Cine este Delvine Meringor, atleta din Kenya care a concurat pentru România la maratonul de la Jocurile Olimpice: "Tata are 4 neveste și 30 de copii. Din primele zile de școală am început să alerg"

 Dumba Gabriela
.

Delvine Relin Meringor, atleta din Kenya, a concurat pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, alături de Joan Chelimo Melly, sportivă de asemenea din Kenya. Delvine Meringor a încheiat în poziția a 7-a, în timp ce Joan Melly a abandonat, după ce a alergat accidentată. Delvine Meringor are o poveste de viață desprinsă, parcă, din filme. Are 29 de frați și cât timp a trăit în Kenya s-a temut în fiecare clipă pentru viața ei.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Delvine Meringor este componentă a CSA Seaua și este antrenată de Valentin Anghel. Este născută în Kenya si are cetățenie română din august 2021. În conformitate cu decizia World Athletics sportiva va fi eligibilă să reprezinte România la nivel de echipă națională începând cu data de 05 iulie 2024.

454635679_884442660375510_4239909516869989169_n454635679_884442660375510_4239909516869989169_n

Cine este Delvine Meringor, atleta din Kenya care a concurat pentru România la maratonul de la Jocurile Olimpice

Delvine Relin Meringor a fost prima sportivă Team Romania care și-a îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice Paris 2024. În vârstă de 32 de ani, Delvine Meringor e prima atletă kenyană pe care România a naturalizat-o și dezvăluie că a dus o viață foarte grea în Kenya, acolo unde a rămas familia ei.

'Din primele zile de școală am început să alerg. Casa mea era la peste 5 kilometri, așa că alergam de acasă la școală și înapoi. Era ca un fel de antrenament. Aproape 10 ani am făcut acest traseu. Plus că mă mai trimitea mama și la magazinul din satul nostru, alți kilometri', povestește Delvine Meringor pe site-ul clubului Steaua București, după calificarea la JO Paris.

Locuiește la Kaptagat, un oraș în nordul Kenyei, la granița cu Uganda. Casa ei e la altitudine, la 2.400 de metri, dar când se antrenează urcă la 3.000 de metri, în Kipchoge Village. Acasă și-a lăsat toată familia, are o fiică și un soț. 

'Am o fiică de 6 ani, pe care o cheamă Shelly, după Shelly-Ann Fraser-Pryce (n.r. campioană olimpică, sprinteră din Jamaica). Soțul meu o admiră foarte mult și după ea i-am pus numele. A făcut și el atletism acum mult timp, era sparing partener', deapănă șirul poveștii Delvine, cea care își mai dorește și alți copii după ce va încheia cu cariera de atletă. 'Vreau trei-patru, nu mai mulți'.

Citește și: Antonia, despre momentele dificile de la începtul relației cu Alex Velea: „Eram supuși bullyingului, era o tensiune constantă. Nu am niciun regret, am învățat…’. Cum și-au consolidat relația și ce spune despre nuntă / EXCLUSIV

Citește și: Cine este și cum arată iubita lui Marcel de la Insula Iubirii. S-au afișat prima dată împreună la finalul lunii mai și postează numeroase poze în ipostaze tandre

Citește și: Robert Braia de la Insula Iubirii, acuzații grave la adresa iubitei sale, Bianca: „A recunoscut că avea de gând să îmi dea foc la casă! Am ajuns să mă lovească și de asta plecam de acasă'

Delvine Meringor are 29 de frați în Kenya

Atleta Delvine Meringor, care concurează pentru România, are o familie numeroasă. Tatăl său are 4 neveste și 30 de copii.

'Tata are 4 neveste și 30 de copii. Deci eu am 29 de frați' (râde zgomotos). Tata are 59 de ani, iar bunica din partea mamei are 49 de ani. 'I-am promis că o să-i cumpăr un televizor și acum trebuie să mă țin de cuvânt„, spune Delvine. 'Altfel nu e bogat. Fiecare nevastă stă în alt sat. Cu mama mea, are 8 copii. Suntem șase fete și doi băieți. Pe toți îi iubesc', afirmă sportiva.

Vorbește repede, de multe ori trebuie să repete ca să înțelegi. Ne mai explică și Valentin Anghel pentru că el e foarte familiarizat cu ea. 'E un suflet enorm. Dacă stai și o asculți, dacă o cunoști îndeaproape, este o fată senzațională', spune antrenorul.

Delvine aleargă pentru familia ei, pentru fetița ei. Vrea să-i asigure o viață mai bună. 'Mi-aș aduce fetița și soțul în România, pentru că părinții mei nu vor să vină. În Kenya viața este nesigură. Sunt multe atacuri din partea triburilor rivale'. 

Atleta a povestit că viața este extrem de grea pentru familia ei rămasă în Kenya. 'Noi facem parte din tribul Pogot. Tribul nostru rival este Turkana. Când ne atacă, fugim de acasă în satul vecin și ne întoarcem a doua zi. Femeile și copiii fug, bărbații rămân să lupte! De obicei suntem atacați noaptea, ziua e liniște. Din tribul meu mai fac parte și alți alergători kenyeni cunoscuți', explică maratonista de la Steaua care adaugă și că urăște aceste momente de groză. 'Am început să fac atacuri de panică de la astfel de evenimente'.

În satul ei și în tribul ei, se cresc oi și vaci, dar ea nu mănâncă niciodată carne. Iubește mămăliga românească pentru că îi aduce aminte de casă: Cel mai mult îmi place mămăliga cu salată. În Kenya avem un preparat asemănător care se cheamă . E mai tare ca mămăliga voastră. Combin mămăliga cu salata de obicei. E ciudat, dar mie îmi place așa'.

foto: Raed Krishan (GSP)

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton