Cine este Claudiu Gherguț, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia la Chefi la Cuțite: "Ca să îmi aduc aminte de unde am venit, mănânc o felie de pâine cu muștar și ceapă"

.

Cine este Claudiu Gherguț, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia la Chefi la cuțite. Ieri-seară, a avut loc o premieră în istoria Chefi la cuțite. Toți cei patru chefi au pus cuțitul de aur pe masă după ce tânărul, în vârstă de 30 de ani, le-a stins lumina cu un preparat de fine dining. Claudiu Gherguț l-a ales pe chef Orlando Zaharia, care pornește astfel în competiție cu un concurent foarte puternic.

Vezi și acest video VIVA!:


Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Cine este Claudiu Gherguț, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia la Chefi la cuțite. Ediția de ieri a înregistrat o premieră în cadrul competiției Chefi la cuțite. Niciodată de-a lungul celor 15 sezoane nu s-a întâmplat ca un concurent să primească un cuțit de aur de la toți chefii. Deși alegerea părea că l-a pus într-o postură imposibilă pe concurent, în cele din urmă Claudiu a mers în echipa lui chef Orlando.


Cine este Claudiu Gherguț, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia la Chefi la cuțite

Acum, Claudiu este sous chef în Elveția, într-un restaurant cu o stea Michelin, dar a pornit de jos, iar copilăria lui nu a fost una lipsită de griji. După ce și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie, a muncit enorm, dar rezultatele nu au întârziat să apară. Aceasta a fost prima sa participare la o competiție de gen, Claudiu fiind înscris de colegii săi din România la Chefi la cuțite.

Citește și: Andreas Koundourakis, adevărul despre relația cu Xonia: „M-a invitat să ieșim, am fost împreună în România, Los Angeles, Grecia. Ce impresie i-a lăsat Dorian Popa și cum a complimentat-o pe Natalia Mateuț / EXCLUSIV

Citește și: Sanda Ladoși își lasă copiii să-și aleagă singuri cariera: „Cel mare are Bacalaureatul, a ales zona medicală, chirurgie. Ea își dorește avocatură. De ce nu au vrut să facă muzică / EXCLUSIV


„Acesta este primul meu concurs legat de bucătărie. Nu m-am înscris eu, ci foștii mei colegi din România. Eu nu sunt foarte ok cu camerele, am și probleme cu limba din cauză că am plecat acum foarte mult timp de acasă. Am plecat acum vreo 20 de ani din țară. Am zis să o încerc și pe asta, e o experiență diferită și un altfel de adrenalină de care poate am nevoie’, a spus Claudiu Gherghuț în filmulețul de prezentare.

„Am plecat din țară la 11 ani, de nevoie'

Cine este Claudiu Gherguț, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia la Chefi la cuțite. Claudiu a gătit pentru jurați o rețetă de file de barbun cu fenicul glasat cu gel de mandarine și sos din vin roșu și oase de pește, reușind să-i impresioneze pe toți. Emoționat, tînărul a povestit în fața șefilor care a fost traseul său profesional


„Sunt sous chef în Elveția, la un restaurant cu o stea Michelin. Să lucrez la vârsta asta la un restaurant cu stea Michelin a fost greu pentru mine, nu eram obișnuit cu tot luxul ăsta, dar până la urmă m-am obișnuit și am evoluat foarte mult. Am plecat din țară la 11 ani, de nevoie, din cauză că mama era deja în Italia, am crescut acolo pe perioada adolescenței. Acolo am început să descopăr bucătăria, prima dată era o pasiune. Apoi am ajuns în Franța. Am decis să plec din Italia cu un concurs, trebuia să știm franceza și să facem o rețetă pe foaie. Nu știam nici una și nici alta, dar până la urmă am reușit să învăț în ultimele luni și am reușit să învăț și să plec la un hotel de lux, doi ani am făcut ucenicie, de acolo am lucrat în mai multe bucătării și în 2018 am ajuns într-o bucătărie cu o stea Michelin din Strasbourg. Toată echipa a fost premiată cu premiul de cel mai mult restaurant din lume de TripAdvisor și de atunci a început cariera mea și pasiunea adevărată pentru bucătărie, adică acum 6 ani. Am ajuns la Geneva, în actualul restaurant, cu o stea Michelin. De atunci am evoluat până la sous chef junior’, a spus Claudiu.


„Visul meu este să ajut copiii care au problemele pe care le aveam eu când eram mic'

Cine este Claudiu Gherguț, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia la Chefi la cuțite. Născut în Brașov, Claudiu a avut o copilărie destul de grea, marcată de certurile dintre părinții săi și de faptul că tatăl său era alcoolic. Acesta a rememorat cu emoție perioadele în care nu avea ce mânca și a vorbit cu recunoștință despre ajutorul pe care l-a primit ulterior din partea rudelor apropiate. Tocmai de aceea, tânărul spune că își dorește să ajute copiii aflați în aceeași situație dificilă acum.


„În familie nu era ușor acasă, cu finanțele, certuri, părinții nu se înțelegeau. Tata îi plăcea să stea mai mult pe afară, avea probleme cu alcoolul, regret că nu am avut o relație apropiată cu el, că nu a fost acolo când eu aveam nevoie de el. Îmi este greu să vorbesc despre acest moment, consider că nu am trecut încă peste el, dar asta este. Tatăl meu a decedat când eram mic, aveam 14 ani. Partea bună a fost că am regăsit o nouă familie cu unchii mei și cu verișoarele mele. Într-un fel s-a schimbat viața mea pentru că ei au avut grijă de mine. De câte ori mă întorc în Italia mă duc la ei și la mama. Eu acum nu mai am o casă fixă, peste tot e acasă, și în Elveția, și în Italia.


Visul meu este să ajut copiii care au problemele pe care le aveam eu când eram mic să ajungă cineva prin bucătărie. Să aibă un viitor mult mai bun decât ăla pe care l-am avut ru când eram mic. Îmi amintesc când eram mic, mama era deja plecată în Italia, nu aveam foarte mult de mâncare. Unicele lucruri de le aveam în frigider era puțin muștar și niște pâine mucegăită un pic. Aveam ceapă, sare… a fost unica chestie mâncată în ziua aceea. A fost atât de marcantă încât acuma, câteodată, ca să îmi aduc aminte de unde am venit, când merg în România, mănânc o felie de pâine cu muștar și ceapă’, a mai dezvăluit Claudiu Gherguț la Chefi la Cuțite.