Cine este Adrian Fetecău, liderul grupului Vouă. Adrian Fetecău a great grupul VOUĂ la începutul anului 1982, atunci când era student în anul V la Politehnică. Adrian Fetecău susținea că, la momentul înființării grupului, în România abia apăruseră camerele video, iar aceasta a fost o șansă uriașă. Inginer la bază, Adrian Fetecău a profesat și ca jurnalist sportiv. Cine este, de fapt, Adrian Fetecău.
Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!
Cine este Adrian Fetecău, liderul grupului Vouă. Adrian Fetecău a avut parte de o copilărie modestă la Buzău. A ales să dea la Politehnică, dar pe parcurs și-a schimbat domeniul de activitate. A lucrat ca inginer, dar jurnalismul sportiv și spectacolele susținute alături de grupul Vouă i-au condimentat, de fapt, viața. E căsătorit și are o fiică care face tenis de performanță.
Cine este Adrian Fetecău, fondatorul grupului Vouă
Cine este Adrian Fetecău, liderul grupului Vouă. Adrian Fetecău a avut o copilărie modestă, dar părinții lui au făcut totul ca să îi fie bine. Fetecău își amintește că în clasa a IX-a s-a mutat cu părinții într-un apartament și atunci a văzut pentru prima oară o baie normală.
„Eu m-am născut în 1957, într-un sat care este la 7 kilometri de Vulcanii Noroioşi. Satul Scorţoasa, într-o căsuţă aflată într-o râpă. Tatăl meu – şofer, fost sondor. Mama – casnică. După trei ani au venit la Buzău, iar eu am descoperit, la 5 ani, universul copilăriei mele, care s-a numit Strada Mioriţei din Buzău. Acolo a fost paradisul.Ca să-ţi dau doar un exemplu, în clasa a VI-a, domnul Galbenu, proprietarul casei în care locuiam la o mansardă modestă, mi-a făcut cadou o paletă, să mă joc tenis. Cum era Năstase peste tot la televizor, toţi copiii am învăţat tenis pe stradă. Era o paletă din placaj verde, cu o coadă mai lungă, şi ne jucam cu o minge de cauciuc de 1 leu şi 70 de bani. A fost un moment important pentru că în clasa a IX-a, după ce tata mi-a cumpărat şi rachetă, am câştigat primul turneu de tenis din Buzău. În clasa a IX-a ne-am mutat la apartament. Atunci am văzut prima dată o baie normală', spunea Adrian Fetecău pentru Adevărul.
Adrian Fetecău a terminat Politehnica, dar a profesat pentru scurt timp ca inginer
Cine este Adrian Fetecău, liderul grupului Vouă. Adrian Fetecău a fondat grupul Vouă în facultate. A ales să dea examen la Politehnică. Nu i-a plăcut să fie inginer, dar nu regretă că a ales această universitate. La un moment dat, a lucrat și într-o fabrică.
„Dacă deveneai inginer, aveai repartiţie la oraş. Dacă mă duceam la literaturi, ajungeam un profesor de la ţară. Privind înapoi, regret şi nu regret această alegere. Nu mi-a plăcut meseria de inginer absolut deloc. M-am chinuit', mai spune el.
Eram anul I, eram boboc şi un buzoian din anul V m-a luat de mână şi m-a dus la trupa de teatru a facultăţii. Exista în fiecare facultate – iar Politehnica avea 12 facultăţi! – câte o trupă de teatru, reviste, grupuri folk. Şi în fiecare an erau concursuri, cu fază pe institut, centru universitar şi pe ţară. Noi, „Divertis”, „Vacanţa Mare”, cei din Timişoara, care au făcut „La Bloc”, au creat probleme cenzurii în acei ani, pentru că studenţii erau un bastion puternic, iar „şopârlele” erau cât casa! Dacă în anul I m-am dus la trupa de teatru şi m-am îndrăgostit de scenă, în anul IV am luat conducerea trupei de teatru a TCM-ului, iar în anul V am luat premiul I cu piesa în festivalul Politehnicii. După cinci ani de tăbăcire în mediul ăsta artistic, în ’82 am înfiinţat grupul „Vouă”. În februarie ’82, după ce trecusem prin mai multe trupe. Am început sub numele „Cenaclul Vouă” – era de umor, muzică şi poezie. Numele pleacă de la o melodie a formaţiei Metropol, pe care am ascultat-o în anul II, dar pe care o am şi acum pe maşină. E în limba maghiară, dar are un nume generos: „Vouă”. Pentru voi. Din ’82, de când am plecat la drum, era clar că una dintre liniile pe care vom merge va fi şi aceasta, a şopârlelor', povestea el.
„În condițiile în care de-abia apăruseră în România camerele video, Grupul VOUĂ a avut șansa uriașă ca două spectacole – din ‘88 și 89 – să-i fie înregistrate integral, aproape clandestin, în săli înțesate de studenți', își amintește Fetecău.
Cum a ajuns să facă jurnalism sportiv
Cine este Adrian Fetecău, liderul grupului Vouă. Adrian Fetecău și-a împărțit viața între momentele pline de umor pe care le-a adus în fața publicului alături de grupul VOUĂ și jurnalismul sportiv. A ajuns la Radio printr-un concurs.
„Într-o seară, citeam „Gazeta Sporturilor”, unde am văzut că se dă concurs pentru patru posturi de redactor la Radio România în redacţia Sport. Era februarie, ’92. Au fost trei zile de probe, peste 100 de candidaţi, dar am luat concursul. În februarie ’93 am fost trimis la o conferinţă de presă la box, dar Dacia mea m-a lăsat chiar în Piaţa Victoriei. Îmi sărise schimbătorul de viteze. Se făcuse prezenţa tuturor instituţiilor de presă care fuseseră la conferinţă şi văzuseră că Radio România lipsea. Era un eveniment mare acolo, fusese ales Petre Roman preşedintele de onoare al federaţiei. S-a interpretat că n-am fost prezenţi ca să-l sfidăm pe Roman. Pedeapsa: săptămâna următoare m-au trimis la „Centura de Aur”, la turneul de box, unde trebuia să stau de nebun toată ziua. Acolo l-am descoperit pe Francisc Vaştag. Apoi, pentru că le-a plăcut cum am transmis de acolo, m-au trimis la Campionatele Mondiale, la Tampere, în Finlanda. Acolo – şansă! – Vaştag a ajuns în finală, iar eu am fost singurul jurnalist român care a transmis meciul în direct. Lumea a ascultat şi, din momentul ăla, mi-au aplicat pecetea că sunt comentator de box', povestea el.
Adrian Fetecău se mândrește cu fiica lui Irina, jucătoare de tenis
Cine este Adrian Fetecău, liderul grupului Vouă. Adrian Fetecău este căsătorit și are o fiică, pe Irina, care face tenis de performanță. Adrian Fetecău, liderul grupului Vouă, a prin momente dificile, după ce fiica sa, Irina, aflată în Top 200 dele mai bune jucătoare de tenis din lume, a suferit o accidentare la picior și a trebuit să fie supusă unei operații complicate.
„S-a operat la cartilajele genunchiului drept, iar recuperarea lungă și chinuitoare a ținut-o departe de terenul de tenis mai bine de un an. Momentul operației a căzut în cel mai bun moment al carierei sale de jucătoare de tenis… Și pentru că face acest sport de mai bine de două decenii, știind cu ce „se mănâncă”, a ajuns ușor la un concept de emisiune, în care să-i incite pe campionii noștri să-și dezvăluie trudă și îndoielile din spatele succeselor lor… Bineînțeles, titlul emisiunii, „Așa-i în tenis!”, e inspirat de celebrul monolog, interpretat de inegalabilul Toma Caragiu„, povestea el pentru Click.