Chefii de la Chefi la cuțite, criticați dur de Loredan Gargalac, cel mai cunoscut bucătar român din Marea Britanie: "Calibrul lor lasă de dorit, o mare rușine, niște amatori"

 Radulescu Ruxandra
.

Chefii de la „Chefi la cuțite”, criticați dur de Loredan Gargalac, cel mai cunoscut chef din Marea Britanie. Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea i-au șocat pe fani, când au decis să plece de la show-ul „Chefi la cuțite”. Loredan Gargalac îi critică dur pe cei trei bucătari îndrăgiți de public.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Chefii de la „Chefi la cuțite”, criticați de Loredan Gargalac, cel mai cunoscut chef din Marea Britanie. Decizia lui Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și a lui Sorin Bontea de a renunța la rolul de jurați de la „Chefi la cuțite” i-a luat prin surprindere atât pe fani, cât și pe producători. Iată că cel mai renumit chef român din Marea Britanie, Loredan Gargalac, a avut o reacție virulentă, numindu-i pe cei trei chefi „amatori”. Gargalac, 53 de ani, a câştigat de trei ori Premiul de excelenţă „AA1 Rosette Award' și deține de ani buni propria afacere în centrul Londrei.

chefii-bontea-dumitrescu-si-scarlatescuchefii-bontea-dumitrescu-si-scarlatescu

Chefii de la Chefi la cuțite, criticați duri de Loredan Gargalac, cel mai cunoscut bucătar român din Marea Britanie

Cei trei bucătari de la „Chefi la cuțite”, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea, au plecat de la show-ul de succes de la Antena 1, fapt care i-a pus în încurcătură pe producători. Au existat voci care au insinuat că aceștia ar fi nerecunoscători față de marea producătoare Mona Segall, prin plecarea lor neașteptată. Iată că și cel mai bun chef român din Marea Britani, Loredan Gargalac, și-a exprimat opinia față de gestul celor trei chefi, pe care îi numește „amatori”.

Citește și: Cum îi lăuda Mona Segall pe Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu, înainte de plecarea lor de la Chefi la Cuțite: „Au chimia și competitivitatea care este necesară…”

Citește și:Ce clauză sunt obligați să respecte toți concurenții Chefi la Cuțite: „Am rămas mască atunci când ni s-a zis'

„Emisiunea nu a pierdut nimic prin plecarea celor trei jurați. Dimpotrivă, are doar de  câștigat! Sper ca cel care se ocupă de emisiunea asta să aleagă în sfârșit niște profesioniști, nu doar amatori! Părerea mea o știți vizavi de acești trei jurați. Nu fac aici un atac la persoană, ci doar le-am criticat calitățile profesionale. Nu am urmărit emisiunea, dar am mai discutat cu participanți la diverse ediții și mi-am format o părere. Calibrul lor de profesioniști lasă de dorit din toate punctele de vedere.

Cei trei, Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu , sunt cunoscuți fiindcă au apărut mai tot timpul la televizor, dar asta nu înseamnă automat că sunt și cei mai buni, că sunt niște profesioniști. Nu ai cum să fii mai slab pregătit decât competitorul. Am auzit că au fost acolo, de-a lungul timpului, oameni mai bine pregătiți profesional ca cei trei jurați. E o mare rușine să te apuci să înfiletezi un somon în fața competitorilor și tu nu știi pentru tine cum se face asta. Îl măcelărești și apoi schimbi subiectul', a sunat declarat lui Loredan Gargalac pe acest subiect pentru CANCAN.RO.

Loredan Gargalac consideră că cei trei chefi de la „Chefi la cuțite” sunt vedete, nu experți

Loredan Gargalac este de părere că în România, nu se știe diferența dintre vedete și adevărații specialiști în gastronommie

„Asta e problema în România: lumea nu știe să facă diferența între amatori și profesioniști. Indiferent ce juriu va veni, acela trebuie să fie mult peste capacitățile profesionale ale competitorilor. Altfel, nu se va respecta principiul care spune că cel care mă jurizează trebuie să știe mai bine decât mine, concurent, ce este de făcut!

Showul gastronomic de televiziune TV e una, a fi la televizor e una și cu totul altceva este a fi un bucătar profesionist'.a mai adăugat loredan Gargalac, pentru sursa citată.

Loredan Gargalac, despre plecarea celor trei bucătari de la „Chefi la cuțite”

Loredan Gargalac a mai adăugat că rolul unui bucătar-chef este și acela de a educa publicul în domeniul gastronomiei, nu numai de a-și conduce business-ul.

„Să nu uităm că într-un restaurant șeful-bucătar pe lângă faptul că are datoria de a produce bani pentru acel loc, fiindcă el este motorul corabiei, are și datoria și dreptul de a educa lumea. În câte restaurante românești se întâmplă așa ceva, să-l vezi pe șeful bucătar  cu un preparat nou printre clienți, povestindu-le acestora cum se mănâncă? În Marea Britanie, asta facem. Când vedem o figură nouă, interacționăm cu omul. Îi povestim, fiindcă face parte din meseria noastră.

Educăm oamenii să mănânce, dăm finețe gusturilor lor. Mulți spun că nu mănâncă friptură în sânge sau antricot în sânge fiindcă ori de câte ori am comandat așa ceva era mult sânge în farfurie. Or, la mine o asemenea comandă nu ține cont de cantitatea de sânge din farfurie, ci e vorba despre culoarea cărnii. Atâta timp cât preparatul e gătit cum trebuie chiar dacă vorbim despre carne roșie nu are niciun pic de sânge în farfurie.

Educația culinară nu există în România, iar principalii vinovați sunt șefii bucătari, fiindcă ei ar trebui să facă asta, să iasă din coliviile lor și să facă educație culinară cu clienții, dar până vom ajunge la nivelul acela mai avem!', conchide același Loredan Gargalac.

FOTO: INstagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton