Cine este Alyona Alyona, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2024, fosta educatoare devenită artistă rap: "Fiecare persoană este frumoasă în felul ei. Cum poți răspândi dragostea, dacă nu te iubești pe tine însăți?"

 Radulescu Ruxandra
.

Cine este Alyona Alyona, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2024. Competiția Eurovision de anul acesta va avea aparte de una dintre cele mai atipice și autentice prezențe artistice, tânăra raperiță Alyona Alyona. Expresivitatea scenică și intensitatea interpretării i-au adus aprecieri din partea publicațiilor New York Times sau Vogue, încă din 2019, iar criticii de specialitate au numit-o „o forță a naturii”.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Cine este Alyona Alyona, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2024. Alyona Alyona, în vârstă de 32 de ani, este reprezentanta Ucrainei pe scena concursului de muzică Eurovision 2024. Tânăra artistă, fost cadru didactic, abordează cu succes muzica rap, exprimând prin versuri incisive, ce abundă în metafore și jocuri de cuvinte, revolta față de problemele sociale din țara ei… Alyona a fost reperată încă din 2019 de publicații prestigioase precum New York Times sau Vogue, ce i-au apreciat talentul unic, forța interpretării și autenticitatea. Puțini își amintesc că Alyona a concertat și în țara noastră, în deschiderea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Criticii au numit-o, la acel moment, „o forță a naturii”. Iată mai multe detalii despre cel mai atipic artist de pe scena Eurovision 2024!

img6358-scaled-1654858268coi4hq0img6358-scaled-1654858268coi4hq0

Cine este Alyona Alyona, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2024

Înainte de a deveni „noua senzație a muzicii rap din Ucraina”, așa cum au denumit-o mass-media din țara ei natală și de peste Ocean, Alyona a fost educatoare la grădiniță. Tânăra deține două diplome de licență, dintre care una de la Universitatea Pedagogică de Stat Gregory Skovoroda din Pereiaslav. Alyona se detașează de mulți artiști din generația ei, prin faptul că își scrie propriile ei versuri, iar talentul ei, îmbinat cu pregătirea academică, au transformat-o într-o competiție serioasă pentru ceilalți rapperi. Alyona a început să scrie poezii la vârsta de numai 12 ani, însă și-a descoperit adevărata „voce” atunci când a ascultat pentru prima dată muzică rap. Unul dintre cei mai influenți artiști pentru Alyona a fost chiar Eminem.

„Aveam 12 ani și obișnuiam să scriu poezii și cântece pop…Dar apoi, am început să ascult muzică rap, în principal Eminem. Am realizat că în poezii folosesc versuri scurte, dar în rap aș putea folosi replici lungi. Și am zis: „Uau! Trebuie să încep să scriu asta!'. Și am început să scriu, dar încă nu făceam rap pe vremea aceea. Într-o zi, am auzit un rapper care avea aproape vârsta mea și deja scosese niște muzică pe casetă audio. Mi-am spus „El este mai tânăr decât mine, așa că dacă el poate fi rapper, pot fi și eu'. Am început să fac rap și am continuat să fac asta vreme de 6 ani.„, a declarat Alyona, într-un interviu pentru IQAds din 2023.

Cum a debutat Alyona, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2024

Cine este Alyona Alyona, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2024. Cariera ei muzicală a luat avânt în 2018, când primul ei clip a devenit viral pe YouTube. Alyona Alyona era educatoare la o grădiniță dintr-o suburbie a Kievului. Două luni mai târziu, ea și-a părăsit jobul și a lansat albumul de debut „Pushka'. Primul hit s-a numit „Ribki' (Peștișori n.r.), iar în cadrul unui interviu artista a explicat că este o metaforă pentru tinerele care se simt marginalizate și nu se integrează perfect în societate.

Înainte aveam niște videoclipuri, dar era un videoclip tipic rap cu perete, graffiti, apoi am început să scriu despre mine, despre ceea ce simt… Și am filmat un videoclip neobișnuit.

Am filmat un videoclip cu mine în costum de baie, pentru „Peștișori', a fost un pic mai chic, puțin provocator pentru că eram pedagog la grădiniță. A fost neobișnuit, mulți oameni l-au văzut, l-au distribuit pe rețelele de socializare și am devenit celebru într-o singură zi. La scurt timp, mi-am dat demisia de la gradinita.” a mai menționat Alyona pentru sursa menționată.

Alyon Alyona, mesaj important pentru tineri: „Cum poți răspândi dragostea, dacă nu te iubești pe tine însuți?”

În 2021, a primit Premiul Music Moves Europe Talent și Premiul Publicului la ESNS, Olanda. În 2022, Alyona era deja membru al juriului la Music Moves Europe Awards. Revista Forbes Magazine a menționat-o în categoria „30 de muzicieni sub 30 de ani' .Subiectele abordate de Alyona în piesele ei sunt toleranța și acceptarea, ceea ce i-a adus mulți fani printre tinerii ​​din Ucraina.

Multe fete și mulți bărbați se uită la ei înșiși și spun că nu sunt frumoși. Înțeleg că este vorba despre educația noastră, despre copilăria noastră, dar cred că părerea oamenilor despre ei înșiși este influențată de toate mesajele pe care televiziunea și social media le promovează. Că trebuie să fii în anumite standarde de frumusețe. Cânt (și vorbesc) despre frumusețe așa: fiecare om este frumos, chiar dacă este înalt, mic, slăbit, gras, negru, alb, cu propriii ochi, nas, sâni, păr, mâini, tatuaje, piercing-uri. Fiecare persoană este frumoasă în felul ei. Deci, cum poți răspândi dragostea, dacă nu te iubești pe tine însăți?

Părinții mei nu m-au învățat iubirea de sine, ci eu însămi am făcut-o. Și am înțeles ceva: dacă nu te iubești, nimeni nu te va iubi. Este atat de simplu.„, a mai adăugat Alyona pentru IQAds.

Alyona, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2024: „Muzica mă ajută să răspândesc bunătatea în întreaga lume”

Alyona simte că ceea ce o face unică în peisajul artistic este chiar autenticitatea ei, faptul că respinge imaginea de „divă glamour” și preferă să se prezinte în fața publicului, fix așa cum este: o artistă a poporului, a marginalilor, a celor lipsiți de privilegii.

Faptul că sunt un artist autentic. De exemplu, merg pe scenă mereu așa cum sunt, fără machiaj. Am multă energie și îmi place să răspândesc mesaje pozitive prin muzica mea. Cred că am venit în această lume pentru a fi o persoană bună și muzica mea mă ajută să răspândesc bunătatea în întreaga lume.„, a menționat Alyona pentru IQAds.

Alyona Alyona, a electrizat publicul din România în 2023

Alyona Alyona a fost una din artistele care au performat în deschiderea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. La deschidere au fost o serie de concerte, între care și apreciata trupă autohtonă de rock, „Implant pentru refuz', cu artista ucraineană Alyona Alyona.

„Este o forță a naturii pe scenă. Versurile ei în ucraineană curg, șuieră, se rostogolesc, se precipită. Cu un flow și un groove nebunesc, livrează un rap onest, descriind în piesele sale ei,într-o manieră lipsită de artificiu, situația tinerei generații din țara ei. Videoclipurile, în care dansează mândră ca o regină a străzii în fața blocurilor din orașul ei natal Barîșivka, sau în care se înfățișează asemenea unei din basme într-o lume distopică, au milioane de spectatori', se arăta în descrierea programului artistic pentru anul cultural 2023.

FOTO:Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton