Cine e Lucian Ghimiși. Lucian Ghimiși este unul dintre cei mai talentați actori români, iar în trecut a fost manager la Teatrul Ion Creangă și director la ARCUB. Puțini sunt cei care își mai amintesc că a fost asistentul Andreei Marin la „Surprize, surprize” în timp ce, în paralel, muncea în construcții, în Italia.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Viața lui Lucian Ghimiși este un roman, așa cum spune chiar el. Știe să facă de toate, încă din copilărie și munca grea nu i-a fost niciodată străină, însă cel mai bine se simte pe scenă. A apărut și în multe emisiuni de televiziune, însă tot teatrul îl împlinește cel mai mult. Totul despre cine este Lucian Ghimiși.
Cine e Lucian Ghimiși. Lucian Ghimiși a crescut la țară, a fost cioban și a lucrat în construcții, în Italia
Lucian Ghimiși a crescut la țară, în Moldova și unele dintre cele mai dragi amintiri ale sale sunt cele din perioada petrecută alături de bunicul său, la stână. I-a fost ajutor de cioban și este foarte mândru de acest prin „loc de muncă al său”, de la vârsta de 8 ani și până la 15.
„Am crescut în Giulești și la țară, în Bălești, județul Vrancea. Vacanțele de vară le petreceam cu bunicul, care era cioban. De la vârsta de 8 ani și până la 15 ani, am fost ajutorul lui, adică am fost ajutor de cioban. Știu cum se face transhumanța, spunea Lucian Ghimiși acum câțiva ani.
În perioada în care era asistent al Andreei Marin la „Surprize, surprize”, Lucian Ghimiși trudea și în construcții, în Italia.
În perioada cât am apărut la Surprize, Surprize' (n.n. unde a fost co-prezentator), lucram și în construcții, în Italia. Colegii mei de acolo sunau în tara, la rude, și spuneau: Să moara mama, lucrez cu ăla de la Surprize' (rade). Înainte de asta, pe la 19 ani, am fost ajutor de ospătar, la Azur', în Costinești. Viață mea e un roman…', a mai dezvăluit Lucian, astăzi unul dintre membrii de baza ai trupei de actori de la Teatrul Nottara, din București.
Pe lângă activitatea din teatru, se adaugă și aceea de gazdă a unor emisiuni ale Televiziunii Române („Trupa DP2', „Televiziunea, dragostea mea', „Surprize, surprize', „Serviciul român de comedie') și cea de reporter la Național TV.
Cum și-a început Lucian Ghimiși cariera de actor
Mai multe detalii despre cine este Lucian Ghimiși. Lucian Ghimiși a absolvit Facultatea de Teatru, secția Arta Actorului, din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, la clasa prof. Olga Tudorache.
Cariera sa a început la Teatrul Maria Filotti din Brăila și a continuat la Teatrul George Ciprian din Buzău, unde şi-a perfecţionat tehnicile de joc şi s-a întâlnit cu piesele unor mari dramaturgi români şi universali: Visul unei nopți de vară şi Comedia erorilor de William Shakespeare, T&C – Iubirea e un lucru foarte mare după Ion Băieșu, Bărbierul din Sevilia de Beaumarchais, Ce înseamnă să fii onest de Oscar Wilde, Zăpezile de altădată de Dumitru Solomon, Acolo, departe de Mircea Ştefănescu, Steaua fără nume de Mihail Sebastian.
Tot în Buzău, oraşul său natal, a coordonat departamentul de imagine al Teatrului George Ciprian şi a predat elevilor Liceului de Artă cursuri de actorie, realizând împreună cu aceştia spectacolele: Ali Baba şi cei 40 de hoţi, Cocoşatul de la Notre-Dame, Frumoasa şi bestia, a căror regie a semnat-o. Ulterior, mulţi dintre învăţăceii săi au fost admişi la UNATC la secţiile Arta actorului, Păpuşi-Marionete şi Teatrologie.
Datorită talentului său şi abilităţii de a aborda cu aplomb cele mai diferite personaje a fost ales să facă parte din distribuţiile unor montări originale semnate de regizorii: Alice Barb, Anca Maria Colţeanu, Răzvan Ioan Dincă, Cezar Ghioca, Attila Vizauer.
Apreciat pentru calitățile sale comice, pentru dezinvoltura pe care o are de fiecare dată când apare în faţa spectatorilor şi pentru farmecul personal, Lucian Ghimişi a fost prezentatorul mai multor ediţii consecutive ale Galei Vedetelor – VEDETEATRU de la Buzău, organizat de Teatrul George Ciprian, potrivit theatrum.ro.
În 2005 s-a alăturat echipei Teatrului Nottara şi a jucat în spectacolele: Nu vorbiţi cu actorii de Tom Dudzick şi Opera de trei parale de Bertolt Brecht (ambele în regia Dianei Lupescu), Clipe de viaţă de William Saroyan (regia: Cristian Dumitru), Antigona de Jean Anouilh (regia: Claudiu Goga), Pădurea de A.N. Ostrovski (regia: Tudor Mărăscu), Capul de răţoi de George Ciprian, (regia: Răzvan Ioan Dincă).
Lucian Ghimiși a fost manager la Teatrul Ion Creangă și director la ARCUB
În anul 2013, a fost numit prin concurs de management directorul Teatrului Ion Creangă din Bucureşti. Însă, în ciuda responsabilităţilor pe care le are de întâmpinat în noua sa funcţie, Lucian Ghimişi nu a renunţat la profesiunea sa de credinţă.
Pe scena Teatrului Nottara, a apărut în producţiile: Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare, Matrimoniale de Lia Bugnar, De dor și drag, Maria Tănase, Umor, amor, fior de dor… în Bucureşti (regia: Diana Lupescu), Titanic Vals de Tudor Muşatescu (regia: Dinu Cernescu) şi Aniversarea de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov (regia: Vlad Massaci).
Anul trecut, Lucian Ghimiși a revenit în televiziune, după 15 ani
în 2023, Lucian Ghimiși a revenit în televiziune după o pauză de 15 ani, cu un proiect special care i s-a potrivit foarte bine, „Săriți de pe fix', la Pro TV, unde a făcut echipă cu Anna Lesko.
„Am înțeles că ar trebui să vin să dau și eu un casting, că n-am mai fost de mult și că e o emisiune care mi se potrivește, într-un fel. Nu că aș fi eu sărit de pe fix, în viața de zi cu zi. Și, așa, am ajuns', a spus mai în glumă mai în serios Lucian Ghimiși.
Cei cu care se află tot timpul pe platoul noii emisiuni coordonate de Cabral sunt Anca Dinicu, Cătălin Neamţu, Mihai Rait, Emily Burghelea, Alex Bogdan, Anisia Gafton și Paul Ipate.
Cine este Lucian Ghimiși. În afară de teatru și de emisiune, buzoianul a recunoscut că mai are timp să joace din când în când fotbal, duminica. „Dar eu fac pentru mine teatru. Acolo mă hrănesc. Teatrul mie îmi dă tot! Și dacă pot, mă duc o dată pe săptămână, într-adevăr, la fotbal. Dar, de exemplu, de când am început filmările, de o lună și jumătate, nu am mai fost la fotbal. Repetiții și altele, și atunci… Nu, nu sunt însurat. Nu s-a întâmplat. Nu știu ce să zic… Am mai cucerit și eu, așa, la viața mea. Am mai și fost cucerit, dar nu s-a întâmplat nimic important. Îmi doresc totuși atât de mult să mai joc și rolul de băieți răi!… Aproape doar băieți buni am jucat', a mai Lucian Ghimiși.
Detalii neștiute despre Lucian Ghimiși
Lucian Ghimiși recunoaște că nu este căsătorit și nici nu a vrut să aibă copii până la această vârstă. Dacă ar fi să joace jocul „Kiss, Marry, Kill', alături de colegii lui de emisiune, Anisia Gafton, Anca Dinicu și Alex Bogdan – „Cu Dinicu mă sărut, cu Anisia mă însor, ca să-l omor pe Alex Bogdan'.
Actorul povestește amuzat care a fost cel mai ciudat compliment pe care l-a primit de la un fan. „După un spectacol de teatru, a venit un băiat și mi-a spus că i-a plăcut cum am jucat postul de fundaș dreapta. După un spectacol de teatru, m-a felicitat pentru un meci de fotbal. Îți dai seama ce bine am jucat?'.
Ce se știe mai puțin despre Lucian este că a participat la maraton, ba chiar a ieșit pe locul 184. „Am plecat de la Universitate, am ajuns până la Săftica, m-am întors și m-am oprit la stadion, la Tineretului. Și am ajuns după 5 ore și 32 de minute.
M-am așezat pe iarbă. Nu am putut să mă ridic. Au venit organizatorii, au oprit un taxi, m-au pus mort în taxi, am ajuns, l-am rugat pe taximetrist să urce, m-a dus sus la etajul 10, a bătut la ușă, m-a luat taică-miu, m-a pus în canapea. M-am ridicat din canapea după 24 de ore, cu o febră musculară groaznică. Am alergat fără să fac încălzirea', mai adaugă actorul în cadrul emisiunii.
Actorul își amintește și care a fost cel mai jenant lucru care i s-a întâmplat la teatru. „La un moment dat, aveam un spectacol la Buzău și am uitat să ajung la două spectacole, am uitat de ele, pur și simplu. Iar la unul am urcat la lumini când, în mod normal, trebuia să stau în culise, și stăteam și vorbeam cu regizorul de lumini.
Și la un moment dat, el rămâne așa! Îl văd că rămâne cu privirea spre scenă. Și zic: ce e? Pe scenă era Radu Panamarenco. Și el zice: dar nea Radu tre să facă mișcarea asta? Se plimba dintr-o parte a scenei în alta. Mă uit și eu mai bine… Mamăă, trebuia să fiu în scenă și eu stăteam la taclale!', a spus Lucian Ghimiși anul trecut, în emisiunea „Săriți de pe fix', de la Pro TV.