Cine e Mary Donaldson, Regina Danemarcei. Ea și Regele Frederik s-au cunoscut într-un pub din Sydney

.

Cine e Mary Donaldson, Regina Danemarcei. Prințul Frederik s-a transformat în Regele Frederik al Danmarcei, iar consoarta sa, Mary Donaldson, va fi numită de acum înainte Regina Danemarcei. Pe 31 decembrie 2023, Regina Margareta a II-a Danemarcei a făcut un anunț surprinzător, menționând că va abdica pe 14 ianuarie 2024, după 52 de ani de domnie, în favoarea Prințului moștenitor Frederik. Iată ce poveste de dragoste impresionantă au Frederik și Mary Donaldson!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Cine e Mary Donaldson, viitoarea Regina Danemarcei. În vârstă de 83 de ani, Regina Margareta se afla pe tronul Danemarcei din ianuarie 1972, iar după mai bine de o jumătate de secol de domnie, suverana a decis să lase tronul fiului ei, Prințul Frederik (55). Drept urmare, de duminică, 14 ianuarie, Danemarca are un nou suveran. Iar noua Regină este Mary Donaldson (51), femeia care îi este alături prințului moștenitor de mai bine de două decenii. Cu toate că nu este la fel de faimoasă precum Prințesa de Wales, Kate Middleton, sau Letizia a Spaniei, noua Regină a Danemarcei este, de asemenea, considerată a fi un etalon în materie de stil și frumusețe.

Archives – Prince Frederik et princesse Mary de DanemarkArchives – Prince Frederik et princesse Mary de Danemark

Cine e Mary Donaldson, Regina Danemarcei

În urmă cu 24 de ani, frumoasa australiancă nici nu visa, cu siguranță, că peste mai bine de două decenii va urca pe tronul Danemarcei, alături de soțul ei. Iată însă că azi, la 51 de ani, Mary Donaldson, este partenera de viață a unui rege, mamă a patru copii și, la rândul ei, regină, dovedind că basmele cu prinți și prințese chiar există.

Drumul ei neobișnuit dintr-o familie din clasa de mijloc australiană spre tronul Danemarcei a început, în anul 2000, într-un bar din Sydney cu o poveste în egală măsură ilară și greu de crezut. Mary Donaldson se afla atunci alături de un grup de prietene și discuția fetele au intrat în vorbă cu Prințul Frederik, fratele său, Joachim, și vărul lor, Nikolaos, fără să aibă idee cine erau aceștia. Ele erau preocupate de… părul de pe pieptul celor trei, care purtau cămășile deschise. Astfel au intrat în vorbă toți și așa a început povestea de dragoste dintre Mary Donaldson, pe atunci în vârstă de 28 de ani, și Prințul Frederik.

Citește și: Vedete care au murit în 2023. Stephan Pelger, Rona Hartner și Natașa Raab s-au stins din viață în 2023

Citește și: Cine l-a consolat pe Cătălin Bordea, după divorțul de fosta lui soție, Livia: „A suferit foarte mult. A venit la mine, ne-am simțit bine…'

Citește și: Lora, confesiune dureroasă la 4 ani de la moartea mamei sale: „Niciodată nu am visat-o. Cred că ea știe că pentru mine este clar o avertizare dacă…’

„Toate fetele din jurul mesei discutau despre ce este mai bine – bărbatul cu păr pe piept sau bărbatul fără păr, iar prinții purtau cămăși deschise', povestea una dintre prietenele lui Mary, potrivit The Guardian.

'Ni s-a permis să îi atingem pe prințul Frederik și pe prințul Nikolaos. Mi-a plăcut cel mai mult Prințul Frederik pentru că era foarte finuț. Prințul Nikolaos avea foarte mult păr și chiar nu era genul meu. Prima dată când ne-am întâlnit, ne-am strâns mâna și nu știam că este prințul moștenitor al Danemarcei. O oră sau cam așa ceva mai târziu, cineva a venit la mine și m-a întrebat: Știi cine sunt acești oameni?', a povestit Mary, într-un interviu, în anul 2003.

Noua Regină a Danemarcei a fost agent imobiliar

Mary Donaldson a venit pe lume în 1972, anul în care Regina Margareta a II-a a Danemarcei a fost încoronată, în Hobart, într-o familie de scoțieni. Tatăl ei a fost profesor de matematică, iar mama – aisstent executiv la Universitatea din Tasmania. Mezina familiei, Mary, a mers la școlile locale, iar ulterior a studiat Comerț și Drept în Tasmania. Mai întâi s-a mutat la Melbourne, iar apoi la Sydney, unde a avut un job în publicitate, iar apoi s-a angajat în domeniul imobiliar.

După întâlnirea lor de la Slip Inn, Mary Donaldson și Prințul Frederick s-au iubit, o perioadă, de la distanță, la fel ca Prințul Harry și Meghan Markle. Frederik și-a vizitat însă iubita în Australia de mai multe ori în anul următor. A fost doar o chestiune de timp până cei doi au fost surprinși de paparazzi, iar astfel legătura lor a fost făcută publică. Atunci, Mary a fost descrisă drept o „frumoasă, extrovertită, talentată și poate viitoare prințesă moștenitoare'.

În cele din urmă, Frederik a convins-o pe Mary să se mute la Copenhaga. Înainte să ajungă în Danemarca, ea a participat la cursul ţinut de Teresa Page, fondatoarea Starmakers, o firmă de dezvoltare personală şi profesională din Sydney. Participanţii la acest curs, care costa 1.200 de dolari australieni (804 dolari), iau lecţii de „construire a încrederii, prezenţei şi magnetismului” şi de „postură graţioasă”, iar Mary avea nevoie de îndrumare în acest sens. Teresa Page nu a știut însă nicio secundă că tânăra care venise să ia lecții de stil se întâlnea atunci cu Prințul moștenitor al Danemarcei. De altfel, Mary a învățat limba daneză, la sfatul Reginei, înainte de a se căsători cu Prințul Frederik.

Cei doi s-au logodit oficial la 8 octombrie 2003, s-au căsătorit în 2004 și sunt părinții a patru copii.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton