Recent, chef Orlando Zaharia a suferit un accident în bucătărie și a ajuns de urgență la spital. Juratul de la Chefi la cuțite are acum mâna imobilizată și va rămâne cu ea așa pentru trei săptămâni, dar asta nu-l va îmoiedica să fie prezent la filmările pentru emisiune.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
După ce a fost victima unui accident domestic, în urma căruia și-a tăiat tendonul de la mână, chef Orlando Zaharia a ajuns de urgență la spital, unde a fost operat timp de două ore. Faimosul chef și-a îngrijorat fanii din mediul online după ce a apărut cu mâna imobilizată, așa că le-a povestit cum s-a întâmplat totul.
Chef Orlando Zaharia, operat de urgență
Dat fiind că emisiunea Chefi la cuțite se află acum în etapa battle-urilor, fanii lui Orlando Zaharia au fost îngrijorați să afle că acesta a suferit un accident și s-au temut că asta o să-l împiedice, mai ales că acesta urmează să stea cu mâna imobilizată trei săptămâni. Accidentul nu s-a petrecut la filmările pentru emisiune, dar, din păcate, îl va incapacita pe chef Orlando vreme îndelungată. Cu toate că a trecut printr-o operație dificilă, acesta nu și-a pierdut optimismul.
„Când este prea multă pasiune și prea multă dorință în bucătărie și uiți că trebuie să te mai și calmezi, se întâmplă lucruri neprevăzute. Ieri am avut puțini nervi și m-am răzbunat pe un tendon de la mână. Acum suntem bine, în trei săptămâni suntem și mai bine. Mare atenție: pasiunea trebuie să fie în farfurie! Lucruri ca ăsta se mai întâmplă. Cu toții ne-am mai tăiat. Hai că o să fie bine, eu sunt puternic, ca și voi!', a spus chef Orlando Zaharia într-un filmuleț pe TikTok.
@orlandozaharia Pasiunea face ravagii #fy #fyp ♬ original sound - Chef Orlando Zaharia
Cât câștiga Orlando Zaharia la începutul carierei
Chef Orlando Zaharia a mărturisit că mama lui a fost cea care i-a insuflat pasiunea pentru gătit, iar primii pași într-o bucătărie profesională i-a făcut după liceu. Totuși, a fost atras de acest domeniu încă din copilărie, când cel mai bun bucătar, foamea, l-a învățat să-și gătească singur.
„La bunici am fost obișnuit că, dacă îmi este foame, trebuie să îmi pregătesc singur, și atunci am început prima oară să gătesc. E mult spus gătit, mai degrabă combinam într-un ceaun ce găseam prin bucătărie. Împreună cu verișoarele mele îi pregăteam bunicii tot ce consideram noi că ar avea nevoie, iar când se întorcea de la câmp, ne făcea ea cina. Peste zi ne descurcam cu ce ne lăsa ea sau ce reușeam noi să mai încropim. Momentul în care am realizat că bucătăria este drumul meu în viaţă s-a întâmplat puţin mai târziu, pe la 18-19 ani, când îmi doream să plec din ţară pentru a mă dedica gastronomiei”, a povestit Orlando Zaharia pentru VIVA!
„Am intrat pentru prima oară într-o bucătărie profesională după ce am absolvit liceul, asta după ce, în primul trimestru, am fost repartizat să fac practică într-un hotel. La început, a fost foarte greu, pentru că era ceva cu totul nou pentru mine, eu încă îmi doream să copilăresc, dar mi-am dat seama repede
că nu mai este de glumă cu școala și că așa începe viaţa”, a continuat el.
Cât despre sumele pe care le-a câștigat la început de drum, acestea i-ar fi descurajat mulți pasionați de arta culinară dornici să facă din asta o meserie.
„Am crescut într-o familie modestă, cu niște venituri destul de mici, dar asta m-a învăţat să apreciez fiecare lucru, oricât de mic ar fi el. A trecut ceva timp de atunci, dar îmi amintesc că în perioada de practică primeam câte unul sau doi dolari (birlici, cum le spuneam noi) pe săptămână. Mai târziu, când m-au angajat, știu că din primele salarii mi-am cumpărat haine și am început să ies și eu mai des cu băieţii”, a mai spus Orlando Zaharia pentru VIVA!