Cine e Laurențiu Paicu de la MasterChef 2024. Are 34 de ani și este arhitect

 Oana Pantazi
.

Cine e Laurențiu Paicu de la MasterChef. Unul dintre concurenții care luptă pentru cel mai important titlu în bucătărie, Laurențiu Paicu, este arhitect și pasionat de gătit. Acesta a încercat să-i surprindă pe cei trei chefi cu un preparat inedit.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST, GRATIS, AICI

Laurențiu Paicu, arhitect de profesie, este în egală măsură pasionat de modă și design, dar și de bucătărie. rămâne de văzut însă dacă viziunea sa culinară îl va aduce printre finaliștii MasterChef și în ce măsură va reuși să pregătească dish-uri nu doar spectaculoase, ci și gustoase.

MasterChef-1MasterChef-1

Cine e Laurențiu Paicu de la MasterChef 2024

Laurențiu are 34 de ani, este arhitect și locuiește în București. S-a născut în Orăștie, județul Hunedoara, și spune că a avut o copilărie tipică de Ardeal, foarte calmă, aproape slow motion. Consideră că partea creativă a moștenit-o de la mama lui – tot ea era cea care gătea când era mic și îl lăsa pe lângă ea să experimenteze. Din copilărie a fost atras de pictură, picta pe pietre, pe sticlă, pe oriunde apuca. Medicul de familie le-a recomandat părinților să-l înscrie la Școala de Arte, iar din clasa a 5-a până în clasa a 12-a a făcut naveta zilnic. Și-a dorit să devină designer vestimentar, dar și-a dat seama că sunt șanse să moară de foame, așa că a descoperit arhitectura. După ce a terminat Facultatea de Arhitectură de la Oradea, s-a mutat la București.

Citește și: Cătălin Scărlătescu povestește cât de greu și lung a fost drumul către succes: „Pe mine m-a pocnit televiziunea abia la 40 și ceva de ani. Asta a fost menirea mea, să muncesc. Nu aveam cum să păcălesc…’ / EXCLUSIV

Citește și: Gina Pistol susține că simțul umorului și respectul sunt secretele mariajului cu Smiley. Cum depășesc momentele dificile: „Clar eu sunt cea care dramatizează. Andrei…’ / EXCLUSIV

Citește și: Alina Sorescu susține că schimbarea lui Alexandru Ciucu are legătură cu procesul pentru custodia fiicelor lor: „Încearcă să își fabrice o nouă imagine! Totul este o strategie de distorsionare a realității…

Îi place să meargă la sală și este pasionat de modă, având o colecție de genți foarte scumpe, pe care le consideră investiții. În colecția lui se regăsește și geanta-porumbel din Sex & The City. În prezent, are propriul studio, un brand pe care l-a creat cu prietena sa bună, Andra Marinescu. Se consideră o fire creativă, calmă și foarte antisocială. Este competitiv, ambițios și perfecționist. Nu scoate niciodată un cuvânt pe gură fără să-l gândească de 10 ori înainte. Când vine vorba despre bucătărie, admite că este haos, dar este un haos ordonat. Îi place să experimenteze și să reinterpreteze rețete.

Ce a gătit Laurențiu Paicu la MasterChef

Chiar dacă este vorba despre un concurs pentru amatori, ștacheta este destul de ridicată. Șorțul de aur a fost câștigat deja, de Cristian Ușurelu, de profesie programator, iar cei trei chefi au pretenții mari de la concurenți. În această seară, Laurențiu Paicu va încerca să-i surprindă pe jurați cu un pui în sos franțuzesc de tarhon, servit într-o farfurie realizată chiar de el:

„Am făcut o farfurie specială pentru MasterChef – conceptul a fost o bucată de material textil care cade pe un bol inexistent, păstrând această formă de fantomă', a dezvăluit acesta.

„Iartă-mă că te întreb, și mâncarea o gătești ca design? În mod normal, puiul ăla ar trebui să stea în sos, ca să-și ia gust', a fost replica lui Florin Dumitrescu.

La finalul jurizării, părerile celor trei chefi au fost împărțite. „Eu cred și voi crede toată viața că piatra de temelie, cea mai grea încercare pentru un bucătar, este sosul. Pentru mine, sosul tău este aproape perfect…', a spus Chef Florin Dumitrescu.

Chef Sorin Bontea a fost însă de altă părere: „Îți lipsește ceva din farfurie, îți lipsește o garnitură, ceva care să susțină și carnea, și sosul'.

Iar chef Cătălin Scărlătescu consideră că Laurențiu mai are de învățat: „Mai ai mult de muncă, tată!'.

„Ești înconjurat de tot ce e frumos – design, mâncare. Idei ai, ești creativ, nu știu dacă bucătăria ți se potrivește neapărat, pentru că, ai fi surprins, bucătăria este mai agresivă și mai grea decât șantierul!', a conchis chef Florin dumitrescu, așa că rămâne de văzut, în această seară, de la ora 20:30, într-o nouă ediție MasterChef, dacă Laurențiu Paicu a primit șorțul.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton