Cine este chef Iosif Ștefănescu. Cunoscutul chef Iosif Bucătar este pasionat de bucătărie încă de când era mic. În urmă cu aproape trei decenii a decis să își facă o carieră în bucătărie, iar acum se numără printre cei mai apreciați bucătari chefi din România. Iată ce nu știai despre Iosif Ștefănescu!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Cine este chef Iosif Ștefănescu. Chef Iosif Ștefănescu a învățat meseria de bucătar de la Jean-Luc Bagueneau și ulterior a lucrat pe vase de croazieră, restaurante de lux și hoteluri renumite, precum Mariott din Munchen. Cariera lui a luat amploare, iar anul trecut a fost co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite.
Cine este chef Iosif Ștefănescu. Iosif Ștefăneacu a fost co-prezentator al emisiunii Chefi fără limite, la Antena 1. Chef a ajutat-o pe Irina Fodor să modereze emisiunea, iar telespectatorii au putut să urmească talentul culinar al lui Iosif Ștefănescu.
Citește și:Chefi la cuțite 2023 – Sezonul 11. Ce s-a întâmplat în prima ediție
Cine este chef Iosif Ștefănescu
Iosif Ștefănescu s-a născut pe 15 mai și a devenit unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. În anul 1994 a început să lucreze în bucătărie, la Hotelul Sofitei din București. Chef Iosif Ștefănescu a învățat meserie de la Jean-Luc Bagueneau. A lucrat la Hotelul Mariott din Munchen și a fost bucătar ani de zile pe vase de croazieră. Iosif Ștefănescu a revenit în țară și s-a angajat ca bucătar la Hotelul Radisson din Capitală și i-a avut colegi pe Doru Pastramă, Sorin Bontea și Cristian Oprea.
Iosif Ștefănescu este pasionat de gătit, iar preparatele preferate sunt cele pescărești. Chef Iosif Ștefănescu este căsătorit și are un băiat, Philipe Alexandru. „Am lucrat şi într-un restaurant cu specific pescăresc. Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu ton proaspăt, caracatiţă şi fructe de mare şi, în general, cu peştele de captură, cu fagri la bucăţi mari (3-5 kg). Pentru că cel de captură iese din confortul pe care îl ofera cel de acvacultură, şi apar gusturi diferite., spunea Iosif Ștefănescu.
Iosif Ștefănescu a fost co-prezentator la Chefi fără limite
Anul trecut, Iosif Ștefănescu a putut fi urmărit de telespectatori în emisiunea Chefi fără limite, alături de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scălărtescu. Iosif Ștefănescu s-a asigurat că cei trei chefi au respectat indicațiile fiecărei misiuni.
„Am cea mai frumoasă misiune care putea fi inventată pe pământul ăsta. Ne plimbăm, mâncăm, mai bem un pahar cu vin și ne dăm cu părerea cu și despre mâncare. Luăm toate insulele la rând, fiecare locație în parte, mergem pe la fermieri, pe la gospodine, pe la restaurante, pe la taverne ascunse de ochii lumii, pe la restaurante locale unde calcă doar localnicii și încercăm să identificăm ingrediente noi și rețete noi și, nu în ultimul rând, să ne îmbogățim cunoștințele! Pentru că noi, în toată viața noastră de bucătari, tot timpul învățăm ceva. Nu există niciodată să spui că este suficient. În această minunată experiență pe care am trăit-o am întâlnit atât de multe ingrediente, atât de multe rețete atipice încât m-am lăsat convins să repet experiența asta cât de curând. Cred că e cea mai frumoasă meserie din lume”, declara Iosif Stefanescu.
Chef Iosif Ștefănescu a fost jurat și invitat la Chefi la cuțite
Iosif Ștefănescu a fost invitat la Chefi la cuțite, dar și în calitate de jurat. Chef a jurizat preparatele concurenților din concurs. Iosif Ștefănescu a făcut echipă cu Sorin Bontea, fiind un aliat de nădejde pentru chef-ul de la Antena 1.
„Astăzi îl avem pe Iosif, două mâini extra! Și nu orice mâini! Astăzi am șanse foarte, foarte mari să câștig proba„, declara la acea vreme Sorin Bontea. În prezent, Chef Iosif Ștefănescu lucrează la restaurantul OSHO, iar preparatele sale sunt absolut delicioase.
Sursa foto: Facebook