Cine este Dan Diaconescu. Fostul prezentator TV a fost la închisoare în 2015

 Calin Maria Bianca
.

Cine este Dan Diaconescu. Fostul prezentator TV a fost în închisoare în 2015. Dan Diaconescu ține primele pagini ale ziarelor în aceste momente, asta după ce s-a aflat că mascații au descins în casa lui, sub suspiciunea întreținerea actelor sexuale cu minori. Mai mult decât atât, s-a hotărât arestarea prezentivă pentru 24 de ore. Totuși, nu sunt mulți cei care știu cine este Dan Diaconescu, cu ce se ocupă în prezen, dar și care este trecutul său. Iată toate informațiile despre fostul prezentator TV!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cine este Dan Diaconescu? Aceasta este întrebare care stă pe buzele tuturor după ce s-a aflat că a fost arestat preventiv pentru 24 de ore, sub acuzația de întreținere a relațiilor sexuale cu minori. Vestea a șocat pe toată lumea, mai ales pe cei care îl cunosc și l-au văzut de-a lungul anilor pe micile ecrane. Totuși, situașia nu este una necunoscută, dat fiind faptul că în trecut, Dan Diaconescu a mai avut probleme grave cu legea, fiind condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, de către Curtea de Apel București, în anul 2015.

ce-a-fost-si-ce-a-ajuns-cum-arata-dan-diaconescu-dupa-ce-a-inchis-otv-si-a-cam-ramas-fara-bani-2-1ce-a-fost-si-ce-a-ajuns-cum-arata-dan-diaconescu-dupa-ce-a-inchis-otv-si-a-cam-ramas-fara-bani-2-1

Dan Diaconesc s-a bucurat de mai multe perioade de glorie în trecutul său, însă și de evenimente mai puțin plăcute. Mai concret, pentru cine nu știe cine este Dan Diaconescu, vă mărturisim că a devenit celebru datorită emisiunii 'Dan Diaconescu Direct' de pe OTV, dar datorită serialului Elodia, care s-a desfășurat în 2008-2009. Este un ziarist român, politician, fost prezentator TV și totodată fondator al televiziunilor OTV și DDTV.

Citește și: Dan Diaconescu, martor la cununia civilă a lui George Simion: „Sper să…'. Câți perechi de nași va avea, în total, liderul AUR

Citește și: Mascații au descins la casa lui Dan Diaconescu, sub suspiciunea de acte sexuale cu minori. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore

Citește și: Larisa Iordache se iubește cu Cristian Chiriță, fostul partener al lui Bernadette Szocs. Primele imagini cu ei în calitate de cuplu

Citește și: Emily Burghelea, criticată pentru că și-a alăptat fiul în public: 'Mi-au dat lacrimile. Alăptarea este o mândrie, nu o rușine'

Cine este Dan Diaconescu – carieră

Dan Diaconescu nu se află la primele probleme cu oamneii legii pe baza activității sale profesionale și a trecutului lui. Daca de daca aceatsa a fost săltat de către mascați pe fondul acuzațiilor de întreținere a relațiilor intime cu minor, în 2010 a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție, sub suspiciunea de șantaj. Acesta a fost învinuit că i-ar fi cerut bani primarului unei comune din Ardeal, în schimbul nepublicării unor date compromițătoare. Pe atunci jurnalistul se apăra și susține că oamenii vor doar 'să îl închidă'.

Tot în anul 2010, Dan Diaconescu a fondat în luna noiembrie, Partidul Poporului – Dan Diaconescu. A activat în alegerile locale din 2012, promovându-și candidații și criticând pe cei ai partidelor post-decembriste, sub îndemnul „Jos ciocoiul din primărie„. Mai mult decât atât, după ce a intrat în lumea politică, Dan Diaconescu a fost desemnat să candideze pentru un mandat de deputat de Gorj, contra-candidatul său fiind premierul de atunci, Victor Ponta. A pierdut alegerile și a ratat intrarea în Parlament la redistribuire, astfel și-a anunțat retragerea din politică.

Problemele cu oamenii legii nu se încheie aici. În luna decembrie 2013, Dan Diaconescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru șantajarea lui Ion Moț, fost primar al comunei arădene Zărand și a omului de afaceri Paul Petru Țârdea. Decizia Judecătoriei Sectorului 1 București a fost contestată, iar în luna martie 2015, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea definitivă a lui Dan Diaconescu la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare. Pe 28 noiembrie 2017, Dan Diaconescu a ieșit din închisoare, înainte de termenul stabilit, iar în acest mod i s-a luat dreptul de alucra în jurnalism până pe 4 martie 2025.

Cine este Dan Diaconescu – familie și viață personală

Dan Diaconescu este cunoscut de foarte multă lume, astfel că nu are nevoie de prea multe descrieri. În ciuda faptul că recent a fost reținut de oamenii legii pentr 24 de ore, fiind acuzat de acte sexuale cu minori, fostul prezentator TV are acasă o soție, iar împreună o fiică de 18 ani, Dona.

Dan Diaconescu și Emilia Bățău sunt împreună de aproape 35 de ani, iubindu-se cu foc încă de la 20 de ani, fiind de acceași vârstă. El s-a tot făcut remarcat de-a lungul timpului, însă ea a preferat să stea în umbră. Fostul prezentator TV și-a expus viața privată și personală extrem de puțin în spațiul public, dar cu toate acestea, în urmă cu trei ani, în anul 2020, partenera lui de viață a ajuns în atenția presei, după ce a fost executată silit în urma unui proces cu o agenție imobiliară din Constanța.

6 aprilie 2023 – percheziții în casa lui Dan Diaconescu

Dan Diaconescu și familia lui nu traversează deloc momente bune în aceste clipe. Mascații au descins încă de la primele ore ale dimineții la el în casă, unde locuiește alături de familia sa. Oamenii legii l-au ridicat de acasă și l-au dus la Secția de Poliție. După o scurtă anchetă, s-a stabilit reținerea în arest pentru 24 de ore a fostului prezentator TV.

„La data de 6 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 55 de ani, din municipiul București, într-un dosar în care sunt sesizate fapte de natură penală pe care acesta este bănuit că le-ar fi săvârșit', se arată în comunicatul Poliției.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton