați bucătari din România.
Chef Joseph Hadad mărturişeste că are un singur regret, şi anume, că nu a petrecut suficient timp cu familia.
„Nu am fost prea atent spre soţia mea. Bucuria mea este că Dumnezeu mi-a dat putere să cresc copiii, fără mamă. Ce s-a întâmplat cu soţia a fost un şoc foarte puternic şi am decis că dacă nu mă ridic atunci, se va pierde tot în legătură cu familia mea şi cu ce am construit eu.
De atunci, am muncit zi de zi pentru copiii mei. Acum, fata cea mare, Lipaz, a plecat în Israel. S-a desprins de cuib şi şi-a luat zborul. Îmi e cea mai dragă, pentru că de ea m-am ocupat personal, de când era bebeluș', și-a mai amintit Joseph Hadad pentru Ştirile Antena Stars.