Cine este Dumitru Constantin Dulcan. Sfaturi oferite de medicul care s-a "autovindecat de cea mai grea boală"

 Dumba Gabriela
.

La 86 de ani, reputatul neurolog Dumitru Constantin Dulcan este exemplul viu că vârsta este doar un număr și stă în puterea noastră să trăim frumos, să ne prelungim viața și să ținem bolile la distanță. Acesta este, de fapt, mesajul pe care profesorul doctor Dulcan îl transmite de fiecare dată când are ocazia.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Dumitru Constantin Dulcan împlinește 86 de ani în această toamnă, pe 6 noiembrie. Născut într-un sat argeșean, Mârghia, Dumitru Constantin Dulcan este un medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizic, cunoscut în special pentru lucrarea „Inteligența materiei'.

12916693_1004261482988107_1054645294050635499_o12916693_1004261482988107_1054645294050635499_o

Cine este Prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan

Dumitru Constantin Dulcan împlinește 86 de ani în această toamnă, pe 6 noiembrie. A absolvit Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti din cadrul Institutului Medico Militar (1962). Este General de Brigadă (rtr), medic primar neurologie, psihiatru, doctor în medicină şi doctor în Ştiinţe Medicale, are competenţe în explorări neurofiziologice şi este, totodată, un reputat scriitor şi publicist.

A fost şeful Catedrei de Neurologie la Spitalul Militar Central (1992-2005) şi şef al Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică din cadrul Universităţii „Titu Maiorescu” (2005 – 2016). A elaborat ca autor unic sau coautor numeroase lucrări de specialitate şi note de curs în domeniul neurologiei, dedicându-se studierii domeniului conştiinţei, iar cărţile sale s-au vândut în sute de mii de exemplare.

Cea mai cunoscută carte a sa, ”Inteligenţa materiei” (Editura Militară, 1981), a fost distinsă cu premiul pentru filosofie ”Vasile Conta” al Academiei Române (1992). Despre best-seller-ul anilor ’80, „Inteligenţa materiei”, prof. Dulcan spunea: „Am dedus că eu nu am fost decât mâna care a scris. Destinul i-a fost hotărât de altă instanţă, situată dincolo de mine”.

Amintim dintre volumele sale: „Mintea de dincolo. Sinteza şi semnificaţia experienţelor morţii clinice” (2013, ediţia a II-a – 2015), „Oglinda conştiinţei”, „În căutarea sensului pierdut” (2008), „Somnul raţiunii” (2001, ediţia a III-a – 2014), „Către noi înşine” (2010),”Gândirea omului modern. Culmi şi limite” (2006), ”Creierul şi Mintea Universului” (2019).

Sfaturi pentru vindecare și autovindecare „de boli grele” de la Dumitru Constantin Dulcan

Invitat în podcast-ul „Fain&Simplu', al lui Mihai Morar, marele profesor Dumitru Constantin Dulcan a dezvăluit care sunt secretele tinereții și cum s-a vindecat de cea mai grea boală.

„Să nu uităm de apă. Se zice că după 50 de ani nu mai ne este sete, sau ne este foarte puțin sete și din cauza asta nu bem apă. Am văzut oameni care aveau sticluțe cu ei de apă și au consumat 5-6 cât am stat noi la un curs. Deci, apa este, se știe .. în apă s-a născut viața. Este strict necesară pentru celule noastre și de aici apar o serie întreagă de faptul că bem foarte puțină apă. Avem nevoie să bem cel puțin 6 la 8 pahare de apă pe zi.

Altceva, masajul corpului. Este necesar pentru mai multe motive. Există ceea ce numim noi electres, adică și noi ca orice ființă vie emitem câmpuri electromagnetice. Un masaj pur și simplu schimbă acești electrozi, pe de-o parte. Pe de altă parte, are rolul de a activa vascularizația de la nivelul tegumentului al pielii. Noi respirăm și prin plămâni, dar și prin piele.  

Citește și: Designerul Jacquemus și soțul său, Marco Maestri, au devenit părinți de gemeni: „Bine ați venit pe pământ, iubirile noastre'. Prima fotografie cu Mia și Sun

Citește și: Cristina Cioran și Alex Dobrescu se acuză reciproc de faptul că au probleme cu banii: „Sper să nu-l ducă și pe ăsta la amanet, cum a făcut cu mașina ei. A pierdut toți banii la cazino'

Memoria cred că este câmpul conștiinței

Se mai recomandă un lucru pe care noi nu l-am primit cu mare bucurie. Se spune că și secreția tegumentului nostru are rolul ei și faptul că în fiecare zi faci 2-3 dușuri nu este cel mai bun sfat. Adică, este fără îndoială că și dușurile sunt necesare, dar nu știu de câte ori pe zi, să lăsăm pielii șansa de a se ocroti și de a se proteja. (…)

Mergem la nivel de neuroni, de gândire. Uite, se spune că la de la vârsta de 50 de ani nu mai avem, exceptând neuronii cu care respirăm și cu care activăm circulația, nu mai avem niciunul din neuronii cu care noi ne-am născut. Dar, în același timp, schimbă neuronii dau eul nostru e același. Ne cheamă la fel, nu am pierdut nimic din asta și atunci întrebarea mea este: dacă neuronii cu care noi gândim s-au schimbat, cum păstrăm această memorie?

Unde e păstrată memoria? Știți cum gândesc eu? Memoria cred că este câmpul conștiinței. Faptul că vorbim de demența care i-a proporții din ce în ce mai mari, asta datorită stresului și civilizației care îi aduce și factori secundari toxici, din acest motiv pierdem neuronii din hipocamp (cel care păstrează amintirile, de lungă durată).

Și atunci eu cred că memoria este la nivelul câmpului conștiinței și el este cel care aduce gramele în creierul nostru și în felul ăsta vorbim. Cu alte cuvinte, eul nostru este păstrat într-un câmp al conștiinței', a spus neurologul Constantin Dulcan în podcast-ul „Fain&Simplu'.

Dumitru Constantin Dulcan: „Dacă vreți să vă vindecați o boală, scoateți din minte ideea de boală”

Totodată, Dumitru Constantin Dulcan a vorbit și despre cum poți să te vindeci de o boală. Medicul susține că toți avem capacitatea de a ne vindeca, trebuie doar să credem asta cu tărie și corpul nostru face minuni.

„Vreți să vindecați o boală. Rețineți atât: starea psihică are o chimie. Chimia aia te vindecă. Este ca și cum ai face o injecție, ai lua un medicament. În loc să iei un medicament din afara corpului, ai medicamentul în tine. Asta se cheamă farmacia propriului tău corp. Deci, starea psihică de vindecare, aia în care tu ești convins în permanență că ești sănătos, asta aduce chimia vindecării și îți vindecă orice boală. Tu îți imaginezi că ești sănătos (…)

Deci, dacă vreți să vă vindecați o boală, scoateți din minte ideea de boală. Pur și simplu gândiți-vă că sunteți sănătoși', a mai adăugat Constantin Dulcan.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton