Christian Sabbagh se retrage din televiziune pentru o perioadă și pleacă în străinătate. Motivul pentru care a luat decizia: "Trebuie să iau o pauză"

 Tudorache Simona
.

Christian Sabbagh renunță pentru o perioadă să mai prezinte știrile la Kanal D. Jurnalistul va pleca la Viena, acolo unde fiul său cel mic, diagnosticat cu autism, va urma un tratament inovativ. Christian Sabbagh a vorbit de-a lungul timpului despre durerea pe care a simțit-o atunci când medicii l-au diagnosticat pe fiul lui, Christian Jr,. cu această cruntă afecțiune.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Christian Sabbagh și Iulia, soția lui, au încercat pentru fiul lor mai multe terapii costisitoare, dar rezultatul dorit s-a lăsat așteptat. Acum cei doi speră într-o minune și sunt dispuși să meargă până în pânzele albe pentru fiul lor. Christian Sabbagh a fost implicat în multe misiuni și a transmis uneori din zone de război, dar nu a simțit niciodată suferința așa cum a trăit-o de când cu boala fiului său.

christian-sabbagh-12christian-sabbagh-12

Christian Sabbagh renunță la știri și își duce fiul diagnosticat cu autism în străinătate

Christian Sabbagh renunță la știri pentru sănătatea fiului lui. „O perioadă scurtă nu voi mai prezenta știrile. Cu unii dintre dumneavoastră probabil mă voi vedea la Viena, cu totul întâmplător pe stradă. Încerc un tratament inovativ pentru fiul meu, care este autist. Indiferent de problemele mele, rămân același jurnalist, doar că trebuie să iau o pauză', a scris el pe Facebook.

Citește și: Costin Craioveanu, fostul soț al Mihaelei Cernea, condamnat la închisoare. Decizia magistraților la un an de la accidentul produs, după ce s-a urcat beat la volan și a avariat două mașini

Citește și: Simona Gherghe, motivul real pentru care a plecat de la Acces Direct: „E un format controversat, greu, apăsător. Le-am spus că aș putea să mă întorc dacă schimbăm totul acolo, dar…' / EXCLUSIV

Citește și: Fetele lui Codin Maticiuc nu au văzut niciun film în care joacă actorul: 'Nu le-am putut arăta nimic până acum…' Ce proiect a acceptat de dragul lor și când va intra în cinematografe / EXCLUSIV

Citește și: Cum se înțelege în prezent Nicole Cherry cu sora ei și cum s-a schimbat relația lor de-a lungul timpului: „Certurile între frați și surori sunt normale. Când a devenit adolescentă nu a mai avut timp de mine…”. Carla a revenit în țară de 2 ani, după ce a locuit la Londra cu soțul ei/ EXCLUSIV

Ce a simțit Christian Sabbagh când a aflat diagnosticul fiului său

Christian Sabbagh mărturisea că momentul în care a aflat că fiul lui este autist a fost cel mai dureros din viața lui.

„A fost un moment dificil. O astfel de veste este debusolantă pentru orice părinte. Am avut nevoie de un timp să asimilez această informație și să mă „adun'. A fost cel mai teribil și dureros moment din viața mea. Dar nu poți stă cu brațele încrucișate întrebându-te de ce ți se întâmplă ție, așa că am reacționat și acționat rapid pentru a vedea ce putem face', spunea Christian Sabbagh pentru Unica.

Christian Sabbagh, despre terapiile la care a mers cu fiul său

Jurnalistul susținea că a încercat mai multe terapii pentru micuțul Christian, dar rezultatele se vor vedea în timp. „Cred că am aplicat toate terapiile existente pentru tulburările din spectrul autist. Dar copiii sunt diferiți și o terapie care dă rezultate într-un caz poate fi ineficientă în altul. Acum avem o nouă echipă de terapeuți și se pare că suntem pe drumul cel bun. Dar terapia necesită timp, răbdare și foarte mulți bani, iar evoluția o vezi în timp', mărturisea el.

Christian Sabbagh a vorbit și despre prețurile acestor terapii, unele extrem de costisitoare pentru România. „Extrem de costisitoare. Un proces terapeutic în aceste cazuri depășește câteva mii de lei lunar, depinde de câte ședințe are nevoie copilul. Ajutorul oferit de stat este mic comparativ cu nevoile unei familii care se confruntă cu o asemenea încercare', preciza jurnalistul.

Soția lui Christian Sabbagh a intrat în depresie la aflarea diagnosticului

Acestă poveste dureroasă le-a încercat din plin și viața de familie. Jurnalistul mărturisea că soția lui, Iulia, a intrat în depresie atunci când au înțeles cu ce se confruntă.

„Când Iulia a aflat diagnosticul lui Christian a intrat într-o depresie severă. Nu se putea discuta cu ea, era nervoasă și inițial nu am înțeles despre ce este vorba. A avut curajul la un moment dat să îmi spună ce se întâmplă. Dar până să știu aveam și eu diferite scenarii departe de trăirile ei. Dar lucrurile s-au reglat tocmai datorită comunicării dintre noi', mai spunea Sabbagh.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton