Cheloo, Ombladon și Macanache au fost amendați pentru prestația de la Untold 2023. Reacția artiștilor: "Când plătim taxe de la concerte, vă place?"

 Radulescu Ruxandra
.

Cheloo, Ombladon și Macanache au fost amendați pentru prestația de la Untold 2023. După ce Gheboasă a fost amendat cu 1.000 de lei de Jandarmerie, pentru versurile obscene de la Untold, alți patru artiști au fost sancționați de către autorități. Potrivit surselor citate de 24Cluj, printre aceștia se află Cătălin Ștefan Ion – Cheloo, Bogdan Ionuț Pastacă – Ombladon de la Paraziții, dar și Macanache – Constantin-Bogdan Dinescu.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Cheloo, Ombladon și Macanache au fost amendați pentru prestația de la Untold 2023După scandalul Gheboa, în care artistul de etnie romă s-a ales cu amendă din partea Jandarmeriei pentru versurile vulgare de pe scena Untold 2023, alți patru artiști au fost sancționați în cadrul evenimentului. Potrivit publicației 24Cluj.ro. amenzile au fost aplicate în aceeași zi în care a fost sancționat și Gheboasă. Iată ce măsuri au luat autoritățile în cazul artiștilor de la Untold 2023!

https___www.cancan.ro_wp-content_uploads_2016_03_15419548_2-parazitii-foto-alex-barbulescu-2-size1https___www.cancan.ro_wp-content_uploads_2016_03_15419548_2-parazitii-foto-alex-barbulescu-2-size1

Cheloo, Ombladon și Macanache au fost amendați pentru prestația de la Untold 2023

Reacţia Jandarmeriei din Cluj a venit după ce trapperul Gheboasă, amendat de Gruparea Mobilă Cluj-Napoca pentru prestaţia de la Untold, a acuzat instituţia de rasism. Potrivit surselor 24Cluj.ro alți patru artiști, printre care Cătălin Ștefan Ion – Cheloo, Bogdan Ionuț Pastacă – Ombladon de la Paraziții, și Macanache – Constantin-Bogdan Dinescu au fost amendați de Jandarmerie.

În continuare, ne reafirmăm angajamentul de a proteja drepturile şi libertăţile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale', a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Citește și: Gheboasă a bătut un polițist până l-a băgat în spital, când avea doar 16 ani: „Hai să-l facem pe gabor!'. Victima a avut nevoie de 70 de zile de îngrijiri medicale

Citește și: „Alți artiști au avut versuri la fel de rele. Este rasism la adresa mea'. Prima reacție a lui Gheboasă, după amenda Jandarmeriei, pentru versurile obscene de pe scena Untold

Mai mult de atât, scandalul a trecut și porțile CNA. După haosul creat după UNTOLD,  în ședința CNA (Consiliul Național al Audiovizualului) s-a votat în unanimitate să se solicite oficial platformei YouTube blocarea/ filtrarea materialelor care conțin îndemnuri la consumul de droguri, violențe și obscenități. În cadrul ședinței au fost analizate melodii trap ale mai multor interpreți autohtoni precum: Gheboasa, Nane, Killa Fonic, Satra Benz, Albert NBN, Amuly, Azteca și Ian.

Trapperi de pe scena UNTOLD și nu numai reacționează în masă, acuzând faptul că le este știrbit dreptul la liberă exprimare și creație artistică.  Albert NBN este unul dintre cei care au fost foarte vehemenți.

Prima reacție a lui Macanache după ce a fost sancționat la Untold 2023

Raperul Macanache, pe numele său real Constantin-Bogdan Dinescu, a fost de asemenea amendat de Jandarmerie pentru piesele cântate la Untold 2023. Macanache a invocat, în apărarea sa, Articolul 30 din Constituție, ce vizează libertatea de exprimare, alineatele 1 și 2, în cadrul unei postări pe social media.

„Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.”

Reacția traperilor de la Untold 2023, față de sancțiunile Jandarmeriei

Albert NBN, unul din traperii care a urcat pe scena festivalului UNTOLD 2023, a reacționat la sancțiunile Jandarmeriei, acuzând autoritățile de ipocrizie

„Ce vreți voi de la noi? Când plătim taxe de la concerte, vă place? Vă place când luați bani de la concertele noastre, nu? Vă place când ne intră banii de pe YouTube și plătim taxe, nu? Vă place când ne cumpărăm ceva din banii pe care îi facem din înjurăturile noastre și vă vin vouă 20%, 30%, 40%, nu?

Bă, lăsați-ne să ne facem treaba. V-ați pus pe capul nostru. Bă, voi nu aveți subiect de vorbit de v-ați pus pe capul nostru? a spus Albert NBN pe TikTok.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton